Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak já po klystýru vydržela docela dlouho. Preventivně jsem šla teda na záchod a čekala, kdy to na mně příjde, ale furt nic. Nakonec jsem teda šla, ale jenom jednou.
Ale za klystýr jsem byla ráda ještě kvůli další věci. Byla jsem u obou porodů šitá a fakt jsem si nedovedla představit, že bych měla jít třeba druhý den na velkou a tlačit. Kvůli stehům a tak. Takže jsem byla ráda, že jsem šla třeba až tři dny po porodu.
Holky, můžu se jen tak mimochodem zeptat, kdy jste chodily po porodu normálně čurat? Možná je to hloupý dotaz, ale stačí mi, když se holím a náhodou se špatně říznu, že to hezky pálí… A porod je přece jen hodně horší než jen pořezání..
. Nebo jak jste toto řešily? Ve sprše?
Ahojky, úplně normálně, vůbec na to nemysli, protože pokud začneš normálně chodit na wc, urychlí to proces hojení. Navíc tam budeš muset chodit kvůli výměně vložek a na záchodě se hezky sedí, protože ti nic netlačí na šití, pro mě to byla docela příjemná „poloha“, tak jsem si vždy poseděla. ![]()
Kožíšku, tak to je super
. To se teda taky těším, až si posedím. Já právě myslela, že to pálí.
Anonymní - já se musela vyčůrat hned v té dvouhodinovce, co jsi ještě na boxu. Dali mi mísu, trochu to štípalo, ale dalo se to vydržet. Další dny to bylo už v pořádku.
Klystýr jsem si užívala:mrgreen: Byl to fajn pocit, cítit to teplo v břiše
Měla jsem sice připravený yal, ale byla to taková rychlovka, že jsem byla vděčná i na za ten klystýr.
Docela mně zajímá i hydrokolon terapie. Zvlášť z důvodu, že je to řešení léčby kožních problémů.
Anonymní píše:
Holky, můžu se jen tak mimochodem zeptat, kdy jste chodily po porodu normálně čurat? Možná je to hloupý dotaz, ale stačí mi, když se holím a náhodou se špatně říznu, že to hezky pálí… A porod je přece jen hodně horší než jen pořezání... Nebo jak jste toto řešily? Ve sprše?
Já první den chodila do sprchy. Stejně ze mně tekla přitom i krev, takže jsem se rovnou umyla. Sestry nám říkaly, že to máme takhle dělat.
PetraJ píše:Já první den chodila do sprchy. Stejně ze mně tekla přitom i krev, takže jsem se rovnou umyla. Sestry nám říkaly, že to máme takhle dělat.
Tak to určitě také, jak tam vlezeš, tak můžeš.
Vlastně hned po porodu, když jsem se sprchovala, tak mi PA říkala, ať hned zkusím. Vzhledem k tomu jakou jsem měla po žízeň, stála bych tam pořád. ![]()
kozisek píše:PetraJ píše:Já první den chodila do sprchy. Stejně ze mně tekla přitom i krev, takže jsem se rovnou umyla. Sestry nám říkaly, že to máme takhle dělat.Tak to určitě také, jak tam vlezeš, tak můžeš.Vlastně hned po porodu, když jsem se sprchovala, tak mi PA říkala, ať hned zkusím. Vzhledem k tomu jakou jsem měla po žízeň, stála bych tam pořád.
Mně se po prvním porodu chtěla strašně na malou už v těch dvou hodinách, kdy jsem ležela na sále. Sestra mi dala mísu, ale já prostě vleže nemohla, i když se mi strašně chtělo. Sestra mi pak řekla, že jsem si to vsugerovala, že se mi vlastně nechce.
Takže jsem ty dvě hodiny přetrpěla, pak jsem úpěla, když mně vezli na posteli na pokoj a omlátili se mnou každej roh a první co bylo, když mně zaparkovali na pokoji, že jsem letěla do sprchy. ![]()
Tak u mě bylo právě tohle problém
Byla jsem hodně potrhaná (říkali tomu tenkrát sestry masakr
)a ani při vší snaze mi prostě čůrat nešlo..A tak počkali do rána (porodila jsem v 6 večer) a pak mi zavedli cévku.Tu jsem měla cca 3 dny než se to začlo vracet do normálu,současně vytáhli i drén,takže úleva obrovská. Ale neboj,běžně se to nestává.
PetraJ píše:Anonymní píše:Já první den chodila do sprchy. Stejně ze mně tekla přitom i krev, takže jsem se rovnou umyla. Sestry nám říkaly, že to máme takhle dělat.
Holky, můžu se jen tak mimochodem zeptat, kdy jste chodily po porodu normálně čurat? Možná je to hloupý dotaz, ale stačí mi, když se holím a náhodou se špatně říznu, že to hezky pálí… A porod je přece jen hodně horší než jen pořezání... Nebo jak jste toto řešily? Ve sprše?
JO já celý pobyt v porodnici chodila do sprchy radili nám, at pokaždé sprchujeme spodek vlažnou vodou, urychluje to hojení a umyješ se a hlavně je to příjemné odlehčení od bolesti(teda já to tak měla..)
Ahojky,já se jim při porodu dost potrhala,takže jsem na sále ležela 4 hodiny,ke konci jsem taky potřebovala,ale měla jsem štěstí na hodné sestřičky,které my pomohli.Nejhorší snad bylo,že jsem si myslela,že porod dobrý,a pak prostě vstanu,ale ouvej,málem jsem sebou sekla.Jinak jsem taky furt chodila do sprchy,ale nám zase říkali,sprchovat studenou.
Já chodila do sprchy cca týden. 1. nám radili v porodce sprchovat se často vlažnou vodou, takže jsem ve sprše byla stejně každou chvilku. Pomáhalo to i od horkosti a bolesti jizvy 2. první dny mi to prostě jinak nešlo, štípání nebylo nijak hrozné, ale spíš ten svěrač nechtěl jinak povolovat 3. tekla mi s močí i krev, takže jsem to rovnou omyla
Teď jsem si pročítala tuhle diskuzi a jak tu píšete o té hygieně po porodu, tak se chci zeptat, používaly jste při tom nějaký intimní mycí gel? Nebo je lepší se mýt jenom vodou? ![]()
Používala jsem lactacyd a myslím, že pokud je holka více potrhaná, tak lze v lékárně koupit http://www.lekarna.cz/…evni-roztok/ a tím si to prý omývat, urychluje to hojení. Nemám vyzkoušenou, ale doporučovala PA a pak i v nemocnici. ![]()
Ahoj,
mě v porodnici doporučili omývat intimním mycím gelem nebo dětské mýdlo bez parfemace. Používala jsem niveu a dove intim. a bylo to v poho, takže za sebe můžu doporučit ![]()