Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pěkné odpoledne všem,
chci moc poprosit o radu… Připravuji se na KET po prvním neúspěšném transferu ( skončil zamlklým těhotenstvím a následnou revizí. Revize 18.ledna 2012 ). Po první menstruaci jsem měla sliznici 6,5 mm. Doktor mi tedy předepsal od druhého dne, druhého cyklu Estrofem 1-1-1. Dnes jsem byla na kontrole - 11. den cyklu a sliznice se nepohnula ani o kousíček. Stále je 6,5 mm…:(. Mám přijít na kontrolu v pátek,ale pochybuji, že se to zlepší. Při tak nízké sliznici prý KET nelze provést. Máte s tím někdo zkušenost…?
Díky moc!
já taky nemívala sliznici nic moc, podle nic nezkazíš, když si přidáš k estrofemu obyčejný kontryhelový čaj a večer dvě decky červeného vína (já moc nepiju,ale při IVF jsem si řekla, že potřebuju vytvořit dítěti pořádnou podestýlku
a hecla jsem se, držím palce ![]()
Mám podobný problém, nízká sliznice. Mě ET PROVEDLI se sliznicí 6,9 mm. A to s Utrošem 2-2-2 a Estrofemem 1-1-1. 10. den po ET mi dokonce spadla na 5,8 mm (asi vlivem hyperstim.sy). A hádej…Povedlo se dvočata! Ovšem v 8.tt to jedno vzdalo a druhý chlapeček ve 23.tt (tady to spíš nedalo moje tělo) ![]()
Ahoj, ja mela taky nizkou sliznici, jen neco pres 5mm tusim, bylo to v patek, a rozhodli se cekat jeste pres vikend. Asi jsem mela brat vyssi davku prasku, ja uz si to zas tak nepamatuju, kazdopadne v pondeli to bylo neco pres 7, tak riskli ET (ja nechtela cekat a mit pak vsechno mrazene, mne na mrazak jeste zbyly tri), takze mi tam dve soupli hned v pondeli jako ET a povedlo se - chytilo se jedno a je z toho 3letej kluk. A to mi jeste na zacatku tehu rikali, ze je to embryo moc nizko v deloze, a ze to nevypada dobre … a vydrzelo, tehu bylo uplne normalni, zadna rizika.
Moc drzim palce !!!
Děkuji moc všem…:) Já nevím jestli se můžu rozhodnout sama a v CARu říct, že ten KET chci risknout i přes tu nízkou sliznici nebo jestli mi ho vůbec neudělají… Máme zamražených 10 embryjek tak bych to zkusit chtěla. Kdybychom měli třebas jen 2 tak bych asi neriskovala…
@Marttina píše:
Děkuji moc všem…:) Já nevím jestli se můžu rozhodnout sama a v CARu říct, že ten KET chci risknout i přes tu nízkou sliznici nebo jestli mi ho vůbec neudělají… Máme zamražených 10 embryjek tak bych to zkusit chtěla. Kdybychom měli třebas jen 2 tak bych asi neriskovala…
mě kdysi říkali aspoň těch 7, tak bych to asi udělala podle toho, jestli by ještě aspoň trochu narostla a pokud ne,tak příští cyklus větší dávku všecho
![]()
Borisko to červené víno pomáhá k nárůstu sliznice…? To jsem nikdy neslyšela…
Marti…neboj,do pátku ještě povyroste…
a dávku est.nezvýšili???A to vínko jooo to si dej ![]()
@Marttina píše:
Borisko to červené víno pomáhá k nárůstu sliznice…? To jsem nikdy neslyšela…
prý jo, babská pověra vyskoužená snažilkami, mě možná taky pomohlo - těžko říci, když si člověk namíchá koktejl z hormonů, kontryhel. čaje a červeného vína - tehdy, když jsem to zoušekal, jsem jí měla přes 9, což bylo na mě super ![]()
Dávku mi nezvýšil…:( Čajíček už se louhuje…( hlavně, že mi ležel celý měsíc ve špajzu…já blb na něj zapoměla…:( a vínko si večer taky dám…:) Červené moc nepiju, ale taky se přemůžu…:)
Ještě jsem nepochopila jednu věc… Ta sliznice roste každý cyklus po menstruaci…? Nevím jestli jsem to srozumitelně napsala… Myslela jsem, že když minulý měsíc jsem ji měla 6,5 mm a teď také…takže se nezvýšila od toho minulého měsíce,ale co jsem tady na diskuzích četla tak to asi tak není…
@Marttina píše:
Ještě jsem nepochopila jednu věc… Ta sliznice roste každý cyklus po menstruaci…? Nevím jestli jsem to srozumitelně napsala… Myslela jsem, že když minulý měsíc jsem ji měla 6,5 mm a teď také…takže se nezvýšila od toho minulého měsíce,ale co jsem tady na diskuzích četla tak to asi tak není…
nene sliznice odchází s menstruací a pak naroste nová,takže může být každý měsíc jinak velká
@Lajka09 vážně se povedlo? Nějaká rada co dělat? Máme Ket teď 12.1. Sliznice nízká
@Loreve no uf, událost stará 10 let. Promiň, ale tady už opravdu neporadím. Neb si vůbec nepamatuji, jak to tehdy bylo. S nízkou sliznicí jsem měla problém vždy, ale dvě děti mám.