Kinedryl na uklidnění

305
1.10.15 10:36

kinedryl na uklidneni

Ahoj holky, doufam, ze me za tohle tema neukamenujete, ale zajimalo by me, jestli jste nektera zkousela dat diteti kinedryl na uklidneni / spani?
Ceka nas dlouhy let a nekde jsem vycetla, ze se diteti muze dat pulka tabletky (syn ma 18m). Mate pripadne nejaky jiny typy, alternativy, co byste takhle staremu diteti podaly, aby jsme vse zvladali v pohode?
diky za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24016
1.10.15 10:45

Tak my davame pred cestou v aute taky kinedril, ovsem 1/4! A to i 6 letymu, natoz tak malymu…
Je to spis na nevolnost, ale scera 3 leta vetsinou usne, takze ano, zklidni se.
Jinak bych spise volila nejakou prirodni cestu, hlavne ditko zabavit a venovat se mu, nejakou hru, knizky a takpod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
1.10.15 10:46

@kamiŠ 1/4? aha.. tak to radej jeste zjistim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
1.10.15 10:51

Já jsem dala jednou dceři cca 22 měsíců 1/8. Kvůli zvracení v autě. Byla po něm totálně sjetá, motala se, blábolila 8o. Ale nespala. Ani v době, kdy byla zvyklá. Byl to mazec :zed:. Od té doby jsem vozila věci na převlečení i na krátké cesty. A dávala jsem homeopatika. A případně uklízela celé auto. Už mi to za to niky nestálo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
1.10.15 10:56

@Genovesa tak to je horor, mit sjety dite :/ no jeste to radsi promyslim.. a ty homeopatika muzete mi prosim poradit jaka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
1.10.15 10:58

@Marlynka Půlka kinedrylu pro tak malé dítě je strašně moc. To na celý den „zlikviduje“ i mého dvanáctiletého syna (42 kg). Dávám klukovi jen čtvrtku a bohatě to stačí. Vždycky mi po té čtvrtce prospí 4 hodiny jízdy autem a ještě potom bývá i tak unavený.
Ale dávám mu ho málokdy, a na jakékoli léky není zvyklý, tak možná to na něj má silnější účinky :think:.
Ale tvému malému bych dala spíše ještě méně než tu čtvrtku.
Zkus se poradit v lékárně, jestli není něco přírodního. A přibal dost věcí pro zábavu - hračky, knížky, obrázky… něco, co ho baví.
S tím kinedrylem bych fakt byla opatrná. Teď ho doma nemám, ale myslím, že pro tak malé děti není určený, tak bych klidně dala jen osminku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3678
1.10.15 11:04

@Marlynka jedna kamarádka mi poradila Dithiaden, že i to ho utlumí a uspí ale popravdě, než bych rvala do děcka něco, po čem bude spát na cestě, tak to si s ním radši budu celou cestu povídat, zpívat atd…prostě ho unavím jinak. Zvládli jsme vloni se 17 m synem 10 hodinovou cestu autem a nebyl problém, v letadle budete mít tu výhodu, že pokud bude ve vzduchu klid, tak můžete s prckem poťapat a to pro něj bude i zajímavé, když jsme letěli ještě jako bezdětní, tak se takhle rodiče s mrňousky procházeli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
1.10.15 11:07

Nikdy jsme deti do letadla neutlumovala.
Zvladly v pohode i dlouhe lety. Samozrejme nebylo porad vsechno super, ale byli jsme na to pripraveni.
Jak dlouho poletite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
1.10.15 11:07

@tterka myslim ze pisou az od 2 let prave.

Nase zvraci od malinka i kratke vzdalenosti, takze taky davala ze zacatku i jen osminku.
Sjety nastesti nikdy nebyli…

Homeo jsme meli tusim coculine nebo tak nejak, ovsem musi se to uz den predem nebo jak. Takze pri rychlem rozhosnuti nekam jet blbe. Navic to nefungovalo a bylo auto zeblite :roll: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18000
1.10.15 11:15

@Marlynka dala jsem čtvrtku a neudělalo to s nim vůbec nic :D takže příště se na to vykašlu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
1.10.15 11:21

Kamarádka si Kinedrilem taky sjela kluka. Jak tu bylo psáno, byl úplně mimo, blábolil a spíš byl víc rozjetý než utlumený.
Pokud nezvrací, tak bych to zkusila nějak přežít. Jídlo, pití, pohádky, nové hračky… My letos jeli s 11 měsíčním a 3,5 letým autem 19 hodin a taky jsme to přežili. A to větší část byla přes den.
To bych raději zkusila třeba meduňku.

@kamiŠ zkuste Autíčka, je to na zázvorovém základě a mám s tím skvělé zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
738
1.10.15 11:26

Hlavně bych dítěti v autě nedávala knížky nebo tablet, z koukání na čtení bych se za jízdy poblila i já. Výjimkou je vlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
1.10.15 11:45

@Františka85 No je to kus od kusu. Co dcera kouká na pohádky, strašně pomáhá televize na opěrku. Hledí do jednoho bodu a plně se soustředí na něco jiného. @Billi Taky malé pomáhají. Kinedryl už nikdy ani nepříteli.
Zakladatelko homeopatika jsou Cocculine, ale to je proti kinetoze - nevolnosti v dopravních prostředcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
1.10.15 11:54

Jako dítě jsem si na cesty dávala kinedryl a v pohodě, spát se mi chtělo většinou až odpoledne po tom druhém kinedrylu na cestu zpět, a teď dospělosti jsem si ho jednou vzala a prospala jsem cca 8 hodin jízdy (byla jsem totálně odrovnaná). Řekla bych, že to záleží na momentální snášenlivosti organizmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
1.10.15 12:14

Můžeš zkusit dát nějaký antihistaminikum, třeba Fenistil kapky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí