Kindergeld - přídavky na dítě v Německu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kindergeld....pridavky na dite v nemecku
Prosim jak je to s pridavkama na dite v německu. Musi mit otec ditete trvaly pobyt tam kde dite å matka, kdyz dela v německu aby bral Kindergeld? Pry je to jedna z podminek pro pridavky na dite v německu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Trvalý pobyt ne, ale děti i otec by měli myslím být přihlášeni v Německu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dítě v Německu být přihlášené nemusí. My teď aktuálně žádáme, už je to v běhu od května. Manžel je přihlášen v Německu, ale dítě ani já ne. A myslím, že ani on být nemusí, ale jistá si tím nejsem. Prostě tam jen musí oficiálně pracovat a vše řádně platit.
- Citovat
- Upravit
No pritel tam pracuje…bude to uz rok…dojizdi kazdy den…já i malej mame stejny trvaly pobyt..pritel jiny…å pani co nam to má vyrizovat rikala, ze jedna z podminek je, ze trvaly pobyt musi mit kde jeho dite…?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel má trvalý pobyt jinde než já a dítě. Jenže my jsme manželé, v tom asi je ten háček, když nejste manželé, tak asi musí mít stejný trvalý pobyt. Jak by se pak kromě prokázalo, že spolu žijou. Manžel je s kočárem venku, zeptám se ho až přijde, on to vyřizuje. Jen varuju, je to běh na dlouhou trať, tedy pokud nebudete mít úplně vše v pořádku, my už dvakrát doplňovali další a další papíry. Známí prý dostali peníze až po roce a půl
- Citovat
- Upravit
Tak nevím, jak v Německu, ale pokud jde o to samé v Rakousku, t ak stačí, když tam jeden z manželů pracuje a na základě toho může žádat o přídavky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mila.dka1 píše:
Manžel má trvalý pobyt jinde než já a dítě. Jenže my jsme manželé, v tom asi je ten háček, když nejste manželé, tak asi musí mít stejný trvalý pobyt. Jak by se pak kromě prokázalo, že spolu žijou. Manžel je s kočárem venku, zeptám se ho až přijde, on to vyřizuje. Jen varuju, je to běh na dlouhou trať, tedy pokud nebudete mít úplně vše v pořádku, my už dvakrát doplňovali další a další papíry. Známí prý dostali peníze až po roce a půl
no prave ta pani co nam to má delat se tim zabiva…å s tim trvalym pobytem mi to rikala å na tom jsme skoncili…å ted mi zase nekdo rikal, ze to byt nemusi tak já nevim…Dekuji moc za optani…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak manžel bohužel neví, zná jen tu naši variantu, kdy jsme manželé, ale nemá stejný trvalý pobyt s dítětem.
- Citovat
- Upravit
My to take zrovna vyrizujeme, manzel nema trvaly pobyt se mnou, ale vlastnime spolu nemovitost, ve ktere opravdu bydlime/pokud neni v nemecku, ze/… museli jsme zadat z Prahy potvrzeni o rodine, v tom formulari E401/ted si nejsem jista cislem? a tam je potvrzeno, ze jsme rodina…kde to praha vykoumala, ze nestacilo jen nahlednuti nasi davkarky z UP do evidence obyvatel nevim… a tez si myslim, ze to bude dlouho trvat, nez se to vyridi, manzelovi kolegove na kindergelt cekaji i rok… my tam budeme muset zadat i o rodicak, uz ted z toho mam hruzu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja rozvedena, syn zije se mnou v CR a Solvit doporucil, at si o pridavky zazadam ja z CR. Pred tim zadal ex z Nemecka, doslo k zamitnuti, ze s nim nezije ve spoledcne domacnosti, podalo se odvolani, no des. Takze kolecko papiru znovu a znovu. Ex vse splnuje, plati socialni, dane, ma neomezene povoleni k pobytu. Poradi mi prosim nekdo? Ve formulari E 411, co se tyka slozeni rodiny, jxem vypsala sebe, spucasneho manzela a pisi se tam vsechny deti nebo jen to, pro ktere se zadaji davky. JSEM Z TOHO UZ NA NERVY, pokud mate na nekoho kontakt, kdo by to vyridil, rada zaplatim za rady a postupy. Dekuji moooooc.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den, nevíte někdo, kam musíme poslat žádost na přídavky, když manžel Pracuje v Mnichově? Slyšela jsem, že je to podle krajů a nevím, jak zjistit, kam Mnichov spadá. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o radu, třeba budete vědět. My to máme totiž opačně… Já pracovala v Německu, ale smlouva mi skončila 2 měsíce po porodu, takže teď pobírám německý Elterngeld, ale už „nepracuju“ a manžel podniká v Čechách. Oba jsme nahlášený k pobytu jak v Čechách, tak v Německu. Nemáte někdo podobnou situaci… V Čechách nám samozřejmě přídavky na dítě zamítnou pro „vysoké příjmy“, ale tím, že manžel pracuje v Čechách musíme zažádat tam… Máme pak vůbec ještě nárok na německý Kindergeld? Díky moc za rady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Omlouvam se v tom neporadim, ale muzu se zepptat zda pobiras rodicovsky prispevek v nemecku? i kdyz ziju v CR budu muset zadat v nemecku a absolutne nevim co a jak…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@liky Jj pobírám rodičovský příspěvek v Německu, co bys potřebovala vědět?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit