Zkušenosti s keto dietou?

Anonymní
22.9.25 12:03

Keto dieta zkusenosti

Ahoj holky, chci se zeptat mate nekdo zkusenost z keto dietou? Prvni mesic se pijou ty drinky a pak se asi pridava nake to jidlo, zkousela ste nektera a zabralo to? Ma to cenu zkouset?
 Dekuju

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20916
22.9.25 12:04

Vykašli se na to. Je to nejlepší volba pro jojo efekt. Pro udržení musíš pak pořád dál držet tu nízko sacharidovou dietu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
22.9.25 12:59

Zbytečně vyhodis par tisíc za nechutne náhražky potravy a po návratu k běžnému stravování se dostavi jojo efekt.
Znám několik lidí, kteri tím prochází opakovane, protoze zhubnou rychle (a zaa rychle naberou).
Ja sama jsem to zkoušela v domácí low carb variantě a trpěla jsem jako zvíře. Neustále počítání, na začátku keto chřipka..
Co je špatného na vyvazenem jidelnicku, vysazení cukru, sladkých nápojů a alkoholu (spočítat pomůžou kalorické tabulky)a k tomu přidat přiměřený pohyb? Půjde to pomalu, ale výsledky jsou rozhodně trvalejší.

• Citovat
  • Upravit
205
22.9.25 13:04

Mám z okolí jednu zkušenost, kdy dotyčná opravdu zhubnula, v kombinaci s rotopedem, jenže po čase to bylo neudržitelné, takže se vrátila ke svému starému jídelníčku a vypadá snad ještě hůř, než předtím (a z rotopedu je věšák) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.25 13:07
@Svetluska55 píše: Více

A ono se po ty keto napojich nak rychle hubne jo? Ja prave znala holku co zhubla pomalu a drzi si do ted jenze uz ji nemam sanci potkat bydli jinde abych se poptala

• Citovat
  • Upravit
35
22.9.25 13:39
@Anonymní píše: Více

Zdravím,
Já jsem to zkoušela a rozhodně bych to nedoporučila. Dodržovala jsem keto dietu 3 měsíce a nejen, že jsem měla pořád hlad, ale právě kvůli této dietě jsem měla několik let problémy s trávením. Řešila jsem to asi 5 let, než se to dalo do pořádku. Takže za mě opravdu ne, sice jsem zhubla, ale měla jsem dost velký jojo efekt a k tomu ještě zdravotní problémy. Já si myslím, že nejlepší způsob, jak zhubnout je počítání kalorií a pohyb, stačí klidně procházky se psem a práce na zahradě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.25 13:41
@Coco7 píše: Více

Ja pohyb mam prave dost s dcerou ujdu kolikrat i 16km denne mam vetsnou 10tisic kroku jenze u me je probelm jidlo, deiv sem pocitala kalorie i cvicila ale co sem po porodu tak proste iz se k tomu neodkazu vratot takze zkousim jine

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
22.9.25 13:59

Ano, obecně u keto diety to jde rychle, pokud to drzis, jak máš.
Bývalý kolega - mesic na drincich, 8 kilo za dole.
Jiný známý, low carb, 20 kilo za par mesicu.
A schvalne, jak vypadají ted :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.25 14:01
@Svetluska55 píše: Více

Ja vim jako o jedny co si to udrzela ale zkusenost ja nemam. Ja sem psala i dostal na ozempic ten mi doporucila moje dr ale tohi se bojim

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
22.9.25 14:29

A vis, co se stane, kdyz Ozempic vysadis? :zed:
Jediná udržitelná metoda, co opravdu funguje, je změna životního stylu.

• Citovat
  • Upravit
6048
22.9.25 14:41

Já sama jsem s keto dietou zhubla. Jenže hlavně svaly, ten kalorický deficit byl moc velký. Zhubnutí šlo moc rychle. Je to fajn, když jde váha rychle dolů. Ale hodně hrozí jojo efekt a nestojí to zato.

Spíš to doporučuji, jestli chceš opravdu držet keto dietu, si o tom něco načíst a jíst zakladni suroviny. Maso, zeleninu, sýry a ořechy. To je super a pro tělo mnohem prospěšnější, než koktejly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
22.9.25 15:17

Ja jsem ketodietu drzela asi dva a pul mesice. I pres snahu nezhubnout (slo mi o zlepseni zdravotniho stavu) jsem i tak zhubla. V prvnich dnech se telo jen odvodni kvuli nedostatku sacharidu. Zadne investice v podobe nakupu koktejlu se nekonaly, takze jde to i bez nich a myslim si, ze pak je tam definitivne zdravotni benefit a hlavne zadne hladoveni. Sestavila jsem si jidelnicek sama a jedla jsem jen skutecne potraviny vyhovujici ketostrave. Hlad jsem nepocitovala. Po najeti na normalni stravu jsem pribrala mozna tak dve kila, coz nastalo z duvodu zadrzeni vody v tele diky prisunu sacharidu. Kalorie jsem nepocitala. Myslim si ovsem, ze je dulezite si merit ketony a cukr v krvi, jinak totiz clovek vubec nevi, jestli vubec v ketoze je, a pokud ano, v jake fazi se nachazi. Pokud je totiz ketonu v krvi prilis hodne, tak se nehubne a navic je to nebezpecne, jelikoz to ovlivnuje zaroven i glukozu v krvi. Ketodieta neni pro kazdeho a doporucuji si o tom neco nacist (Kniha Keto-Kompass mi hodne pomohla), protoze ketodietou se meni kompletne metabolismus, spalovani. Koktejly fakt NEE. Hubnout bych se spise snazila spise jinak, ketodieta neni dlouhodobe udrzitelna strava a neni to dlouhodobe ani zdrave. Radeji bych zkusila Lowcarb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1068
22.9.25 16:59

Pokud keto, tak ale normalni stravou, ne koktejly. Ja tak zhubla za tri tydny asi 15 cm po obvodech (nevazim se). A pak jsem najela na zdravou stravu, pohyb a nepribrala jsem to zpatky. Takze mne to pomohlo. Ale byla jsem unavena, sportovat mi neslo.. takze za me takto na par tydnu a pak udrzovani je ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.25 18:16
@Andyss píše: Více

A proc ne koktejli prosim?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.25 18:17
@Andyss píše: Více