Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenosti s kočárkem X LANDER?
Rádi bychom ho pořídili pro našeho Honzíka, který se má narodit na Štědrý den. Vybrali jsme čtyřkolku X-Lander X3 nebo X1. Nedaří se mi dopátrat žádných referencí na výrobce nebo kočárek a bojím se, abychom si nenaběhli s nekvalitním výrobkem. Jedná se o nový kočárek, se kterým nemají zkušenosti ani prodavači. Neodhadnu, jestli je dost veliký a zda se nezačne rozpadávat. Trochu mi vadí, že nemá přehazovací rukojeť, jinak se zdá být lehký a dobře se ovládá. Na můj vkus má dost umělohmotných součástí a nevím, zda není lůžko pro dítě moc malé, když se do ní bude muset dávat v zimním fusaku.
Prosím Vás, milé maminky a tatínkové o Vaše zkušenosti a rady. Děkujeme Opice+Honzík(32tt)
Ahoj, nepíšeš rozměry hluboké korby, kterou k tomu můžeš dokoupit, ale jelikož budeš mít čerstvě narozené mimko, tak se ti do korby s fusakem určo vejde min. ty 4 měsíce a pak máš jaro = místo tlustého fusaku může být v měkkých lariskách, které nezaberou tolik místa a dost hřejí..
To já nyní řeším problém, že mi 3,5 měsíční dítko z kočáku víceméně již vyrostlo… zbytek zimy budu s mimkem muset chodit ven asi se šátkem - mimko pod bundou… Uvidím, jak by šel ev. přidělat nánožník a fusek do sporťáku + jestli ten sporťák půjde úplně dát naležato… Mno, nějak to dopadne…
Jinak s tímto kočárem jsem někoho nedávno viděla, kdybych je znova potkala, tak se zeptám a dám vědět, jak jsou spokojeni. Měli 4kolku…
A taky jsem ten kočárek viděla tuším v DEPEMO, zavolej si tam, chtěj majitele a zeptej se ho na jeho názor na tento kočár. Je to sympatický pán a řekne, co si myslí, ev. ti nabídne ekvivalentní model z toho, co sami dovážejí.
Eva
AHoj Opice, nad X-Landrem jsem taky uvažovala - mám termín v lednu, takže mimi by se tam vešlo, byť ta hluboká korba je MALÁ !!!! Viděla jsem s ním jednu maminku na plavání, tak celkem kočárek chválila, je lehoučký, ale měla v něm tříměsíční mimi a ta korba ho fakt byla plná. Proto jsme do toho nešli a koupili jiný kočárek s větší korbou.
Uvažujeme, že pokud nám bude přáno, pak kočárek nebude pouze pro jedno děťátko, ale alespoň pro dvě a nikde nemám záruku, že bych mohla mít mimi zase v zimě, tak jako to bude teď.
Jinak tyto kočárky najděš i na www.e-detsky-svet.cz a dokonce jsem viděla i jejich stránky od dovozce pro ČR. Adresu si ale nepamatuju.
Kočárek X lander je polský výrobek,což možná spoustu maminek odrazuje. Faktem ale je, že je lehký a dobře skladný i do menších aut.
Ahoj,
taky uvažuji o koupi X-landru zejména X4 (trojkolku). A řekla bych, že jednoznačně vyhrál. U mě byla rozhodující, váha, skladnost a cena.
Vzhledem k tomu ze kočárek važí 10,5kg, skladny je taky a cena sportak + hluboka korba je cca 11.tis. me příjemne překvapil. Hluboka korba ma tyto parametry: d. 83cm, h. 25cm, š. 38cm, - uvadějí to na www.e-detskysvet.cz. Zas tak mala ta hluboká korba mi nepřijde viděla sem i 30cm a to je uz dost malo. Jinak jestli chces hlubokou korbu dostatečně širokou tak jedine klasickej hlubokej. U kombinaci moc na vyber nemas asi tak 35cm. Nekdy i mene:((( Koukni se na www.x-lander.cz
tam jsou technicke udaje a parametry. Velice ochotne mi pomohly panove v krteckovi - www.krtecek.com - informace atd. Je velice podobny quinny, a není az tak drahy. Nevím zda je polsky nebo ne. Ja jsem pro nej 100% rozhodnuta, jo a mimi se narodi v unoru.
Ano tyto rozměry korby opravdu píšou…Ale myslím, že skutečnost bude trošku jiná.
Ahoj holky,
já jsem taky původně chtěla X-lander, ale odradili mě od něj prodavači v obchodech, že je to polská výroba, že není moc kvalitní. Korbičku jsem viděla a nezdála se mi moc malá. Takže nevím, jestli se vyplatí ho koupit.
Jana
Ahoj holky,
moje kamarádka ten kočárek má a korbička je opravdu dost malá. Ona má dvouměsíčního chlapečka a ten se tam ještě v pohodě vejde i s rychlozavinovačkou. Ale pokud budete mít větší dítě, tak bude asi problém. Můj chlapeček má ve třech měsících 7 kilo a 65 cm a korbička je ho plná, natož tam narvat ještě fusak. Nicméně zimní děti by se do něj asi do jara v pohodě vešly.
Jo a klasicky velký fusak je taky moc veliký, nedavno jsme ho tam v obchodě zkoušely nacpat a nepasoval tam. Ale v obchodě Špuntík v Praze jsem viděla české fusaky „Aesthetic“ a ty jsou ze dvou částí - dají se použít jako kratší fusak nebo delší a ten by tam snad pasoval. Dá se použít i do sporťáku. Co se týká funkčnosti kočárku, tak si zatím nestěžovala - pouze jí připadá s korbičkou těžký - váží asi 13 kg.
Tak hodně štěstí při výběru!
Ulrika
Ahoj,
díky za odpovědi.
Netušíte, jestli existuje nějaká alternativa k X-Landeru: lehký, sportovní, na velikých 4 kolech, který má odepínací celou hlubokou boudu (ne tašku), a je větší? (Tedy s výjimkou Quinnyho, na který jsem slyšela od kolegů jen to nejhorší.) Podobný mi připadal Asahi Shirocco, rozdíl ve velikosti korbičky ale není skoro žádný. Jestli takový znáte, napiště, prosím. Díky Opice a kopající Honzík ![]()
Ahoj Opice, výběr je na tobě, ale my jsme taky tápali, který kočárek je pro nás ten nejlepší. Nakonec jsme si vybrali na www.patron-bohemia.cz a to kočárek Apollon Alux i když původně to měl být Fenix. Fenix je hodně sportovní. Teď do konce října jsou tyto kočárky v akční ceně, za stejné peníze ( asi o 200-300 levněji) je nakoupíš i na www.kocarky.com.
Máš tam míry, váhy, potahy---úplně veškeré údaje.
Ahojky,
problém velikosti hluboké korbičky jsem zrovna řešila minulý týden. Termín mám začátkem ledna a tak budu muset mít fusak, tedy chci ho mít v kočárku.
První mimčo vážilo 4100g a proto řeším velikost hl. korbičky.
Původně jsem chtěla buď trojkolku od Quinny, nebo tritton od Patronu a taky jsem uvažovala o X-Lander.
Ale zjistila jsem, že tyto kočárky jsou co se týče velikosti korby (+ - 3cm )stejné a ještě mají nevýhodu v tom, že nemají např. polohování nožiček aj. nevýhody.
Jelikož jsou poměrně drahé, očekávala jsem od nich daleko více komfortu.
Taky jsem uvažovala že si zajedu do Polska pro kočárek, ale nemají velký výběr s trojkolkami. Jinak bych se nebála zakoupit v Polsku kočár, jelikož mám s nimi zkušenost a jsou levné.
Nakonec jsem zakoupila kočárek od Hoco (Taifun), je to kombinovaný kočár vč. tašky 3v1 a nánožníku na zimu.
je plně polohovatelný a do tašky se vejde i zimní fusak.
Ale ten není v ceně.
Počítám s tím že mimčo bude v tašce přibližně 3-4 měsíce( leden -duben) a pak tašku vyndám a kočár je prostorný jako ostatní sportovní kočárky.
Pak stačí mít fusak a nánožník na nohy.
Na adrese www.detske-kocarky.cz jsou ukázky kočárku od Hoco a taky barevné variace, jen se podívat.
Musím taky přiznat že je ten kočár ve skutečnosti hezčí, proto to chce zajet někam do prodejny a podívat se.
Stojí kolem 11 000kč komplet.
Já mám barvu Grafit/Magic white , jelikož jsem také měla obavu z pestrých kočárků. Jsou možná o něco hezčí ale je tu velké riziko vyblednutí potahu.
No to je asi vše s čím bych Vám poradila.
Jen mě zklamal kočár od Quinny, jsou drahé , malé a spoustu věcí jim chybí.
Ahoj, X-Lander s emi moc libil, na prvni pohled to vypada jako lacinejsi varianta Quinny, ale uzitne vlastnosti jsou na houby! Jezdila jsem snim tyden a radeji ho zase vratila!!! Ja si tedy vybrala trojkolku, ale neni polohovani nozicek,je uzka, a kocarek po dvou dnes vseliak skripal a promazat to neslo, protoze se skripajicim plastem (a toho je na tom kocarku pozehnane) clovek nic nenadela!
Navic hluboka korbicka je opravdu dost amla, tem rozmerum bych vubec neverila! Ja jsem tam mimi ve 4 mesicich s fusakem nenarvala, bud musel jet fusak nebo mimi, oboji neslo a v zime se to buhuzel nez obojim vyresit neda!!!!!!!!! Ted mame Jane Slalom - je uzasny, na zimu idealni - pekne vytepleny, polstrovany.. a hluboka korbicka je take krasna a maji polohoavci zadicka:) Uz se tesim na druhe, az si ji k tomu dokoupime, ted nam uz jen sportacek staci…
Jinak ja bych nehazela vsechny polske kocarky do jednoho pytle, nektere jsou docela dobre, ale X-Lander s emoc nepovedl, rekla bych neco jako Deltim, pro jeho cenu s nim bude jezdit hodne maminek, ale jinak nic moc:)
H.
Ahoj holky,
po přečtení Vašich odpovědí jsem si s tím X Landerem teda moc jistá nebyla a tak jsem pátrala dál. Zjistila jsem následující: X Lander je kopie kočárku Asahi- modely Typhoon (těžký) a Shirocco (lehčí), které se v Německu vyráběly dva roky (fa. Hauck). X Lander je polský, linka je z Německa. Zatím na něj reklamace nejsou, i když se prodává jen krátce. Nejsou tak lehké, jak se zdá podle informací na netu. U verze se zatáčecími kolečky prý hrozí závady při časté jízdě v terénu-je to samá umělá hmota. Vzhledem k tomu, že budeme jezdit hlavně po Šáreckém údolí, takže samé kořeny a kameny, rozhodli jsme se, že koupíme kočárek bez výkyvných kol. Nejlepší reference a zkušenosti jsou s kočárky Jané Powertrack (tenhle model se přestal vyrábět), jsou lehké (9 kg), super ovladatelné (měli jsme ho půjčený v lese s ročním miminem). Je super, už se skoro nedá sehnat (jen v modré barvě, před kterou mě varoval prodavač, protože šíleně šisuje ta černá část po obou stranách). Sporťák je velký a široký, takže mu mimčo hned tak neodroste a vejde se tam i ve fusaku (zkoušeli jsme s ročním mimenem). Hluboká korbička je taky větší a je také homologovaná jako autosedačka. Celé to stojí 13 tisíc a autosedačka skořápka k tomu 2.6 tis. Super se skládá do auta a unesu ho sama i s miminem, kdyby mi nikdo nepomohl do MHD
. Doporučuji se před koupí kočárku poptat maminek a ideální je se s kočárkem s půjčeným miminem projet
Nakonec jsme si tedy X Landera rozmysleli a koupili jsme Jané. Přejěme šťastnou ruku při výběru
Opice a Honzík 33t
Taky je to můj „favorit“ a musím tady napsat, že jsem poptávala tento kočárek u 7 prodejců a ptala se na reklamace a kolik jich evidují a bylo mi řečeno, že téměř žádné. Pokud se nějaká vyskytne, tak dávají skoro všichni náhradní kočárek po dobu opravy a na kočárek je 2 roky záruka. Nicméně nejčastěji bývá píchlá guma
a ta se dá koupit za 150 Kč. Je možné mít i náhradní pro tento případ doma. U kočárku je v ceně vybavení u pumpička, což mě příjemě překvapilo. ![]()
Já jsem o X-Landeru uvažovala, ale odradila mě malinká hluboká korbička. Mám letní mimčo a i prodavačka mi potvrdila, že v zimě do toho půlročního prcka s fusakem určitě nenarvu
Tak jsem nakonec koupila úplně jiný typ - klasiku, s mnohem větší korbičkou a jsem za to spokojená, i když původně jsem chtěla otočná přední kolečka a teď je nemám. Ale neměnila bych.
Jinak kamarádka X-Landera měla, holčička se narodila v září a v únoru musela shánět větší kočár, protože ji tam nenarvala. Takže velikost hluboké korby vidím jako nevýhodu (pokud budete mít v zimě 5měsíčního prcka a většího). Jinak je to vážně pěkný kočárek.