Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ráda bych slyšela nějaké doporučení na kočárek vhodný na léto pro roční holčičku. Teď přes zimu jezdím na střídačku s Teutonií spirit a Jané slalom reverse, ale obojí mi přijde zbytečně těžké, obzvlášť ta Teutonia. Navíc na jaře bude malé rok. Golfky jsem měla na starší dcerku chicco multiway a ty mi vůbec nevyhovovaly- jízdní vlastnosti, tak nevím jestli je to jen špatný výběr nebo jsou golfky, co se týče jízdních vlastností blbé obecně. Pak jsem jezdila s Babypoint mark, s tím se teda jezdilo dobře, ale zas mi přijde málo vychytaný. Tak bych ráda slyšela v čem vozí ostatní a proč. Děkuji moc
Malýmu bude rok v červnu, ale budu zůstávat u sporťáku. X lander XA. Když už jsem si ho vydupala jako třetí kočárek, tak měnit už nebudu
Ale je fakt, že já jsem maximálně spokojená. Je pravda krapet těžší, ale zatím mi to nijak nevadí.
Mě nejvíc vadí to nakládání a vykládání do auta a já věčně někam jezdím. Jinak bych asi jezdila s tím Jané. Ale kdyby mi někdo dal dobrý tip na něco super lehkýho a vymakanýho, tak bych byla ráda.
Tak ja mela na maleho (3roky) sportak Casualplay S4 a pak jsem prikupovala Cybex Callisto..
Dceri bude rok v dubnu a predpokladam, ze bude e pouzivat prevazne Cybex-jezdi se s nim super, ma spojenou rukojet i jde hezky do lehu..
jako mouchy bych nasla ale tak u ceho ne ze ![]()
Já jsem obě holky od roka vozila ve sporťáku x-lander X1 a naprostá spokojenost, je velkej, mladší jsou tři a je jí kus a když jdeme na delší túrku, tak ho bereme sebou. Najezdil toho dost a žádný problém. Jezdili jsme s ním i po horách a vše zvládl. I na procházky v normálním terénu je lepší než golfky, těm jsme na chuť nepřišli. Jediná jeho nevýhoda je, že je poměrně dost širokej. My jsme si koupili ještě i malý a rychle skládací golfky do města, do obchodu a tak. X1 se určitě vyplatí, ale pokud moc nenachodíte nebo spíš jen po městě, tak je zbytečnej.
Meli jsme Maxi Cosi Muru, slouzila skvele, ale taky mi pak prisla uz moc tezka, golfky se nam zadne nelibily a nevyhovovaly, takze jsme nakonec koupili kompromis, Baby Jogger City Mini GT, je prostorny, malymu budou dva roky a mista tam ma hromadu, projede i nejaky ten teren, sklada se jednou rukou a vazi necelych 10kg, co je OK
@Zazenitem Baby jogger citi mini. Do toho bych šla já teď. Třeba tady je i video. Má naprosto dokonalý způsob skládání a další věci, co se mi na kočárku líbí.
Jinak mám Quinny Speedi, nestěžuju si, jsem spokojená, ale neskládám do auta.
Golfky jsem si poridila quinny zapp xtra a pojizne byly super i s malyma koleckama, hlavne skladnost, ted mam britax ![]()
@Zazenitem Dceři bude v březnu rok a ted pro ní kupuju Baby jogger citi mini gt, po zimě prodám Mutsy s tím jezdím ted a nechám si jen BJ, je úžasný ![]()
Jedině golfky, ta lehkost a skladnost se nedá nahradit. My měli Peg Perego Sí a měla jsem je hrozně ráda.
@dari74 Vypadá pěkně, u nás v Ústí ho bohužel nemám šanci vidět, tady prodávají jen samé „šunky“, tak až vyrazim do Prahy, tak ho někde zkouknu.
@Zazenitem Určitě,je to fakt kompromis mezi golfkami a sportákem, pro syna jsem měla od BJ trojkolku Elite, ale ta mě přišla už zbytečně velká, já do žádného extra terénu nejezdím, tak chci ted vyzkoušet tenhle menší.
@dari74 Já právě taky do terénu nijak moc nejezdím. Líbí se mi to madlo a bouda, že je i proti sluníčku a že to jde až do lehu. A budeš kupovat fungl nový?
@Zazenitem Sehnala jsem od paní na MMB, používaný asi půl roku, s madlem a pláštěnkou za 6500 kč, zrovna včera jsem ho oblednávala
On je zrovna ted nedostatek nových i použitých, nějaký výpadek od dodavatele, ale od února už mají být naskladněné.