Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky prosím poraďte co na neštovice když děsně svědí??
Malá tu křičí už druhý den…Děkuji za rady
![]()
@pišiškvor moje děti ještě neštovice neměly, ale kámoška mi tuhle říkala, že jim hodně pomohl slaboučký roztok hypermanganu - jen světle růžová voda, dala to do většího lavoru, dítě do něj posadila a oplachovala, prý to zabíralo… a na noc fenistilové kapky
@pišiškvor fenistil kapky. A namazat - nám výborně zabíral tanno hermal lotio. Jednak proti svědění a potom to také urychluje zasychání.
Co jsem já posbírala, naše ještě neměly - fenistil kapky, hypermangan-koupel, Imazol ![]()
U nás zabral výborně Tanno hermal + fenistil 3×denně i když to zrovna nesvědilo.
Bude líp ![]()
Edit.: Koupel až později, ne zkraje výsevu. Osprchovat vlažnou vodou, neutírat, aby se nestrhaly stroupky-jen zabalit do osušky. Ne mýdlo.
My taky dávali fenistil kapky, mazali pudrem, „koupali“ v hypermanganu, pokud hodně svědí může lékařka předepsat lék tuším dithiadem- nám ale vůbec nezabral
@Halamka
na Tanno hermal nedám dopustit, také nám pomohl, navíc v kombinaci s fenistilem se syn vůbec neškrabal.
![]()
Děkuji za rady. Myslíte že můžu dát na noc dithiaden a fenistil kapky najednou? ![]()