Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@taljenka píše:
@Silky123 já mám tento a spokojenost. Určitě by jsi ho do takových podmínek ocenila. Když jsem byla se synem v lázních ( kopce jako blázen a ještě k tomu byl listopad ) tak jsem měla x-lander. Hned jak jsem dojela tak jsem si tento objednala a příští rok razím do lázní jedině s tímtoKola jsou úplně perfektní. Jsou opravdu velká, ale zvykla jsem si hned. A ruční brzda je z kopečku super.http://www.youtube.com/watch?…
tak summit je vynikající, mám ho doma..
a v pohodě, 21měsíční dítě, i jeho 5letý brácha se vejde, brusle, opravdu krutý terén..ale je to trojkolka..
ale je opravdu lehký - má těch inzerovaných 11-11,5kg..
@Silky123 píše:
Díky moc, na účtence je napsáno Inglesina Magnum, musím říct, že za tu pálku, kterou stála, vůbec neodpovídá tomu, jak je chválená. Pro miminko, které jen leží, je dobrá, ale pro sedícího a trošku ťapající aktivní dítko vůbec, je vratká, stačí, aby se malá naklonila a a na malér by bylo zaděláno. Nejhorší pozice je „sedící“, kočár má tendenci přepadávat dopředu nebo dozadu, dle nastavení (jestli po směru nebo proti směru jízdy).„Tříkolku“ nechceme, dostali jsme Emmalyungu (snad to mám správně napsané) a prubli ji asi 3×, je to vratké, kor v zimě když zapasuju kolečka do sněhu…
tak magnum je opravdu tak do toho roka, když dítě nechodí..
a máš nějaké konkrétní požadavky? kromě toho, že to nesmí být trojkolka?
Velká kola (kvůli sněhu), ne moc těžký, ideálně do těch 15 kg, to zvládám. Malá je takové dráče, takže aby vydržel, když se vyklání a něco sleduje. Taky je buřtík, téměř 13 kg a teprve začíná cupitat, takže aby chvíli vydržel a ona se do něj vešla i v zimě. Přehazovací rukojeť, teď máme přehazovací korbu a když v tom malá je, tak se nadřu ![]()
Jinak TO je myslím vše, děkuji ![]()
@Silky123 Myslím, že bys to ještě měla zvážit s tou rukojetí. Pokud to nebude kočár co má obě nápravy stejné, tak je ta přehazovací rukojeť celkem k prdu: otočené to totiž stejně blbě jede - ta menší otočná kolečka na to nejsou dělaná, aby byla vzadu, a navíc se to blbě ovládá. Takže já mám kočár co umí obojí (otočit sedačku i rukojeť), a otáčím celý dítě se sedačkou, protože jinak s tím pak nezvládám jet, jak mě to prudí. Ale jinak svůj kočár (Graco Symbio) Ti nedoporučím, protože ještě nemám otestovaný, jak zvládá větší mimino - malá má teď deset a čeká nás zima, tak uvidím. Papírově by to mělo jít, ale… ![]()
Díky moc, snad už se začne Vája rozcházet víc a víc. Uvažovali jsme s manželem o takových dost dobrých sáňkách, nejsou to klasické, neumím to popsat, tam by to bylo fajn.
@Silky123 píše:
@NatašaVelká kola (kvůli sněhu), ne moc těžký, ideálně do těch 15 kg, to zvládám. Malá je takové dráče, takže aby vydržel, když se vyklání a něco sleduje. Taky je buřtík, téměř 13 kg a teprve začíná cupitat, takže aby chvíli vydržel a ona se do něj vešla i v zimě. Přehazovací rukojeť, teď máme přehazovací korbu a když v tom malá je, tak se nadřu
Jinak TO je myslím vše, děkuji
taky si myslím, že prehazovaci rukojeť není úplně nejlepší. ona neposkytuje nejlepší stabilitu kocaru v jednom že směru, z podstaty věci.
15kg opravdu dáš? Já dám 11 a dítě má 12.a je to dost.
4kola? Je to tak?
To bude těžké,4kolové pro dítě pohodlně terenaky se tolik nevyskytuji.ale mrknu se.
Mam hartan topline s, kdyz prehodim rukojet a zaaretuju kolecka tak jede normalne. Jeste jsou dobré gessleiny
Moc díky, dám to
, jelikož mám trénink, celý první rok jsem hodiny a hodiny nosila naší maličkou. Na roce měla 12,10 kg ![]()
@Arumba
Díky, Gesslein máme, ale je mizerný, má nízký podvozek, takže jsem i bez sněhu pořád v terénu drhla, pro nás vyhozené peníze…
@Silky123 píše:
@NatašaMoc díky, dám to
@Arumba, jelikož mám trénink, celý první rok jsem hodiny a hodiny nosila naší maličkou. Na roce měla 12,10 kg
Díky, Gesslein máme, ale je mizerný, má nízký podvozek, takže jsem i bez sněhu pořád v terénu drhla, pro nás vyhozené peníze…
tak to je bohužel i hartan podobný.. ![]()
takže se jedná o kočár vyšší, resp. s větším místem pod košíkem.. hm..
ale ubezpečuju tě že přehazovací korby jsou stabilitou a těžištěm většinou lepší než přehazovací rukojeti..
zpaměti mě teď bohužel nic nenapadá..
jediné, co si lidi do takového terénu chválí, a co vídám hodně na Horních Mísečkách, jsou vozíky za kolo
resp. konkrétně vídám charioty.. (croozery jsou sice o dost levnější, ale u starých verzí se nedal dát fusak, nevím, jak ty nové..) a nejlépe ještě na lyžičkách ![]()
no, zkusím se podívat co kočáry..
jinak ty sáňky - kočár, ty jsem viděla, a jsou super!! ale jakmile není sníh,.. ![]()
Aha, tak nám se to nikdy nestalo, že bysme někde zadrhli a to kvůli psovi chodíme polem, lesem atd… Tak třeba je hartan o něco vyšší.
Ještě jsem tenkrát koukala na teutonii mistral, ta má taky přehazovací rukojeť a je terenní. Všechny ostatní terenní co mě napadají jsou 3kolky
Holky, jste moc hodné, díky.
Ta přehazovací rukojeť není podmínkou, ale bylo by to fajn
.
My bydlíme v Jablonci a pořád couráme někde v terénu, Jizerky jsme prubli jen párkrát a po cestičkách, protože Inglesina se tak natřásala, že jsme mysleli, že vyklepeme malou.
Díky moc, na účtence je napsáno Inglesina Magnum, musím říct, že za tu pálku, kterou stála, vůbec neodpovídá tomu, jak je chválená. Pro miminko, které jen leží, je dobrá, ale pro sedícího a trošku ťapající aktivní dítko vůbec, je vratká, stačí, aby se malá naklonila a a na malér by bylo zaděláno. Nejhorší pozice je „sedící“, kočár má tendenci přepadávat dopředu nebo dozadu, dle nastavení (jestli po směru nebo proti směru jízdy).
„Tříkolku“ nechceme, dostali jsme Emmalyungu (snad to mám správně napsané) a prubli ji asi 3×, je to vratké, kor v zimě když zapasuju kolečka do sněhu…