Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, kamarádka je poprvé těhotná a ráda bych ji pořídila nějaký tematicky dárek.. Napadla mě kniha o péči o miminko.. Sama jsem před lety nějakou měla.. Docela mě bavila… Ale už bude zastaralá… Doporučíte mi nějakou aktuálně osvědčenou… Nebo je to v dnešní době internetu už úplně mimo? ![]()
Ja osobne bych ji neocenila. Cokoliv potrebuju, vygooglim si. Je to pro me praktictejsi nez listovat v knizce, ve ktere to treba ani neni. Tchyne mi v prvnim tehotenstvi jednu dala. Ani jednou jsem ji neotevrela.
Chces kamaradce dat darek pred, nebo po narozeni miminka?
Příspěvek upraven 23.04.22 v 21:37
Koupila jsem si taky v nadšení jako prvorodička
a to bylo tak vše, co jsem s ní udělala. Vše ostatní jsem si našla a knihu neotevřela.
Mně moc pomohla knížka od paní Kedroňové „Něžná náruč rodičů“. Je tam přehledně popsáno jak s miminkem manipulovat. Od kterého měsíce nebo spíš dovednosti (umí držet hlavičku, pase valasky..) jaký úchop zvolit. Na netu to asi je ale dohledat to uceleně zadarmo asi nejde…
Mně se líbila kniha Handling a nošení dětí. Koupila jsem si jí až zhruba ve 3. měsíci dcery, ale ocenila bych ji už před porodem.
Teď vydává dětská fyzioterapeutka Michaela Kačírková knihu o pohybovém vývoji dítěte, už ji mám objednanou, moc se na ni těším. (Web detskafyziomama.cz).
Výhledově by měla vyjít kniha o dětské výživě od nutričních terapeutek, jednu z nich sleduji na IG. Líbí se mi, že má informace vědecky podloženy, používá zdravý rozum a není to žádný extremismus a dogmatismus. (Petra Kuřátková, web odmala.com).
Já jsem si knihu o péči o miminko koupila v těhotenství a pročetla jsem jen pár stránek. Praktičtější pro mě nakonec bylo si vše vyhledávat na internetu, člověk si může vyhledat více pohledů a názorů na danou problematiku. Ale každému vyhovuje něco jiného ![]()
@Janča6 píše:.. Před narozením.. Taková příprava v těhotenství.. Trochu se hodit do módu „matka“
Ja osobne bych ji neocenila. Cokoliv potrebuju, vygooglim si. Je to pro me praktictejsi nez listovat v knizce, ve ktere to treba ani neni. Tchyne mi v prvnim tehotenstvi jednu dala. Ani jednou jsem ji neotevrela.Chces kamaradce dat darek pred, nebo po narozeni miminka?
Příspěvek upraven 23.04.22 v 21:37
Jinak moc díky za inspiraci
.. Doba už je fakt jinde než za mého těhotenství.. A přitom je to „nedávno“… Jen 17 let
![]()