Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, nechali jsme jednomu z našich kluků píchnout ouško. Teď má v oušku malou pecičku a ráda bych se zeptala, kdy se může vyměnit za kroužek. Děkuju moc za rady
Znám jen od dcery. Mému synovi bych toto nikdy neprovedla. Ale předpokládám, že to bude stejné. Dcera si s tím točila a desinfikovala asi týden, jakmile se to zatáhlo, tak vyměnila za jinou náušnici. Uvidíte, jak se to bude hojit, někomu to může třeba trvat dyl.
Když to beru podle holek, tak nastrelenoz náušnici měli dva měsíce, pak jsme teprve měnili.
Já jsem si nechala nastřelit náušnici v dospělosti a hojilo se mi to rok. Čím je menší, tím by se mu to mělo hojit rychleji
@dominikanova Má nastřelenou naušnci? Ta se může vyměnit nejdřív za 6tydnů, tek kdo ucho propichoval vám jistě dal nějaké instrukce.
Nam rikala pani taky nejmin sest tejdnu, spis ty dva mesice… ale asi podle toho jak se to bude hojit…
Jaj, tak jste to přeci udělali? 6 týdnů, nedali vám žádné instrukce? My dostávaly celou A4 jak o ouško pečovat ![]()
Bohužel, žádné instrukce jsme nedostali…
@aleba Ano, udělali
a musím říct, že mu to sluší…
Kamarádka chce nechat propíchnout ucho svému 5 měsíčnímu synovi a ptala se mě na názor. Já jsem proti ale prý je to docela běžné. To jako fakt?! Taky jste svým synům nechaly propíchnout ucho / uši?
@Anonymní píše:
Kamarádka chce nechat propíchnout ucho svému 5 měsíčnímu synovi a ptala se mě na názor. Já jsem proti ale prý je to docela běžné. To jako fakt?! Taky jste svým synům nechaly propíchnout ucho / uši?
Ani dceři. ![]()
@Anonymní píše:
Syna nemam, dcery si nechaly pichnout usi v dobe, kdy samy chtely.
U kluka mi to prijde jako zzenstila ptakovina, nehlede na to, ze se k tomu ani nemuze vyjadrit. ![]()
Jezisi
nejaka takova, co ma dite na ozdobu a potrebuje si z nej udelat jakoze „frajera“
ne, rozhodne to neni bezne, jeste jsem to nevidela a videt to, tak si klepu na celo a o matce si neco pomyslim… Bracha si nechal pichnout ucho asi v 11 letech, s tim problem nemam, ale strilet nausnici kojenci, fakt ne
@Anonymní píše:
Ne, není to běžné. 5 měsíční s náušničkou, co vypadá jak buznička. ![]()
Nenechala bych, budiz este kdyz nekdo chce mit holcicku s nausnickama, ale kluka fak ne..