Klučičí kolo pro holku?

6
9.7.16 14:48

Klučičí kolo pro holku?

Ahoj,
kupujeme mé dceři 3,5 roků (94 cm) kolo. Vůbec nemám nic načteného. Dnes si jen tak vyzkoušela v obchodě kolo Arcore 16" s pomocnými kolečky a okamžitě na něm krásně jezdila. Vyrazila mi dech a tedy kupujeme kolo. :-) Dosud měla jen odrážedlo motorku. Takovou tu klasickou umělohmotnou. Na netu jsem teď zjistila, že podle rámu to je spíš klučičí kolo a pro holky je jiné.

Má cenu to řešit? Předpokládám, že na klučičím kole se jezdí víc v předklonu, je horší nasedání… ale dál? Je tam nějaký další problém, na co si dát pozor?

Díky moc.
Lára

Edit admin - odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16209
9.7.16 14:56

Já bych to neřešila vůbec. Mám pocit, že rozdíl mezi dámským a pánským má smysl až v případě dospělého městského kola, na kterém je fajn, když ženská může popojet v sukni a neřešit rám mezi nohama a fakt, že je tak ohnutá dopředu, že jí všichni vidí do výstřihu. V případě sportovních nebo dětských kol mi to přijde úplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
9.7.16 15:00

@AllLara neřešila bych. U malých dětských kol mi přijde úplně jedno, jestli je holčičí nebo klučičí, nějak mě nikdy nenapadlo to řešit a přijde mi, že se na dětských kolech jezdí stejně. Vyloženě dívčí kolo jsme kupovali 24" pro 8 letou dceru, protože tam už je rozdělení dívčí-klučičí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
9.7.16 15:06

Kupovala jsem před lety kola pro dvojčata - kluka a holku a byla obě stejné, šedá.
Loni jsem z druhé ruky koupila dceři větší kolo (nejmenší pro dospělé) a syn z něj nechtěl vůbec slézt - barva není vyloženě holčičí, je taková oranžovo zlatá, ale synovi to bylo jedno. On sám má klukovské, ale 24".

• Citovat
  • Upravit
6650
9.7.16 15:08

Jde hlavně o proporci. Jestli na tom kole sedí dobře a dobře se jí jezdí, tak bych to neřešila. Já třeba na pánském kole jezdit nemůžu, má moc úzké kliky pedálů a špatně se mi na něm šlape.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
9.7.16 17:27

Díky všem. Já jsem si to tak myslela. Ale přeci jen předpokládám, že jí to kolo nekupuju jen na tohle léto, tak abych neudělal nějakou blbost. :-)

Helmu jsme už koupili a nechce ji sundat z hlavy. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.7.16 19:54

@AllLara Myslím, že u takto malých kol je to jen o barvě. :lol:
Rozdíl dámský/pánský rám či geometrie kola se řeší až u podstatně větších kol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
10.7.16 22:32

Dámská kola jsou trapárna, většina cyklistek jezdí na pánském, do rámu se vejde flaška s vodou a brašnička. Dětem se ale na dámské líp nasedá, můj prostřední jezdí na „holčičím“, dostali jsme ho, neřešili jsme to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí