Kefalhematom - nutný laser?

592
9.6.12 17:20

kefalhematom-nutný laser?

Ahoj, chtěla jsem se zeptat - máte zkušenosti s laserem při kelfalhematomu? Karolínka ho má od porodu na levé straně hlavičky, velikost cca jako vejce nebo menší tenisák. Všichni říkají, že se to vstřebá, ale já mám v okolí případ, kdy musel být odstraněn ztvrdlý chirurgicky, a dost jsem četla, že kolikrát se nevstřebá a zůstane šišatá hlava. Laser prý zabírá hned a kefálek zmizí. Nevíte někdo víc? Kde to provádí, popř. může se objednat bez žádanky a hradí to pojišťovńa? Mám z toho strach, všude čtu hlídat jestli netvrde, ale když zpozoruju, že tvrdne, je přeci už pozdě ne? To už je ztvrdlý, a to prý být nesmí…Ten laser, event.punkce mi přijde jako jistota…Moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
592
9.6.12 17:34

Ještě jsem nedodala, že Káje je 13 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
9.6.12 18:48

laser? nam kefal odsavali, pac je to vlastne nahromadena krev na jednom miste. Toz nevim, co by na tom laser udelal.

Malymu jehlou vytahovali tu prebytecnou krev. Ja u toho teda nebyla, pac bobulka strasne plakal, ale to se mu asi nelibilo, jak ho drzi.

Příspěvek upraven 09.06.12 v 18:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
9.6.12 18:49

jeste odkaz z diskuze o par dni driv :)

https://www.emimino.cz/…rankovani/2/

Jinak si myslim, ze ve 13dnech uz by sis asi vsimla, jestli treba okraje te „boulicky“ netvrdnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
9.6.12 21:47

Moc děkuji. No já právě našla diskusi tady na emiminu o tom laseru, že to rychle zmizí, ale moc informací jsem nesehnala…A po tom odsátí vám to zmizelo, nebo má nějaké následky (bouli, prohlubeň, plošku…)? A je to odsátí nějak nebezpečné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
9.6.12 21:53

no teoreticky u toho odstati hrozi infekce,ale nam se teda nic nestalo a malej ma hlavicku fakt krasnou. Vpodstate hned po tom odsati to vypadalo, jako by nikdy nic nemel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
10.6.12 14:31

Ahojky, mala mela take kefalhematom, laserem se to odstranuje na Bulovce, delaji to od 3 tydnu mimca- driv ne. Nejprve to zmeri a pokud ma kefalhematom nad 3-4 cm v prumeru, tak se jde automaticky na laser. Chodi se ale 5× tydne po dobu 2 tydnu - pak by mel byt cely pryc. Potrebujes zadanku od detske dr, pak na laserove odstraneni uz nepotrebujes nic - kliniky se to predaji mezi sebou - primarne s kefalhematomem jdes na detskou chirurgii, maji tak malou ambulanci prave na kefalhematomy.

Kdybys potrebovala vic info - pisni SZ , prosli jsme si pripravou na laser take.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
10.6.12 16:29

je hezky, jak se lisi praxe mesto od mesta. Praha laser, Brno odsavani. Hlavne at to mate brzy z krku Kulisando :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí