Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je mi to líto ![]()
Doporučuji pořídit novou, aby jste přišli na „jiné“ myšlenky i s dětma…
na smutné velmi
ale… Tak když mám kočku tak ji držím doma nebo na zahradě práce aby se tohle nestalo… Máme dvě kočky jsou naučené na doma i na ven, ale za plot nejdou… Z toulající kočky prostě musíš počítat s tím, že se nevrátí… A to že to viděli děti je smutné, ale je to život… Bylo to vaše zvíře měli jste ho trochu zabezpečit…
@Anonymní píše:
Ahojky potrebuji říct někomu moje trápenípořád jsem se stím nevyrovnala. Včera večer mi nějaký slušně to nejde ani říct prostě řidič. Přejel naši kočičku. Kterou jsme měli přes 7 let. Za celé ty roky nás doprovázela cestu do školky a vždy čekala u domu jak se vrátíme. Nikdy nešla přes cestu.. ten řidič jel pomalu takže mohl reagovat. Kočička stála na kraji silnice otočila se na mě a hned ji to auto smetlo přes přední kola
hnusný pohled. Nejhorší na tom je ze to viděli moje děti (5let) a (roční) no musela jsem kočičku dát na bok aby ji zas někdo nepřejel. Pak jsem s přítelem šla pohřbít kočičku. A dali jsme ji tak aby měla hlavičku směrem k nám k domu. Aby na nás vzdyt viděla. Já vím zní to asi divně ale věřím v tom. Pořád ji oplakáváme a cítím na tom velikou vinu. Proct jsem včas nezareagovala.
nebo něco neudělala.. to bylo vše tak rychlé. Byla na půl domácí a venkovní. Lituji toho co se stalo a sebe za to nenávidím. Moc mě to mrzí. Byla jiná než ostatní kočky..
Prosím dá se s tím nějak vyrovnat? Doufám že je v nebíčku a že mě za to nemá za zlé..děkuji moc za přečtení a pochopení. Pro někoho to mohla být jen kočka ale pro nás to byl další člen rodiny
a taky doufám že na toho řidiče dojde karma. On ani nezastavil ještě přidal plyn. A ja na něj zařvala že ho proklínám..
Opatrujte se život je na vlásku.. a je jen jeden
příští kočičku nepouštějte ven, vůbec, jen tak zajistíte, aby se jí nic nestalo
Kdyz nase kocky byly kotata, doprovazela nas po cca 70metrove malo vyuzivane ceste na frekventovanejsi. Postarala jsem se o to, aby toho nechaly, stejne tak jsem je naucila klidit se pri parkovani auta na nasem pozemku.
U venkovní kočky je to celkem časté. Bud mít kočku doma nebo s tímhle počítat. Kočka není pes a když v okolí jsou silnice tak to je mžik. Já jako dítě si pamatuji že ty kočky na silnici byly dost často.
Máme kočky a stejně jsem před par měsíci těsně před vesnici jednu kočku srazila… Orvala jsem to za chvilku na parkovišti, ale bohužel, co jsem měla dělat..? Majitel si má zvíře zabezpečit, neboť za nej nese zodpovědnost…
Mě umřel muj kocourek před třemi lety. Okolnosti byly takové, že brečím i dnes… pro někoho možná „jen kočka“ ale mě to položilo hodně. Mám děti i kočky na jedné příčce. Smrt sice patří k životu, ale ty okolnosti dělají tu bolest větší.
Pořídit si novou kočku by mi nepomohlo, prostě čas.
@Markéta80 píše:
U venkovní kočky je to celkem časté. Bud mít kočku doma nebo s tímhle počítat. Kočka není pes a když v okolí jsou silnice tak to je mžik. Já jako dítě si pamatuji že ty kočky na silnici byly dost často.
přesně tak, bydlíme na vesnici u silnice, 3. září jsem sbírala před naším domem přejetou kočku a předminulý víkend uklízel přejetou kočku můj taťka - bylo to ráno a už byla dost, no - přejelo ji zřejmě víc řidičů
No nepředpokládám ze by to řidič udelal schválně, zřejmě ji neviděl. Jinak je mi to líto, ale těžko můžeš vinit řidiče co přejel kocku na silnici, která tam nemá co dělat. Bohužel takových koček vidím denně při silnicích několik.
@axlpol píše:
Mě umřel muj kocourek před třemi lety. Okolnosti byly takové, že brečím i dnes… pro někoho možná „jen kočka“ ale mě to položilo hodně. Mám děti i kočky na jedné příčce. Smrt sice patří k životu, ale ty okolnosti dělají tu bolest větší.Pořídit si novou kočku by mi nepomohlo, prostě čas.
to mi připomnělo mou mamku a její 17letou kočku, kočička trpěla na selhání ledvin a její stav už vůbec nebyl hezký, veterinář byl nas. raný, že mamka nechce kočičku dál léčit a provedl eutanazii tak, že to v podstatě byla vražda, mamka byla při tom, pak jsme 4 roky neměli kočku,
až naši slavili padesátiny, tak po příjezdu domů nás čekala kočka, která se rozhodla u nás bydlet (vtip byl v tom, že tato kočka porodila u sousedů na slámě 4 koťata)
Tak já si myslím, že to udělal schválně, ten řidič. Bohužel jsou takový lidi, třeba myslivci střílí kočky. Nám zase někdo otrávil kočičku nedávno, nejen nám, máme i tip kdo to byl. Dřív nám kočku zastřelil myslivec. A kočky doma máme, ale oni chcou chodit ven, tak je taky pouštíme, nevím teda jak kočku naučit nechodit přes plot, je to kočka ne pes, to jen tak nenaučíš. Naše se více drží na zahradě, ale občas se někde jdou projít. A držet je doma není dobrý, je to šelma. Moc mě to mrzí, taky to vždycky obrecim, nejhorší je, že jste to viděli na vlastní oči. Já zastávám názor, že tyhle kočičky, jako ta vaše, která má milující majitele a svobodný život, se měla za ten svůj život krásně, byla šťastná a vy jste ji dali to nejlepší co jste mohli. Měla lepší život než kočky zavřené někde doma, co nesmí na čerstvý vzduch, ikdyz žijí déle, není to lepší život.
Je mi to líto, taky bydlím s kočkou a je to člen rodiny, teď je jí 14 let. Ale… muž je, dá se říci, z vesnice, kde měli kočky venku. Starali se o ně hezky, ale tak nějak to patřilo k životu, že se kočka málokdy dožila déle než 2-3 roky. Prostě jak chodily ven, jezdila auta, bylo to dost časté.
A řidiče neproklínej, teď je podzim, mokro, je hůř vidět. Píšeš, že jel pomalu. Nevím, jestli jsi řidič, ale ono kolikrát vidět kočku na silnici a ještě navíc dokázat reagovat a neohrozit strhnutím volantu sebe není sranda, a brzdná dráha i při malé rychlosti taky není metr-dva. Mě by zajetí kočky mrzelo moc, ale že bych na místě během provozu zastavila a šla truchlit s jejími majiteli, nevím. Je moc smutné, že to viděly děti. Zdůraznila bych jim, jak je třeba dávat na silnici pozor, že někdy stačí okamžik a může to dopadnout fatálně.
@stinga já jako dítě si to pamatuji. byla to hlavní silnice a i jsem často viděla se kočky vyhřívat na silnici. tam to auto ani nemělo šanci nic vidět. kočky byly kastrované, ale stejně kolikrát se šly projít dál. byly takové napůl venkovní, táhlo je to do přírody tak s e s tím pak musí počítat. nebo mít kočku jen doma. Já psy taky nepouštím na volno. To je mžik že uvidí něco na druhém chodníku a proti autu šanci nemají ![]()
To je mi moc líto. Bohužel, osud venkovních koček. Auto, pes, otrava. To neuhlídáš. U nás takhle soused trávil kočky. Jen nám zabil dva kocoury. A věděli jsme kdo to dělá, ale nedokázali jsme mu nic. Zase ale určitě měla vaše kočička krásný život, užila si pravé kočičí radosti. Možná si časem pořídíte novou. Smutné je, že u toho byly děti, ale zase bych si dovolila říct, že se s tím možná vyrovnají rychleji a lépe než my dospělí.
Ahojky potrebuji říct někomu moje trápení
pořád jsem se stím nevyrovnala. Včera večer mi nějaký slušně to nejde ani říct prostě řidič. Přejel naši kočičku. Kterou jsme měli přes 7 let. Za celé ty roky nás doprovázela cestu do školky a vždy čekala u domu jak se vrátíme. Nikdy nešla přes cestu.. ten řidič jel pomalu takže mohl reagovat. Kočička stála na kraji silnice otočila se na mě a hned ji to auto smetlo přes přední kola
hnusný pohled. Nejhorší na tom je ze to viděli moje děti (5let) a (roční) no musela jsem kočičku dát na bok aby ji zas někdo nepřejel. Pak jsem s přítelem šla pohřbít kočičku. A dali jsme ji tak aby měla hlavičku směrem k nám k domu. Aby na nás vzdyt viděla. Já vím zní to asi divně ale věřím v tom. Pořád ji oplakáváme a cítím na tom velikou vinu. Proct jsem včas nezareagovala.
nebo něco neudělala.. to bylo vše tak rychlé. Byla na půl domácí a venkovní. Lituji toho co se stalo a sebe za to nenávidím. Moc mě to mrzí. Byla jiná než ostatní kočky..
děkuji moc za přečtení a pochopení. Pro někoho to mohla být jen kočka ale pro nás to byl další člen rodiny
a taky doufám že na toho řidiče dojde karma. On ani nezastavil ještě přidal plyn. A ja na něj zařvala že ho proklínám..
Prosím dá se s tím nějak vyrovnat? Doufám že je v nebíčku a že mě za to nemá za zlé..
Opatrujte se život je na vlásku.. a je jen jeden