Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni,
Jsem v 37.tt a tyhle vedra mi fakt nedělají dobře. V noci se nedá spát a přes den? Nejlíp je mi doma ve stínu a pokud musím ven, jsem jak politá kýblem vody
O napuchlých nohách nemluvě.. ![]()
Už se moc těším na miminko, takže tohle všechno snad nějak zvládnu ![]()
Zdraví Adriana
Ahoj Adri,
je to vážně hrůza, teď bylo dva dny jakž takž, ale zase hlásí celý týden třicítky. Já se snad ubytuju ve sklepě, protože i v paneláku je to jak v sauně. Mám moc ráda léto, ale tohle je i na mě moc. Taky jsem celý den jak politá , nožky jak baňky a ještě mi vykvetla nějaká svědivá vyrážka a vůbec mi neni nic platný, že jsem pořád jednou nohou ve sprše. Tak nevim, ale jak já to vydržim do září, to fakt netušim. Asi budu ještě protivnější a ukňouranější
, ba ne, prostě to nějak doklepu, ono se to pak všechno zapomene a zbyde jen to hezký ![]()
malina 35 tt
JO, jo, ty vedra jsou hrozny. Ale kdyz se ted malinko ochladilo (hlavne prvni den po bourkach), tak jsem se najednou musela tepleji obout (tj. do uzavrenych bot) a to byla pro me ta prava tragedie! Ja se do zadnych skoro nevesla a po chvilce v nich jsem proste upela bolesti. Ale chodte nekde jen v pantoflich, kdyz prave prsi a je chladno, to bych vypadala jako blazen
.
Takze asi radeji preziju ted ty dalsi vedra, nez abych byla nucena kupovat si vetsi boty
.
Ale me uz zbyva jen 14 dni a tak to snad uz doklepu v jakem-koli pocasi ![]()
Hromix a Beruska, 38tt+0
Už to máš jen za 2 týdny! Já to mám za 2 -3 podle toho kterej termín porodu budu uvažovat.
Docela se už těším i bojím zároveň.
Adri
Ahoj Adri,
já jsem ve 42. tt a musím říct, že taky dost trpím! A ještě k tomu mě to deptá i psychicky! A to je snad ještě horší:-(
Když někam přijdu, tak se hrozně stydím jak smrdím potem, vypadá to že se vůbec nemyju, přitom jsem ve sprše 4× denně! Jenže s tím „zavazadlem“ co tahám vpředu, se to pocení prostě projevuje o 100% víc než normálně:-( Kéž by nám tu někdo poradil jak s těma litrama potu bojovat!
Tak snad to nějak přežijeme ty vedra!
Opatruj se i s bříškem, přeji chladný zbytek léta!
Kristy a Knedlíček (42.tt, dle UTZ 43.tt)
Teda Kristy ani jsem nevěděla, že jsi taky Brňačka!! Já z toho horka přímo kolabuju - fuj !! ![]()
teda Letňátko si fakt dává na čas, sleduji váš deníček a je vidět, že jste přenášeli skoro všechny,že
. Přeji ti ať už to uteče a mimísek se umoudří a vykoukne na svět !! ![]()
Verča + Sam 31 tt
Ahoj Kristy,
ty litry potu mi něco připomínají… přibrala jsem 19 kilo a to je hold někde znát.
V noci si chodím omývat obličej - jsem totiž úplně mokrá… ![]()
Vylezu ze sprchy a za 10 minut bych mohla jít znovu! Je to docela šílený. Přeju ti, ať se miminko narodí co nejdříve! To přenášení asi není moc příjemný.. nám říkali v porodnici, že při přenášení se budou lékaři dívat na plodovou vodu, což mě docela děsí…
Adri
Adri,
chi chi, taky mám hore 19kg!!! A fakt se to projeví:-)
A s tou plodovkou, mě to moje dr. taky říkala, že mi v porodnici budou kontrolovat i plodovku, prý jestli není zkalená nebo tak, ale jen zkontrolovali množství na UTZ, ale odběr nedělali, tak nevím.
Každopádně, ty ještě nepřenášíš, tak doufej že ani nebudeš a zkus přemluvit to svoje miminko ať vykoukne v termínu!
Já to teda taky zkoušela, ne že ne:-), ale je to palice paličatá a už teď si dělá vše po svém! Už se „těším“ až bude v pubertě:-)
Tak se měj, a účtům za vodu zdar:-)
Kristy a Knedlíček (dne 10. den po TP)
Ahoj Kristy,
taky sleduju váš deníček a držím Ti palce, aby se Knedlíček už narodil. Já jsem „teprve“ ve 34.tt, ale psychicky jsem občas taky na dně. Moc mi pomáhá meduňkovo-třezalkový čaj. Do půllitrového hrnku dám dva sáčky meduňkového a sáček třezalkového čaje, zaleju vařící vodou a po zchladnutí pomalu ucucávám. Je to krapet silnější, ale opravdu mi to pomůže ke zklidnění nervů.
Katka a Víťa 34tt