Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, mám dotaz. Můj syn má 21 měsíců a teď je tak strašný mamámek, že se to nedá. Jsem v bytě, akorát jdu do jiné místnosti a hned řev máma máma. Nemůžu jít ani na záchod či se vysprchovat, hned řve i když je s tatínkem. Když jde ven třeba na kolo s babičkou, tak sice nebrečí, ale celou cestu fňuká máma máma. Co s tím? Mám obavy, protože už jdu od nového roku do práce a bude ho hlídat moje mamka. Je na ní zvyklý, vidí jí skoro každý den, ale teď je to mazec. Prostě všechno máma. Jídlo chce abych mu připravovala také já. Nevím co s ním.
Teď se začal zase v noci budit a ze spaní také furt volá máma máma už jsem z toho na palici.
![]()
@Adis89 je vidět, že jsi dobrá máma
buď ráda. Přejde to samo
A co je na tom divneho?
Do 18ti to delat nebude. Moje mladsi dcera se drzela moji sukne az do cca 4 let. Dnes je ji 16 a je zcela samostatna a normalni.
Neboj, to prejde.
@Adis89 nas ma 3.5 roku a v mensi mire je to taky tezkej zavislak. Doporucuju hodne mezi deti, zapojit vice tatinka a ve finale poridit sourozence
a neboj to fakt prejde, zadne ditko na stesk neumrelo ![]()
Muj ma 20 mesicu a zacal to delat taky. Kdyz je s tatem, furt vola mama, vetsinou, kdyz jsem na dohled. Bohuzel manzel je pracovne vytizen, nikdy na nej nemel cas, tudiz se nemuzu divit. Uspavat musim jen ja.
@fashion_victim83 Porad pro zakladatelku lepsi nejaka rada nez takovy komentar
Z textu nevyplyva, ze do prace musi, treba jen chce…
@fashion_victim83 proc x let? nikdo ji nemuti mit jak druhe dite, tak lapet 4 roky doma
Ja budu mit materskou 3 mesice a svete div se, jde to zorganizovat!
Ty deti jsou zavislaci do nejakych 3let pak je to prejde a jako bys nebyla ![]()
@e008 @svycarka Maminka jedinacka ani jinak reagovat nemohla, nez touhle stupiditou
Jinak dobre rady, pripojuji se k vam.
@svycarka @fashion_victim83 Do práce musím, jinak by mi nedrželi moje místo a mohla bych taky dojíždět až do Padubic. A další miminko již mít nemohu.
@lauraka proc jako stupiditou? to, ze mam na vec jiny naroz, podlozeny vlastni zkusenosti, nemusi byt nutne stupidni. Pekny den ![]()