Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Vykašli se na to. Je to nejlepší volba pro jojo efekt. Pro udržení musíš pak pořád dál držet tu nízko sacharidovou dietu.
Zbytečně vyhodis par tisíc za nechutne náhražky potravy a po návratu k běžnému stravování se dostavi jojo efekt.
Znám několik lidí, kteri tím prochází opakovane, protoze zhubnou rychle (a zaa rychle naberou).
Ja sama jsem to zkoušela v domácí low carb variantě a trpěla jsem jako zvíře. Neustále počítání, na začátku keto chřipka..
Co je špatného na vyvazenem jidelnicku, vysazení cukru, sladkých nápojů a alkoholu (spočítat pomůžou kalorické tabulky)a k tomu přidat přiměřený pohyb? Půjde to pomalu, ale výsledky jsou rozhodně trvalejší.
Mám z okolí jednu zkušenost, kdy dotyčná opravdu zhubnula, v kombinaci s rotopedem, jenže po čase to bylo neudržitelné, takže se vrátila ke svému starému jídelníčku a vypadá snad ještě hůř, než předtím (a z rotopedu je věšák) ![]()
@Svetluska55 píše: Více
A ono se po ty keto napojich nak rychle hubne jo? Ja prave znala holku co zhubla pomalu a drzi si do ted jenze uz ji nemam sanci potkat bydli jinde abych se poptala
@Anonymní píše: Více
Zdravím,
Já jsem to zkoušela a rozhodně bych to nedoporučila. Dodržovala jsem keto dietu 3 měsíce a nejen, že jsem měla pořád hlad, ale právě kvůli této dietě jsem měla několik let problémy s trávením. Řešila jsem to asi 5 let, než se to dalo do pořádku. Takže za mě opravdu ne, sice jsem zhubla, ale měla jsem dost velký jojo efekt a k tomu ještě zdravotní problémy. Já si myslím, že nejlepší způsob, jak zhubnout je počítání kalorií a pohyb, stačí klidně procházky se psem a práce na zahradě. ![]()
@Coco7 píše: Více
Ja pohyb mam prave dost s dcerou ujdu kolikrat i 16km denne mam vetsnou 10tisic kroku jenze u me je probelm jidlo, deiv sem pocitala kalorie i cvicila ale co sem po porodu tak proste iz se k tomu neodkazu vratot takze zkousim jine
Ano, obecně u keto diety to jde rychle, pokud to drzis, jak máš.
Bývalý kolega - mesic na drincich, 8 kilo za dole.
Jiný známý, low carb, 20 kilo za par mesicu.
A schvalne, jak vypadají ted ![]()
@Svetluska55 píše: Více
Ja vim jako o jedny co si to udrzela ale zkusenost ja nemam. Ja sem psala i dostal na ozempic ten mi doporucila moje dr ale tohi se bojim
A vis, co se stane, kdyz Ozempic vysadis? ![]()
Jediná udržitelná metoda, co opravdu funguje, je změna životního stylu.
Já sama jsem s keto dietou zhubla. Jenže hlavně svaly, ten kalorický deficit byl moc velký. Zhubnutí šlo moc rychle. Je to fajn, když jde váha rychle dolů. Ale hodně hrozí jojo efekt a nestojí to zato.
Spíš to doporučuji, jestli chceš opravdu držet keto dietu, si o tom něco načíst a jíst zakladni suroviny. Maso, zeleninu, sýry a ořechy. To je super a pro tělo mnohem prospěšnější, než koktejly.
Ja jsem ketodietu drzela asi dva a pul mesice. I pres snahu nezhubnout (slo mi o zlepseni zdravotniho stavu) jsem i tak zhubla. V prvnich dnech se telo jen odvodni kvuli nedostatku sacharidu. Zadne investice v podobe nakupu koktejlu se nekonaly, takze jde to i bez nich a myslim si, ze pak je tam definitivne zdravotni benefit a hlavne zadne hladoveni. Sestavila jsem si jidelnicek sama a jedla jsem jen skutecne potraviny vyhovujici ketostrave. Hlad jsem nepocitovala. Po najeti na normalni stravu jsem pribrala mozna tak dve kila, coz nastalo z duvodu zadrzeni vody v tele diky prisunu sacharidu. Kalorie jsem nepocitala. Myslim si ovsem, ze je dulezite si merit ketony a cukr v krvi, jinak totiz clovek vubec nevi, jestli vubec v ketoze je, a pokud ano, v jake fazi se nachazi. Pokud je totiz ketonu v krvi prilis hodne, tak se nehubne a navic je to nebezpecne, jelikoz to ovlivnuje zaroven i glukozu v krvi. Ketodieta neni pro kazdeho a doporucuji si o tom neco nacist (Kniha Keto-Kompass mi hodne pomohla), protoze ketodietou se meni kompletne metabolismus, spalovani. Koktejly fakt NEE. Hubnout bych se spise snazila spise jinak, ketodieta neni dlouhodobe udrzitelna strava a neni to dlouhodobe ani zdrave. Radeji bych zkusila Lowcarb.
Pokud keto, tak ale normalni stravou, ne koktejly. Ja tak zhubla za tri tydny asi 15 cm po obvodech (nevazim se). A pak jsem najela na zdravou stravu, pohyb a nepribrala jsem to zpatky. Takze mne to pomohlo. Ale byla jsem unavena, sportovat mi neslo.. takze za me takto na par tydnu a pak udrzovani je ok.
Ahoj holky, chci se zeptat mate nekdo zkusenost z keto dietou? Prvni mesic se pijou ty drinky a pak se asi pridava nake to jidlo, zkousela ste nektera a zabralo to? Ma to cenu zkouset?
Dekuju