Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Na mě se teda v porodnici tvářili, že mě snad ani nepropustí, když neřeknu, že jsem byla na velké. Tak jsem lhala a řekla jsem, že jsem byla.
2 týdny ucpaná a nic nepomáhá. Ty jo, to si asi raději zajeď, ať ti pomůžou. Vždyť ti musí být i blbě… ![]()
Možná by Ti pomohlo klysma Yal. Ale bohužel je jen na předpis, takže asi budeš muset na tu pohotovost.
@Whitedog To u mě jim to v porodnici bylo jedno. Zeptali se mě jestli jsem byla na velké, řekla jsem jim, že ne, tak mi sestra přinesla čípek a tím to skončilo. Zle mi je, hlavně mě to omezuje v péči o mimi, když se skoro nemůžu ani hnout, kdyby partner neměl otcovskou dovolenou tak nevím jak bych to zvládla.
Znama si takto stezovala v porodnici, ze nemuze na velkou, ale take ji neodchazely vetry. Mela pry velke bricho a bolesti vetsi nez porodni. Oni ji nepomohli a jeste ji titulovali hysterkou. No a pak ji prasklo strevo na 2 mistech najednou, myslim 3 dny po porodu. Davali ji 2% sanci na preziti. Prezila, ale lecila se s tim nekolik let.
Urcite jed na pohotovost, toto je nebezpecne.
Mě po porodu říkali, ze kdyby byly v sestinedeli nějaké problémy, mám přijet do porodnice. Takže ja bych asi jela tam, kde jsi rodila, případně na nejbližší pohotovost.
Není ti dobře a můžeš si zadelavat i na nějaký vážnější problémy do budoucna. Určitě bych jela, věřím, ze pomůžou!
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jsem 2 týdny po porodu, naposledy jsem byla na velké před porodem. Zkoušela jsem glycerinové čípky, sirupy, diety i lactulosu a nic mi nepomáhá, mám takové bolesti břicha a hlavně mi ta stolice tlačí na sešitou hráz, takže zažívám snad větší bolest než při samotném porodu. Udělají mi na pohotovosti klistýr nebo ne? Svého praktického lékaře mám 160km daleko a jsem odkázaná pouze na zdejší nemocnici.
jeď na pohotovost, dají ti ten yall gel
Kup si v lékárně Čaj z listů Senny od Megafyt (přímo se to tak jmenuje). Já měla stejný problém i stejnou délku trvání. Tohle je spolehlivé.
Večer před spaním ho po douškách vypij. K ránu začne fungovat. Akorát mě to dost prohnalo a měla jsem dost křeče v břiše, ale úleva byla super.
Hele, jestli je opravdu nejhůř, tak vezmi normálně rukavici a olej. Je to hrozné, ale já to tak v porodnici musela udělat, protože mi vůbec nic nezabralo. Jenže to už nebylo dva týdny no. Překvapivě mi to doporučila kamarádka a pak jsem zjistila, že nás to dělalo tak mnohem víc ![]()
Po porodu to byla fakt síla a taky jsem trpěla.
Jela bych na gynekologickou pohotovost, v šestinedělí te musí ošetřit tam, kde jsi rodila.
Klidně bych tam predem zavolala, treba ti nejaky recept pošlou na tel., ale jela bych, nez se stane nejakej prusvih.
At ses brzy v pořádku ![]()
Jed na pohotovost než ti praskne střevo, nechápu, na co čekáš.
@Lucka1111 Tohle je teď náhrada za Yal. Je to volně prodejné. ![]()
https://www.pilulka.cz/…inicke-135ml?…1kssq8o_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIspLNxZe1-AIVCbvVCh3cGAJ6EAAYAyAAEgLnEfD_BwE
Já skončila takhle na pohotovosti ve 30tt s asi týdení zácpou. Skoušela jsem napřed doma si nějak pomoct, ale byla jsem úplně zabetonovaná. Jela jsem ze šílenýma bolestma až jsem brečela, a pomohly mi. Udělali klystýr dali čípky.. 14 dní si neumím představit
Ahoj holky, jsem 2 týdny po porodu, naposledy jsem byla na velké před porodem. Zkoušela jsem glycerinové čípky, sirupy, diety i lactulosu a nic mi nepomáhá, mám takové bolesti břicha a hlavně mi ta stolice tlačí na sešitou hráz, takže zažívám snad větší bolest než při samotném porodu. Udělají mi na pohotovosti klistýr nebo ne? Svého praktického lékaře mám 160km daleko a jsem odkázaná pouze na zdejší nemocnici.