Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj holky zalozilajsem tuto diskuzi protoze na netu je spousta info ale nic nepada na mne. jsem po KET dne 19.1. zavedeno 1 embryjko kultivace 5dni. beru estrofem 3×1,utrogestan 3×2,prednison 1/2.kdo zna tuto hormonalni stimulaci tak vi z CAR to pochazi
mam zpozdenou menstruaci o tyden test bych mela delat 6unora le po nekolika neuspesich nemam odvahu nejak cekam ze se to rozlouskne samo. pobolivalo me v podbrisku jako na klasickou menstr. prsa me boli ale to pripisuje vsem tem hormonum. proste nemam odvahu na test. jestli jste tu nejaka se stejnym problemem napiste at to muzu s nekym rozebrat a poradit se. je mi 37 let. diky holky a vsem po ketu drzim palce
Já tedy nejsem po Ketu, ale mám to za sebou a vím naprosto přesně, jak ti je. jak čekáš, že se to rozlouskne? Dokud bereš estrofem, menstruaci nedostaneš. Tak ještě netestuj, máš čas, ikdyž už by tam byla slabounká čárka, kdyby to klaplo. Já testovala snad každý den od třetího dne po transferu. Taky jsem měla jedno, bohužel to nedopadlo. Moc ti držím palce.
me prave rikali v CARu ze zpozdeni bude maximalne 3-4dny a ja uz mam tyden tak se tak chlacholim ze mozna ale taky jsem nekde vycetla ze pres estrofem to nedostanu normalne se bojim jit pro test to jsem jeste nemela testovala jsem obden ale ted to tak necitim a ani nemam nutkani nevim jestli vubec budu testovat toho 6 unora. diky za odpoved
ahojky, moc drzim palce aby to vyslo ![]()
ja teda na KET jeste nedostala odvahu, srazilo me na kolena neuspesne IVF loni v zari… ![]()
a tak nejak o tom furt premyslim, mame 5 mrazaku, ale odvaha stale chybi… mozna az na me prijde jaro…
ctu ted o KET vse co jde…
A tak jsem jen chtela rict, ze Ti moc fandim… a vsem co musi na KET a prosli tou bolesti ze zklamani po neuspesnem IVF… ![]()
snad i ja tu odvahu zase brzo najdu a taky se k tomu odhodlam.......
ale ket je psychicky mene narocny i fyzicky je to takova pohodicka jdes si rano pro mimi. ivf mne rozsekalo na miniaturni kousicky ale jsem povaha ze to na sobe nedavam znat nosila jsem v sobe smutek sama. nemamzadna zmrazena pred ketem jsem mela tri zavest mohli pouze jedno. pokud bych se odhodlala tak znovu punkce atd a to nevim nevim jestli mam silu ted nemam silu si udelat test po ketu
Ono teď je to to takový nepředstavitelný, já měla 4 mrazáčky, na zavedení taky bylo jedno. I KET jsem obrečela, ale za další měsíc už to bylo zase relativně v pohodě, chtěla jsem jít hned do stimulace na další IVF, bylo mi 35 nebylo na co čekat, to bylo loni vlastně už předloni v září, nešlo to, měla jsem velké cysty, 3 měsíce se čekalo, až zmizí, jak zmizely, byla jsem přirozeně těhotná, po pěti letech, konečně a přišla studená sprcha, bylo to mimoděložní, tak mi vzali vejcovod k tomu jedinému fungujícímu vaječníku a bylo. Hned jak jsem se zbrchala z operace, plánovala jsem další IVF, nesmí se to vzdát, ikdyž jsem byla psychicky na hadry, pořád byly dva pokusy a nějaké KETy a pořád byla naděje. Čekalo se jen na menstruaci po šestinedělí po tom mimoděložním, to byl loňský březen, ta už nedorazila, nikdo nechápe jak, ale byla jsem znovu těhotná, Kamilka se narodila na Vánoce. Tak posílám všechno sílu a odvahu co mám, hodně hodně štěstí, držím pěsti, štěstí se jednou unaví a mimi přijde, první dcera po sedmi letech, druhá po pěti, je mi čerstvě 37 let a mám ty svoje dvě vytoužené děti. Za ta léta jsem prošla spoustou diskuzí a nakonec drtivá většina otěhotněla a to miminko měla.