Klystýr - nehoda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37136
30.9.21 19:58

@Jahudka82 přímo Plzeň :D já rodila 2015 a 2019 :D u prvního sem byla sama, u druhého už sem měla muže. Mému muži to teda nevadí, původně se chtěl držet dál a nedívat se a nakonec doslova chytal syna, co ze mě nečekané vypadnul, doktor stal mezi dverma a ani nestihl zareagovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17271
30.9.21 21:36
@Kriss Tina píše:
@Jahudka82 přímo Plzeň :D já rodila 2015 a 2019 :D u prvního sem byla sama, u druhého už sem měla muže. Mému muži to teda nevadí, původně se chtěl držet dál a nedívat se a nakonec doslova chytal syna, co ze mě nečekané vypadnul, doktor stal mezi dverma a ani nestihl zareagovat :mrgreen:

Tak to je dobrej :palec: :potlesk: Klobouk dolů za pohotovost, u mě to měly dr. s PA jentaktak - pořád času dost a pak si pomalu ani nestihla doktorka nandat rukavice :D Mladá měla 3.05 kg/48 cm, takže vyjela jak po másle. Čemuž ovšem předcházelo 8h křížových kontrakcí, po příjezdu do porodnice už ve 3min. intervalech a po prasknutí vody ještě houšť, až těsně před koncem se přestěhovaly do břicha a v tu chvíli přišel i pocit „na tlačení“ (naštěstí jen dítěte;))

Já měla teda, když to tak vezmu, super oba 2 porody - 1.celkem rychlý na to, že jsem rodila poprvé v necelých 31 letech, i když s pomocí oxytocinu a malého nástrihu a 2. už úplně bez nástrihu i chemie, jen praskli vodu a doktorku jsem viděla až jak přilítla chytat mimino :lol: U 1.me šil sám pan dr. Adam Hudec, jestli ti to neco říká, ještě si dělal srandu, jestli se kluk - Adam - jmenuje po něm. Pak jsem ho potkala na genetice v druhým těhotenství, fakt řízek no :lol: Trochu mi připomínal dr. Šebka z me oblíbené Ordinace :mrgreen: A mám dokonce dojem, že 1 ze 2 PA, co se mi vystřídaly u malé (2.uz vlastně na závěr, v 6 se měnily směny a malá se narodila před 7.), byla i u porodu malého. Tam mi tedy pomohl muž hodně, že byl se mnou, musel mě hlídat, já už toho měla plný kecky a ležet na monitoru bylo utrpení, kroutila sem se jak žížala a ty pásy mi furt sklouzávaly a nesnimaly jak měly. Ale byla jsem fakt ráda, že klystýr se nekonal :mrgreen:

Příspěvek upraven 30.09.21 v 21:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
30.9.21 21:41

@Jahudka82 jo monitor byl za trest :D mě taky pořád říkali že času dost a malý najednou vyklouzl ven, ten byl teda ještě menší než tvůj, neměl ani ta 3 kila :D já měla oba celkem rychle, oba bez nástřihu a oba bez medikace, i když sem prosila o něco proti bolesti, tak mi ani nic nestihli podat a už bylo po všem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17271
30.9.21 21:48
@Kriss Tina píše:
@Jahudka82 jo monitor byl za trest :D mě taky pořád říkali že času dost a malý najednou vyklouzl ven, ten byl teda ještě menší než tvůj, neměl ani ta 3 kila :D já měla oba celkem rychle, oba bez nástřihu a oba bez medikace, i když sem prosila o něco proti bolesti, tak mi ani nic nestihli podat a už bylo po všem :mrgreen:

Tak tos měla fofr, uf no ještě že to dopadlo dobře tj dítě do ruky a ne na zem :mrgreen: No náš starší měl 3,5 kg a 51 cm, tomu se 1 chvíli nějak ven nechtělo, u 2.mi nechtěla zase vyjít placenta, už jsem se bála že půjdu pod kudlu, ale bylo mi to jedno, hlavně se vyspat. Po tom porodu když mi malou dali na chvíli pochovat, bych tam byla někoho dalšího brala, byla jsem tak vyřízená a ospalá že jsem se bála, aby mi nespadla. Naštěstí to bylo jen asi 15 min., co nás tam spolu nechali samy, ne 2h :mrgreen: U 1.si užil bonding i tatínek, zatímco mě šili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17271
30.9.21 21:57
@Kriss Tina píše:
@Jahudka82 jo monitor byl za trest :D mě taky pořád říkali že času dost a malý najednou vyklouzl ven, ten byl teda ještě menší než tvůj, neměl ani ta 3 kila :D já měla oba celkem rychle, oba bez nástřihu a oba bez medikace, i když sem prosila o něco proti bolesti, tak mi ani nic nestihli podat a už bylo po všem :mrgreen:

On se malej narodil nějak dřív? Já měla obě 2 vzorně v termínu, malá se tedy trefila přesně na den mezi 2 termíny - podle utz a MS jsem to měla 2 dny od sebe :lol: Kluk se začal hlásit na svět večer před 1.terminem, ale datumove to nakonec trefil :lol: Já byla zklamaná že mi nenapustili tu vanu, na kterou jsem se těšila z predporodni exkurze, prý uz by se to nestihlo. Ale masážní sprcha taky nebyla úplně marná;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
1.10.21 08:16

@Jahudka82 ano byl dřív o 3 týdny. Starší byl teda až po termínu a taky měl jenom 3 kila, ale mladší na to šel dřív no :D vanu jsem stihla chvíli u prvního, u druhého nebyla šance, tam šlo všechno ráz na ráz :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.21 19:18
@Annabela11 píše:
Jak ji to může překvapit? 8o vždyť máš potřebu tlačit tak je logické že jdou ven i jine věci než jen mimino.

Tak asi ze jako studentka tohoto oboru cekala ze se to vyresi klystyrem dopredu na 95% napriklad? Tak jsem to pochopila. Ona vyslovene mluvila o tom, ze tam cekala leccos, krev atd., a ze ji prekvapilo jak moc a jak casto u porodu smrdi lidske vykaly a ze to personal bere jako beznou vec…

• Citovat
  • Upravit
1266
1.10.21 21:01
@bobulka88 píše:
Tak na to “telo se vycistilo samo” bych nespolihala. Chodila jsem na zachod od prvni kontrakce (od prvni kontrakce do porodu 20 hodin), klystyr jsem mela, i kdyz jsem si rikala, ze uz fakt neni treba… no a stejne jsem pry nevytlacila jen mimino, rikal manzel. Ale ja bych o nicem nevedela, nikdo krom muze to nekomentoval.

Konečně jsem asi pochopila důvod, proč ženy chtějí své muže u porodu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
2.10.21 09:20
@Anonymní píše:
Tak asi ze jako studentka tohoto oboru cekala ze se to vyresi klystyrem dopredu na 95% napriklad? Tak jsem to pochopila. Ona vyslovene mluvila o tom, ze tam cekala leccos, krev atd., a ze ji prekvapilo jak moc a jak casto u porodu smrdi lidske vykaly a ze to personal bere jako beznou vec…

Myslím že tohle k porodu prostě patří a teď už to ví i slečna studentka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková