Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@jdukolem
Dekuju, no tak uvidím jak dopadnu.. Mam termín v lednu, tak se na to zatím psychicky připravím ![]()
Já byla za klystýr ráda, běžela jsem teda hned na záchod, co mi ho dali, ale byla jsem aspon vyprázdněná. Nebylo to nic hrozného ![]()
Já měla štěstí na porodnice, v obou se dávalo klyzma na takové přípravně, kde mi ho v leže dala, ležela jsem dál, řekla mi, abych ho zkusila udržet aspoň pět minut, aby se to pořádně pročistilo…záchod byl na té přípravně, takže to bylo dobré, chodila jsem tam, opakovaně. Je pravda, že mě to příjemné není, většinou mě to lehce bolí, měla jsem ho celkem třikrát za život. Poprvé před operací jsem z toho měla psychický blok, větší než z operace
při porodech už jsem se nebála. Dáš to v pohodě, ono se o tom hodně žvaní, ale není to žádný horor, pak tě to prožene, dojdeš si párkrát a pak se ti nebude chtít ještě nějaký čas po porodu
a to je snad horší, pak tlačit na velkou třeba dva dni po porodu, když je člověk sešitej, nic moc no ![]()
@Sisie
To je dobře, já mám jen strach aby jsem pak doběhla
aby to že mě cestou nelitalo
![]()
@alisekR
A nevíš jak by to bylo, když by byli hemeroidy? To se také strči ta hadička i přes to?
Já je tedy nemám, ale už asi dva týdny mě trápí pálení zadečku, tak se bojím aby to nebylo něco takového..
@alisekR
Takže to není jen na jedno vyprázdnění a je to všechno venku jo?
![]()
@jejej444 píše:
@alisekR
A nevíš jak by to bylo, když by byli hemeroidy? To se také strči ta hadička i přes to?
Já je tedy nemám, ale už asi dva týdny mě trápí pálení zadečku, tak se bojím aby to nebylo něco takového..
Ona je ta hadička tenká, neboj, fakt to není zahradní hadice
mě je něpříjemné, když mi jí tlačí dál dovnitř, to mě lehce bolí. Ale fakt klidně sestře řekni, že to bolí a ona jí nebude zasouvat vysoko. Pak jak ti tam pustí tu vodu, tak ucítí takové tlačící nutkání, ale to přejde Vyprázdění na jednou to není, nevím jak u prvního porodu, ale u druhého jsem šla tak 5-7 za sebou, vařily mi střeva, jak při střevní chřipce, ale je to otázka tak 20 minut a je to pryč a pak to přejde a už nemáš žádné nutkání, pak ti to rozjede líp porod. ![]()
@cher píše:
No já zas nevidím důvod, proč ho odmítnout. Já to jako obtěžování neviděla, spíš jsem se pak cítila líp než bych se měla podělat na sále. Ono né všechno, co je v Americe normální, je normální všude. Chápu, když se to nestihne, ale jinak by měl být klystýr běžná věc u přípravy na porod.
Tak chtělo by si to přečíst pár studií na toto téma, pak byste věděla, proč klystýr odmítnout. Samozřejmě v případě, že porodu nebrání zbytky stolice ve střevech. Pokud je ale vše v pořádku, tak není důvod ho dávat. Naopak, je zde stejně velké riziko infekce pro miminko, ale až o 30 % vyšší riziko infekce pro rodičku. Kdo chce, google máme všichni, jsou různé zahraniční studie. Proto se od toho upouští. A to, že „něco“ unikne při tlačení se stává
i po klystýru, akorát, že je to řídké, tak o tom žena moc neví. Ze mě často odchází zbytky ještě několik hodin po klyzmatu. A to musím říct, že jsem jinak jednoznačně pro klystýr. Dělám si ho sama doma jako očistu, ale u porodu se to budu snažit nechat na přírodě.
Klystyr je uplne v pohode,mela jsem kontrakce I po dvou minutach a, nastesti mi ho stihli dat.Lehnes si na bok,sestricka zavede hadicku,ktera neboli,jen je to mirny tlak a pak jdes na zachod.Ja na nem byla snad hodinu,vzdycky jsem myslela,ze uz jsem prazdna a s kazdou kontrakci jsem se znovu vyprazdnila.No koukala jsem jak jsem byla zacpana a hrozne se mi ulevilo.
Mne ho před cisarskym nerobili a ani neponukali, v Anglicku sa toto nerobi. Po akutnom cisarskom som ale trpěla hroznou zapchou, bola som az na 5ty ci 6ty den s tym ze uz 2 dni som mala problém sa iba vycurat z toho aka som bola upchana. V mojom pripade by sa to ani nestihlo. Za mna by to bolo urcite prospesne.