Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
to ho to takhle bude bolet celých deset dní? Nebo to je třeba jen ze začátku? Davam mu i probiotika. Asi potrebuju uklidnit nebo já nevím už sem vyrizena..
no, nepotěším, to břicho ho s vysokou pravděpodobností bolí z Klacidu
penicilin není a tak se to řeší takto, no celé blbě… ![]()
a ministr bude mektat v televizi že " vyjmenuje radu a rada jmenuje sbor a sbor najde řešení"
„jednou, možná, třebas v srpnu nebo taky v lednu 2025 “
bl…b
@Borrealis píše:
no, nepotěším, to břicho ho s vysokou pravděpodobností bolí z Klacidupenicilin není a tak se to řeší takto, no celé blbě…
a ministr bude mektat v televizi že " vyjmenuje radu a rada jmenuje sbor a sbor najde řešení"
bl…b
Měla jsem teď zápal plic a atb jsem sháněla 2 dny ve 3 městech ![]()
@Betty MacDonald píše:
Měla jsem teď zápal plic a atb jsem sháněla 2 dny ve 3 městech
jooooo
Dost léků bude začátkem března, slibuje ministerstvo. Každý týden teď mají přicházet desetitisíce balení antibiotik
AKTUALIZOVÁNO 13. 1. 2023
Do začátku března bude již situace na trhu s léky stabilní, slíbil.
a tohle samé pak slibovali v únoru, samozřejmě březnu a v dubnu taky, co by ne
a pak jdete 10. května ráno do lékárny, reku " co máte, máte něco? " a vono p-rd - velebnosti
zbjevá akorát tak /někde / širokospektrý, zbytečně silný a žaludek v míchačku vobracející klacid
a ministr uspořádá seminář, na kterém lékaře poučuje, že vlastně atb nejsou potřeba a proč je vlastně jako vůbec píšou, a kdyby je jako vůbec nepsali, nikdy a nikomu, tak udělaj nejlíp
a pak hodí do médií návrh, že se budou psát na jednotlivé tablety přesně / 28 tablet celkem a ani vo jednu víc /
tvl…vzít malý klacíček a mlátit ho pomalu ale jistě, bl-ba
@Borrealis píše:
joooooDost léků bude začátkem března, slibuje ministerstvo. Každý týden teď mají přicházet desetitisíce balení antibiotik
Do začátku března bude již situace na trhu s léky stabilní, slíbil.a tohle samé pak slibovali v únoru, samozřejmě březnu a v dubnu taky, co by ne
a pak jdete 10. května ráno do lékárny, reku " co máte, máte něco? " a vono p-rd - velebnosti
zbjevá akorát tak /někde / širokospektrý, zbytečně silný a žaludek v míchačku vobracející klacid
a ministr uspořádá seminář, na kterém lékaře poučuje, že vlastně atb nejsou potřeba a proč je vlastně jako vůbec píšou, a kdyby je jako vůbec nepsali, nikdy a nikomu, tak udělaj nejlíp
a pak hodí do médií návrh, že se budou psát na jednotlivé tablety přesně / 28 tablet celkem a ani vo jednu víc /
![]()
Jak u blbečků na dvorečku
já už to ani nekomentuju. Ale že člověk s pneumonii lítá od čerta k ďáblu a nemůže sehnat atb, to je
naštěstí už dobrý, všechno zabralo, kontrola dnes ok, akorát jsem teda úplně vypadla z kondice. Neudýchám ani jedno patro. Tak musím začít trénovat fyzičku.
no nazdar
jooj ta kondice se bude vracet pomalu, takže pianko, neuspěchat
nic, vše pomalu, s odpočinkem, do ničeho se „nervat“, opatrně, fakt pomalu
s těmi léky, no ani raději nekomentuju, kdyby chyběla „jen“ ATB…ministra už nemůžu ani vidět a v tv přepínám, ptž to se nedá, co ten poděs mele…a těch slibů / prázdnejch/
boha jeho!!
@Borrealis tak ty to máš v přímém přenosu denně
přeju pevné nervy. A hlavně ať už se to s těmi léky zlepší.
Ja mam na Klacid teda taky hrozny vzpominky, je to uz tak 7 let co jsem ho mela. K závěru jsem se taky osypala, jak tu nekdo psal, svedivy fleky mi putovaly po tele a asi dalsich 6 tydnu prujem. Jinak ATB snasim tak nejak normálně.
@Betty MacDonald ano, ta hořkost to je hnus, je to přímo jak kdyby jsem snědla hořčák a to jsem jen oblízla prst od toho když jsem to dávala malému
Moje dcera má teď od úterý taky Klacid. Má streptokoka (angínu), doktorka mi obvolala všechny lékárny v našem městě a prostě penicilin (který jí chtěla napsat) není. Řekla mi, že bohužel, že musí předepisovat to, co je ![]()
Tak doufám, že jí to alespoň pomůže a bude bez obtíží, břicho jí bolelo včera - po jednom dni braní, ale dnes už je klid. Bere k tomu samozřejmě probiotika.
@Borrealis píše:
joooooDost léků bude začátkem března, slibuje ministerstvo. Každý týden teď mají přicházet desetitisíce balení antibiotik
Do začátku března bude již situace na trhu s léky stabilní, slíbil.a tohle samé pak slibovali v únoru, samozřejmě březnu a v dubnu taky, co by ne
![]()
Ty tablety na kusy snad neprojdou přes lekarniky i lékaře
Ten Valek je blázen.. Uz jsem ho s temi leky zmiňovala v jine diskusi.
@Betty MacDonald píše:
Já v závěru úžasnou vyrážku jako bonus
No to ja taky, ale po erytromycinu.Tak mi dr dala jiná ATB. Osypana sem do teď, jen min, mazu se jak miminko a vypadám jak po nestovicích.
At zije ministr Válek.
Ty výpadky léků jsou super.Ani blbej Hylak není.
@Borrealis píše:
no, nepotěším, to břicho ho s vysokou pravděpodobností bolí z Klacidupenicilin není a tak se to řeší takto, no celé blbě…
bl…b
A do té doby je jeho resumé? Baleny hroznový cukr v balíčku se štítkem ATB?
14 ks, berte co 12 hod?
U nás doma je to jak v plicní sanatoriu.
Dcery už dobrý, já dobiram ATB a od úterý syn. Vcera byl s manželem u dětské dr.Prej alergie a bronchityda, brala mu strep test neg. Výběr z krku, zítra snad bude výsledek. Takze si to tu zpestruju z postele k synovi dělat sestru. Tyden před predoperacnim.
Ta jeji alergie u neho vecer měl zomnici, pak horecku a kasle že by se
Veselý teda.Jsem zvědavá, co mu vyjde z tě mikry
.
Zdravím, dcera včera dostala Klacid po 12h na přeléčení mykoplazmat, který jí způsobují šílený kašel (bude brát 3 týdny) Dneska po ranní dávce si stěžuje na bolest břicha, nedokáže specifikovat, kde přesně jí to bolí. Jak jsem četla, je to docela běžný nežádoucí účinek, ale moje otázka zní, za jak dlouho to přechází? Nebo jí bude blbě celý tři týdny? Dostává i probiotika cca po dvou hodinách od dávky.