Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@dreana máme Roan Maritu a dokoupili jsme nafukovací kola a spokojenost. Zatím jsme teda sporťák nepoužili, ale s korbičkou jsem spokojená. Taky patří mezi větší
My se rozhodujeme mezi Easy walker Sky a Baby jogger city elite. Oba trojkolky, oba lehké (10 a 12 kg), oba dobře skladné do auta, oba na doporučení velmi aktivních lidí (i túry v Krkonoších apod.).
@dreana já jsem tedy na takové normální ježdění spokojená s babydesign lupo comfort. prodrandil hory po normálních cestách (jakože kameny, kořeny a tak) v pohodě a odpružení bylo super (akorát enní na předních kolech, což občas přes vysloveně drkotalku na delší dobu by se možná hodilo, ale my to kompenzovali větší zátěží na ty zadní)
Jinak holky ja bych ráda 4kolku a všechny 4 kola stejně velka. Spíše tu klasiku. Hodně slýcham chvalu na Inglesinu. Mate zkušenost?
@dreana Iglesinu jsem viděla u dr naživo a je taky super
. Jinak každý kdo si povozil náš kočárek říkal, že je super. Taky jsem na klasiku. Ať dobře vybereš
@dreana Inglesina určitě není špatná volba, určitě bych volila jak píšeš 4 kola bez otáčení, nafukovací + houpací kočár. Bydlím taky na vesnici, mám přesně tenhle typ, německou Hesbu, měla ji kamarádka, zamilovala jsem se do ní, protože je fakt lehoučká, cvrkneš prstem a kočár jede, ale pořizovací cena je 30 000 Kč. Tak jsem ji sehnala skoro novou na německém ebay za 13000. Je to fakt klasika, žádné složité mechanismy co by se daly porouchat. Taky je teď v tomhle typu hodně oblíbené Tako acoustic, ale to jsem nezkoušela. Obecně co jsme zkoušeli v prodejně kde měli i tu Hesbu když je kočár na nafukovacích kolech bez otáčení záleží hodně na váze, když je zároveň těžký, blbě se s ním zatáčí a manipuluje. (vyzkoušeli jsme a říkala to i prodavačka) Tříkolku má moje sestra od bráchy (dostala ho, využívali ho na bruslení a hlavně na silnici) a je z ní nešťastná, v terénu hrůza, to si fakt nepořizuj.
https://www.hesba.de/…/CondorCoupe#…
Naprosto a jednoznačně Roan Marita! Já ten kočárek miluju. Jezdím s ním cestou-necestou, polem-nepolem. Korbička 82cm, sporťák jde sklopit do lehu a spí mi v něm dvouleté dítě. Navíc krásně houpe!
Měli jsme hluboký Peg Perego, podvozek Classico - 4 kolka, hluboká korba Culla. Nejlepší kočárek všech dob. Pohodlně jsem ho tlačila jednou rukou i v lese, designově krásný, prostorný, vychytávky pro dítě - odvětrávaná polohovatelná zádíčka atp., košík s nosností 10 kg, dokonalost.
Ahoj holky. Už mám hlavu jako pátrací balón a budu ráda za rady.
Koupili jsme domek a kolem dokola není moc asfaltu jedna se zpravidla o nezpevnene komunikace a nejhezčí je asi prochazka tady kousek lesem. Mám problém s výběrem kočárku, většinou vybírám věci tak, že si je jdu vyzkoušet, ale většina kočárku je na objednání nebo jsou v dispozici jen v Praze atd. Chtěla bych ideálně minimálně dvojkombinaci, 4 kola a asi nafukovací. Nicméně jde mi i komfort miminka takže nějaké odpružení, dostatečná velikost korbičky pro zimní mimi atd. Rodit mám až na podzim ale vzhledem k tomu terénu tady začínám už koukat co koupit nejlépe. V zimě tu bývá i dost sněhu domek máme na kopci a je to vedlejší silnice takže na rozhrnuti musím i chvíli čekat. Máte některá z vás tip co pořídit, kdo se pohybujete v podobném terénu a s čím jste spokojené? Cenovka není zas až tak důležitá pokud půjde o kvalitní kočárek počítáme i s mimi číslo 2 tak budu ráda když jej užiji i pro to druhé.
Moc děkuji všem za rady ![]()
@Martha03
Ahoj, já mám kočárek Babydesign Husky a je suprovej, najezdily jsme toho v terénu hrozne moc..teď už ho máme jen jako sportak (dcera 13 měsíců) ale zrovna dneska jsme byli v lese a super ![]()
Největší službu v tomto případe udělají jakekoliv kočárky na houpacích podvozcích. Takové ty Roany, Inglessiny,…cena ani značka u nich není dulezita - všechny jsou neznicitelne a s podobnými vlastnostmi.
Ja mela v podobnem bydleni Inglesinu Magnum, nemam jedinou stiznost, byl fantasticky.
Za mě prostě jakýkoliv klasický retro kočárek. Nafukovací velká pevná kola s odpružením. Projede všechno. Třeba Roan Marita je ideální ![]()
https://www.maxim-kocarky.cz/…stige-p-192/
Ahoj, vyzkousela jsem spoustu kocarku ruznych znacek a jednoznacne vyhrava na teren Inglesina. Prejede proste vsechno. Konkretne mame hlubokac Inglesina Sofia a je bezkonkurencni
sportak uz mame s podobnymi kolecky Margaret raf-pol a taky neni spatnej, ale po te Inglesine uz jsem zhyckana a neni to uplne ono ![]()