Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Res to az po porodu, ta pece ti najede skoro sama.
Ted je to vsechno jeste moc abstraktni.
Oblikam jako sebe plus vrstvu navíc. Úplně malé mimčo pak prostě kontroluj, zda je teplé za krkem. Můj teď spí venku v overalu a dece, máme tu 6 st.. Ale u něj vím, že má raději zimu
Chce to zkoušet ![]()
Do kočárku jarní fusak, přikryla jsem dekou, na sobě body, dupačky, kabátek. Rodila jsem loni na konci března
Pořiď si jarní fusak do kočárku. Hezký v tom miminko zapneš, když bude teplo rozepnes. Oblíkat podle počasí plus ta jedna vrstva a to je fusak. Dělají se i tenké kombinézy. Novorozenci bych nedávala kalhoty do pasu, ale klasický overal, dupačky, ať ho to neskrti na bříšku nebo polodupacky v pase s napletem. Mikina nebo kabátek, čepice.
Do kočárku si porid nějakou stálou taštičku a v ní látkovou plenu, přebalovací podložka, víc plinek, krém, vlhčené ubrousky. Věci jsem vždy doplňovala a jinak tam byla stabilně.
Uvidis, jake bude mimco..my jsme davali deku, na ni plinku pod hlavu (slintani, blinkani), zadny fusak, jen prikrivali dekou, fusak jsme davali tak od 10 stupnu a min..jenze nase dite je zimni typ..je ji furt vedro, je spocena, chvili trvalo, nez jsme to vychytali..oblikali jsme ji stejne, jako sebe + deku na prikriti..kamoska to mela naopak a dite v cervnu pomalu v kombineze a cepici
.. klidny porod preju ![]()
U mimina se rid tim, ze mu sahnes na zatylek a zadicka. Mel by byt akorat teply, ale ne zpoceny, pak je mu fajn. Rucicky i nozicky byt studenejsi mohou, je to u nich normální. A fakt to neres, poradis si bez problemu, uvidis
Jen se nenech vykolejit radami nekterych dobromyslejicich duchodcu, kteri by meli mimino nejradsi ve čtyřech vrstvach a puncochacich i v cervenci
a delej podle svého pocitu a instinktu.
Urcite bych novorozenci nedavala nic z polyesteroveho fleecu, leda ten fusak, na kterem ny mimco lezelo obecene jeste do nejakych vrstev. Hodne se totiz na fleecu poti, aniz by jim bylo skutecne vedro.
Ahoj holky, dnes mam termin, zatim se nic nedeje😄 Ale uz si tak premyslim, az nas pusti z porodnice domu a pujdeme pak poprve na prochazku s kocarkem, jak vsechno pripravim. Co dat malymu na sebe? Jestli i kdyz bude kolem treba 20 stupnu a slunicko-dat mu bodycko s dlouhym rukavem a svetrik? Vubec netusim, jak ho budu oblikat. Pak me taky zajima, do ceho jste miminka davali? Jestli dat do kocarku nejakou deku a na ni miminko polozit a nejakou dekou ho prikryt? Nebo mit v kocarku zavinovacku?? Vubec netusim co a jak. Jsem prvorodicka, tak se omlouvam za mozna pro nekoho,,debilni dotazy,,😉