Kluzké dno v bazénku

1139
21.7.15 15:09

Kluzké dno v bazénku

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat- pokud dám do nafukovacího bazénku cca o průměru 210 cm a výška 70 cm kartušovou nebo pískovou filtraci, zbavím se toho kluzkého dna a stěn? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5730
21.7.15 15:15

@bessy Musela bys použít ještě chemii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
21.7.15 15:19

Takže filtrace a Savo by pomohly? Dávám jen Savo a je to kluzký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
21.7.15 15:23

Asi něco na zabránění růstu řas. Já dávám zas jen to. Nedávám chlor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
21.7.15 17:25

Dáváme tablety s vločkovačem. Nějaké 3v1. Tablety nečistotu vyvločkují do takových chuchvalců, které vysajeme ven (hadicí stačí, není-li vysavač). Pokud nejsme v bazénu, jede filtrace. I v noci. jenže máme větší bazén, takže se už vyplatí nemít slizkou vodu :kytka:. Vodu už tedy máme napuštěnou od půlky června, a zatím je křišťálová a není slizká.
Jo, malá vychytávka - před žebříkem máme lavor s vodou (denně čistá) a než vlezeme do vody, omyjeme si v tom nohy - nedoneseme si tedy do bazénu trávu a jiný bordel :kytka:. Samozřejmě nezabráníme sem tam stéblu díky větru, ale sítem to vybereme.

Ale pokud už voda slizká je, tak bych asi dala nějaký chlor-šok nejdřív. Pak tablety. A filtrovat.
Anebo vyměnit vodu, a tu hned zkraje čistit a do plováku ty tablety proti řasám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
21.7.15 17:30

Hele to je normálně uplně věda, ani já ani manžel právě nemáme žádnou zkušenost. Jednou jsme koupili nějakou chemii pro děti (byla nám lehlce vnucena) za cca 700 a bylo to k ničemu. Doma jsme se dočetli, že mají být ty přípravky dva.
Nám ani tak nejde o to, kdybychom každý 3-4 dny tu vodu vyměnili, to teď děláme, nejde o vodu, ale o to, že to trvá strašně dlouho. 5 hodin se vypouští a 5 napouští :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
22.7.15 11:22

@bessy jo, není to jenom odkrýt bazén a vrazit tam schůdky no :lol:. A filtrace je lepší samozřejmě písková, pokud je větší bazén. Přeju hezké léto a příjemné koupání :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný