Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj. Koukám po recenzích na kočárky dorjan, všude jsou dost staré recenze. Chtěla bych poprosit majitelky, které mají novější modely (od r.2015) o hodnocení jak jste spokojené.
Děkuju
Sama jej nemám, ale jezdím a ním často, když hlídám synovce. Má kočárek kupovaný roku 2015.
V hluboké verzi mi přijde bezproblémový. Ve sportovní mi vadí velmi špatný přístup ke košíku a celkově horší manipulace s kočárkem - přijde mi, že je těžiště ve špatném místě, a špatně se pak nadzvedává např.při najíždění na něco vyššího. Kočárek má často pichle kolečko, ale to asi dělají všechna nafukovací. A poměrně brzy se rozvrzal a musí se často mazat.
Kočárek není špatný a myslím si, že poslouží dobře. Ale osobně bych si ho nevybrala, mám zkušenost s větším množstvím kočárků a tento u mne nevítězí ani vzhledově, ani praktičností.
@Tonick19
Já mám doma Prestige Lovely 2017. Korbu, sporťák a autosedačku.
Kupovali jsme v lednu, malej se narodil v únoru.
Za sebe jsem s ním spokojená, vyzkoušela jsem si ho u sestřenky, pak ještě v obchodě. Předem podotýkám, že je to můj první kočár (a první dítě
), nevyznám se v tom a neměla jsem na to zkoušet stovky různých… dostala jsem doporučení, ozkoušela, projeli jsme nějaké technické věci (aby to nebyl nebezpečný nekvalitní šunt) a tadá.
Konstrukce je šikovná, dá se dobře složit (i tak ale zabere půl kufru v autě
), mechanismus funguje dobře. Kola jsou nafukovací, dají se zaaretovat. Rukojeť polohovatelná, hojně využívám.
Není vysloveně terénní, ale zvládli jsme s ním i výšlap na Sněžku a pár dalších výletů (jo, už jsme taky museli jednu duši lepit
).
K hluboké korbě bych doporučila pořídit ještě nějaký nástavec - clonu, docela tam svítí. Do spodu toho moc nedáš (jako rozumnej nákup, ale těžký věci ne).
Oceňuju možnost různě polohovat vnitřek, odepínat z korby neprodyšný kryt a tak… Joa docela praktická kabelka ![]()
Nevím, co ještě bys chtěla slyšet.
Za mě dobrá kvalita za slušnou cenu. Dají se určitě najít i levnější a samzořejmě dražší. Mě to tak vyhovuje.
@Anonymní píše:
Sama jej nemám, ale jezdím a ním často, když hlídám synovce. Má kočárek kupovaný roku 2015.
V hluboké verzi mi přijde bezproblémový. Ve sportovní mi vadí velmi špatný přístup ke košíku a celkově horší manipulace s kočárkem - přijde mi, že je těžiště ve špatném místě, a špatně se pak nadzvedává např.při najíždění na něco vyššího. Kočárek má často pichle kolečko, ale to asi dělají všechna nafukovací. A poměrně brzy se rozvrzal a musí se často mazat.
Kočárek není špatný a myslím si, že poslouží dobře. Ale osobně bych si ho nevybrala, mám zkušenost s větším množstvím kočárků a tento u mne nevítězí ani vzhledově, ani praktičností.
Pravda, zapomněla jsem dopsat - vzhledem k věku malého mám zkušenost pouze s hlubokou korbou, nikoli se sporťákem (nepotěšila jsi mě
)
Kamaradka mela na dceru narozenou v prosinci 2016 a des bes, hned po presazeni do sportaku ho vyhodila.
Kazdou chvili pichle kolo, rozhrkany to bylo, tezkej, tot info od ni. Jednou mi ho pujcila, na me byl nizky a ani se mi nelibil designem.
Mám 2016 Prestige Basic comfort v šedé barve.S hlubokou korbou jsem byla spokojená. Byla velká a posloužila ucelu.Se sportovní verzi ne. Sedačka byla krátká, když jsem dala dítě po směru jízdy a v tašce jsem měla více věcí tak se kočár prevazoval.Kupovala jsem jako sporťák Britax + a s ním jsem spokojená a jezdíme stale.
My máme Danny Sport…hluboká korba je prostorná (navíc jde shrnout stříška, takže jsme ani nepoužívali žádné stínítka apod.) a se sporťákem jsem taky spokojená…v roce 2015 se narodila dcera a loni syn, takže používáme pořád a ani jednou jsme teda kola nepíchli
Ani barvu za tu dobu neztratil a je pořád krasny
Já jsem s volbou kočárku spokojená a neměnila bych (až je mi líto, že ho jednou přestaneme používat
)
Máme z roku 2015, přesný typ už si nevybavuji, byla jsem s ním velmi spokojená, za pár dní se nám narodí další mimi takže budeme opět používat. Kolečko jsme nikdy nepíchli. Ocenila jsem hlavně velkou korbičku a praktickou tašku. Jezdili jsme s ním i v terénu a vydržel.
@Tonick19 Dobrý den,
jen připomínám, že až kočárek vyberete, můžete se po něm podívat i z druhé ruky a něco ušetřit. Bazar s kočárky najdete přímo na eMiminu.
Krásný den ![]()
adminka Eliška
Máme VIP butterfly 2017 a jsme spokojení.. Na sporťák dost lidí nadávalo, co jsem četla recenze, ale za nás pecka ![]()
Nechápu proč tu vůbec zmiňujete píchlé kolečko
. To přeci není vada kočárku ale normální věc u nafukovacích kol, cyklistům se to taky stává.
Dorjan máme loňský model. Na procházky jezdíme poctivě 2× denně už půl roku a zatím jsme opravdu spokojení, zvládá i obtížný terén. Kupovali jsme ho především kvůli prostorné hluboké korbě a tomu, že je hezky odpružený, což je u kočárků s aretovacími kolečky výjímka. Celý vnitřek lze vyprat. Taky nám vyhovuje, že je kočárek jeden z těch nejvyšších, u těch nízkých se necítím dobře. Jediné mínus vidím v tom, že se nám jen tak tak vejde do Fabie. Sporťák jsme zatím nevyzkoušeli, ale počítám s tím, že když nebude vyhovovat, tak koupím třeba Valco, nebo Britax.
@K92 nehledě na to, že lze objednat kolečka pěnová místo nafukovacích
Nevím, jestli to tak bylo vždycky, každopádně teď to lze.
Taky pokukuji po Dorjan kočárcích, líbí se mi hlavně kvůli prostorné korbičce, měli by mít jednu z největších mezi kočárky. A podle mě za dobrou cenu dobrá kvalitka ![]()
Ahojik mohu se zeptat? Zrovna mi přisel dorjan butterfly VIP 2018 a zdá se mi že se dost hýbe ta korbička na konstrukci. je to normální? dekuji
Také se mi hýbala a ničemu to nevadilo, četla jsem i v jiných diskuzích že se hýbe.
@Martina98 mohu poprosit odkaz na diskuze? Řeším něco podobného a nepřijde mi to hybani teda v pořádku. Dekuji