Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat- pokud dám do nafukovacího bazénku cca o průměru 210 cm a výška 70 cm kartušovou nebo pískovou filtraci, zbavím se toho kluzkého dna a stěn? Děkuji.
Takže filtrace a Savo by pomohly? Dávám jen Savo a je to kluzký
Asi něco na zabránění růstu řas. Já dávám zas jen to. Nedávám chlor.
Dáváme tablety s vločkovačem. Nějaké 3v1. Tablety nečistotu vyvločkují do takových chuchvalců, které vysajeme ven (hadicí stačí, není-li vysavač). Pokud nejsme v bazénu, jede filtrace. I v noci. jenže máme větší bazén, takže se už vyplatí nemít slizkou vodu
. Vodu už tedy máme napuštěnou od půlky června, a zatím je křišťálová a není slizká.
Jo, malá vychytávka - před žebříkem máme lavor s vodou (denně čistá) a než vlezeme do vody, omyjeme si v tom nohy - nedoneseme si tedy do bazénu trávu a jiný bordel
. Samozřejmě nezabráníme sem tam stéblu díky větru, ale sítem to vybereme.
Ale pokud už voda slizká je, tak bych asi dala nějaký chlor-šok nejdřív. Pak tablety. A filtrovat.
Anebo vyměnit vodu, a tu hned zkraje čistit a do plováku ty tablety proti řasám.
Hele to je normálně uplně věda, ani já ani manžel právě nemáme žádnou zkušenost. Jednou jsme koupili nějakou chemii pro děti (byla nám lehlce vnucena) za cca 700 a bylo to k ničemu. Doma jsme se dočetli, že mají být ty přípravky dva.
Nám ani tak nejde o to, kdybychom každý 3-4 dny tu vodu vyměnili, to teď děláme, nejde o vodu, ale o to, že to trvá strašně dlouho. 5 hodin se vypouští a 5 napouští ![]()
@bessy jo, není to jenom odkrýt bazén a vrazit tam schůdky no
. A filtrace je lepší samozřejmě písková, pokud je větší bazén. Přeju hezké léto a příjemné koupání
.