Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@LucieKLuc ty už máš asi dokumentaci z původního caru u sebe viď?
@Maky1234 píše:
@LucieKLuc ty už máš asi dokumentaci z původního caru u sebe viď?
Jasne, vyzadala jsem si vse po emailu. Ja jsem si vyzadovala nektere veci uz prubezne, aby mi je davali, abych to mela.
Na tvem miste bych zatim nic neprevazela, vyzadala kopii dokumentace emailem - vysledky z krve, hormonalni profil a udelej konzultace jinde…klidne vic nez jedno centrum a zhisti, co by oni navrhli dovysetrit..,a podle odpovedi se muzes rozhodnout.
Prevezt se da opravdu vsechno i embryjka, s tim bych si nedelala starost..to je nejmensi problem.
Ja jsem chodila do plzne na namesti - drive prof Zech, ted asi zase prodali a patri do Next fertility neco…
@DandátkoP nevíš, jsou v PFC schopni sami dobře dovyšetřit imunitu, resp. třeba ty zmiňované NK buňky?
@Maky1234 píše:
@DandátkoP nevíš, jsou v PFC schopni sami dobře dovyšetřit imunitu, resp. třeba ty zmiňované NK buňky?
Maky, jestli se muzu vternout. Delaji ERA test…tudiz jsou schopni odebrat vzorek pokud nic jineho
@Maky1234
k PFC - oni tam imunologa nemaji, pripadne poslou jinam, ale dost casto proste odeberu oni nejaky panel. ja imunologii u nich chtela a mela jsem jen ten odber
NK bunky z delohy nevim, jestli delaji, protoze me na hysteroskopii poslali jinam, ze to tam nedelaji ![]()
KET tam stoji 15 000. a preferuji mrazeni tridenich embryii.
co se tyka prechdou jinama referenci od jinych holek - velmi zalezi na tom, jestli to tam dotycnemu vyslo nebo ne. vseobecne ale nekdo odejde z jednoho centra, ze se tam nedari a je to naprd a zas tam prijde nekdo jiny s tim, ze jinde to bylo naprd a zrovna se jim povede.
ja asi pred rokem obehala 3 centra a vpodstate nikde mi nenavrhli nic jineho a svetoborneho. rok predtim jsem obehla jina dve centra a do dalsich asi 3 psala email a vysledek take nic uzasneho
co se tyka tohoto embryjka - nebylo po genetice a jeste bylo po biopsii, takze mohlo byt oslabene.
ale urcite bych sla nekam, kde ti vysetri ty NK bunky z delohy a kde by ti nabrali ten progesteron. protoze ty vubec nevis, jestli s tim mas problem nebo ne
Holky a ty Nk buňky se nějak během života můžou objevit? Ja jsem si myslela ze když mám jednou dítě tak je prece asi nemám ne? A vstřebávání progesteronu prece zjistíš až při odběrech při a po transferech ne?
@LucieKLuc určitě, jsem ráda za každý názor Luci…ERA test se ale platí a vím, že to stojí okolo 26tisíc… ![]()
@Toluma určitě, máš pravdu v tom, že reference záleží na úspěchu a je to individuální…na druhou stranu na mě nepůsobí moc dobře, že u Apo progesteron sice v den KETu naberou ( teda když s tím člověk hodně otravuje ), ale výsledek ti sdělí až po víkendu…tak k čemu to je, když je hodnota zásadní už v den KETu?
navíc neumí nabídnout nic navíc, pořád dokola točí stejnou medikaci metodou hop nebo trop
když jsem po nich chtěla ještě před tímhle ketem znovu vyšetřit imunitu víc dopodrobna, tak mě dr docela odbyla, že vlastně není co dovyšetřovat, že ten základ mám…tak evidentně někdy základ nestačí
![]()
15 tisíc za KET je teda šílenost ![]()
Teď sem psala do Iscare, zda mě můžou objednat k Malíčkové. Někde musí bejt ten pes zakopanej
![]()
@Evineczka no, já jsem teda laik, ale myslím, že porod v těle může nastartovat změny takový, že se NK buňky můžou zvýšit ![]()
Já mám krevní skupinu Rh negativní a bylo mi řečeno, že vždycky po porodu i potratu musím dostat injekci Anti-D ( nevím, jak se to přesně jmenuje ), abych pak neměla problém s dalším otehotněním. Já si u sebe myslím, že se tím potratem u mě něco změnilo a proto se to od tý doby jen *ere…
Jinak dneska sem 10.den a na testu sněhobílo…včera byl duch, malej, ale byl…
@Maky1234 pfc ti vysetri zakladni imuno a pripadne ti pak da zadanku a ty se s ni muzes objednat kam chces.
jinak jak psala @Toluma v PFC se mrazi vzdy embrya 3. den, ale nikdy mi treba 3 denni embryo nevkladali, vzdycky jsem mela bud 4 denni a nebo 5 denni. Posledni pokus co nam vysel, tak bylo z 5 dennich embryi. Zastavaj nazor, ze rozmrazi embrya 3. den a nechavaji dozrat, ze se to embryjko hezky vzpamatuje. Nemuzu rict, jestli to je spatne nebo ne, maj to tak osvedceny, tak jsem verila.
3 denni embya vetsinou zavadej, kdyz je jich malo a nevypadaj uplne topove, ze jim je prej lip uvnitr no a ze maj vetsi sanci nez v roztoku. Nevim, 3 denni bych si nenechala dat. Kazdopadne s musr bylo vse o domluve ![]()
@Maky1234 jooo jinak 15K za ket tam je bez AH a embryo glue. No, pak maj balicek za 21,5K se vsim. Ta cena je silenost, to je fakt. Ja teda PFC doporucovala uz 2 kamaradum a oba jsou uz v ocekavani hned na prvni dobrou. ![]()
Jooo a jeste teda k tomu PFC, jo nam se tam povedlo a vychvaluju ho, ale ja uz ho teda vychvalovala i predtim a byla jsem rozhodnuta tam zustat, ikdyby se nedarilo. Oproti centrum kde jsem byla byl ten pristup naprosto nesrovnatelnej. Ale taky si myslim, ze je to i na tom, na jakyho doktora clovek narazi. Ja se dostala k Lazarovsky nakonec a ikdyz jsem vzdycky nerada chodila k doktorum “cizincum”, tak ji jsem si zamilovala, pamatuje si vsechno, ty tam prijdes a ona uz navrhuje mezi dverma dalsi lecbu a co dalsiho se vysetri, kdyz to nevyslo a proste neprijdu k ni a ona si teprv cte zpravu “kdo vubec jsme”. Ta doktorka je naprosto dokonala, nikdy jsem se s podobnou nesetkala nikde.
@Maky1234 já mám A+ takže me se to netýká. No sama nevím ani co s námi takže vlastně neporadím. Já otehotnim ale zase neudrzim 🤔 🤦♀️
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď