Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, přeju ti hodně sil a až to přebolí pořiď si novou kočičku, nejlépe z útulku. Ta bude vděčná za plnou misku, lásku a nechej ji doma, udělej z í diomácí kočičku. Lidé z útulků, to tak většinou chtějí.
Chápu, jak vám doma je, rozumím té bolesti a je mi to moc líto. ![]()
Jak tu již bylo napsáno, z příští kočičky udělej čistě domácí kočičku. Venku kočičku neohrožují jen řidiči. Mnoho lidí klade jedy na hlodavce, venku pobíhají psi. A najdou se další věci, které kočičkám mohou ublížit.
@Anonymní píše:
Ahojky potrebuji říct někomu moje trápenípořád jsem se stím nevyrovnala. Včera večer mi nějaký slušně to nejde ani říct prostě řidič. Přejel naši kočičku. Kterou jsme měli přes 7 let. Za celé ty roky nás doprovázela cestu do školky a vždy čekala u domu jak se vrátíme. Nikdy nešla přes cestu.. ten řidič jel pomalu takže mohl reagovat. Kočička stála na kraji silnice otočila se na mě a hned ji to auto smetlo přes přední kola
hnusný pohled. Nejhorší na tom je ze to viděli moje děti (5let) a (roční) no musela jsem kočičku dát na bok aby ji zas někdo nepřejel. Pak jsem s přítelem šla pohřbít kočičku. A dali jsme ji tak aby měla hlavičku směrem k nám k domu. Aby na nás vzdyt viděla. Já vím zní to asi divně ale věřím v tom. Pořád ji oplakáváme a cítím na tom velikou vinu. Proct jsem včas nezareagovala.
nebo něco neudělala.. to bylo vše tak rychlé. Byla na půl domácí a venkovní. Lituji toho co se stalo a sebe za to nenávidím. Moc mě to mrzí. Byla jiná než ostatní kočky..
Prosím dá se s tím nějak vyrovnat? Doufám že je v nebíčku a že mě za to nemá za zlé..děkuji moc za přečtení a pochopení. Pro někoho to mohla být jen kočka ale pro nás to byl další člen rodiny
a taky doufám že na toho řidiče dojde karma. On ani nezastavil ještě přidal plyn. A ja na něj zařvala že ho proklínám..
Opatrujte se život je na vlásku.. a je jen jeden
To myslíš vážně
??? Nejde říct slušně prostě řidič? A to měl dupnout na brzdy? Pomalu je co? 80?
ok tak těžko, když počítá s tím, že kočka nebude úplně retardovaná a uteče že…tohle se mi stalo několikrát psi kočky běhající před autem a to mám riskovat kvůli tomu auto a děcka vevnitř?
@Wilík píše:
To myslíš vážně??? Nejde říct slušně prostě řidič? A to měl dupnout na brzdy? Pomalu je co? 80?
ok tak těžko, když počítá s tím, že kočka nebude úplně retardovaná a uteče že…tohle se mi stalo několikrát psi kočky běhající před autem a to mám riskovat kvůli tomu auto a děcka vevnitř? Ty buď ráda potom co sis na něj otvírala hubenu si nedostala ještě raz dva…
@stinga píše:
to mi připomnělo mou mamku a její 17letou kočku, kočička trpěla na selhání ledvin a její stav už vůbec nebyl hezký, veterinář byl nas. raný, že mamka nechce kočičku dál léčit a provedl eutanazii tak, že to v podstatě byla vražda, mamka byla při tom, pak jsme 4 roky neměli kočku,
až naši slavili padesátiny, tak po příjezdu domů nás čekala kočka, která se rozhodla u nás bydlet (vtip byl v tom, že tato kočka porodila u sousedů na slámě 4 koťata)
no přesně
se smrtí tak nějak člověk počítá, je to součást života, ale člověka potom trápí a sžírá, že jsme mohli něco udělat jinak, situaci ovlivnit, ale netušili jsme co se stane a pos..alo se to. V hlavě to pak člověka žere dlouho.
@Wilík píše:
To myslíš vážně??? Nejde říct slušně prostě řidič? A to měl dupnout na brzdy? Pomalu je co? 80?
ok tak těžko, když počítá s tím, že kočka nebude úplně retardovaná a uteče že…tohle se mi stalo několikrát psi kočky běhající před autem a to mám riskovat kvůli tomu auto a děcka vevnitř?
No jistě. Přece je lepší, když se člověk vyhne kočce a že to pak napálí třeba do stromu, tak co, že jo. Hlavně, že žije kočka.
Zajímalo by mě, jestli by se k tomu zakladatelka pak postavila čelem a opravu toho auta zaplatila, když by se to stalo kvůli její kočce.
Venkovní kočka je holt jako spotřební zboží, pokud někdo nechce, aby mu jí přejelo auto, tak ať ji má zavřenou doma.
Jezdim denne a denne vidim miliardu přejatých zvířat. Je mi to líto. Sama mam kočku. Mohe zase lita po střeše a jednou mi muže spadnout ze 4. Patra a dole chodník… nemusí to přežít…takže pocitam s nejhorsim..
Ako tu uz bolo pisane, stava sa to, je to smutne, ale je to tak.
Susedia maju tiez macky (podla toho kolko prezije). Maciatka sa strasne radi vozia na psoch (maju 2) a uplne najradsej maju ked ich psi zoberu do papule a vyhodia do vzduchu (taky ‚kolotoc‘), obcas pes trhne hlavou viac a pri vyhodeni kotatku zlomi vaz. Potom chodi vsetkych vodit a vsetkym ukazuje to mrtve maciatko a ako je z toho smutny. Okrem toho samozrejme maciatka umieraju aj na ceste a na nedalekom poli (pesticidy, jedy…) kam chodia lovit.
No ale budes tym maciatkam/psom brat tu radost ze sa mozu spolu hrat (teda ja o tom aj tak nerozhodujem)? Co je lepsie? Urobit z nich domace macky ktore sa nikdy nikam nepozru, nikdy sa nebudu bavit, ale doziju sa 20 rokov?
Edit: Tiez jazdim vela km a prepac, ale koli macke sa nemienim zabit, presiel som uz zajace, macky, mysi a nikdy som nezastavoval, proste sa to stava. Predstava ze ked prejdem zviera tak zastanem a vystrojim mu pohreb patri tak maximane do romantickeho filmu. Neznamena to ze nemam rad zvierata, ale ze mam radsej seba ako zvierata.
Chci vidět vás kdyby se vám to stalo
mluvily by jste jinak.. @IcePlanet7 @PetraJ @Wilík kočička několik let tak chodila a vždy se vyhýbala silnici. Byla jen na na kraji nešla do prostred silnice..
@Anonymní píše:
Chci vidět vás kdyby se vám to stalomluvily by jste jinak.. @IcePlanet7 @PetraJ @Wilík kočička několik let tak chodila a vždy se vyhýbala silnici. Byla jen na na kraji nešla do prostred silnice..
Ale ona vůbec neměla u té silnice být. Jako je to smutné, ale myslím, že jsou na světě horší věci, sorry.
@Wilík píše:
Tak samozrejme, kazdej NORMALNI ridic jezdi po meste tak, aby se mohl minimalne zpomalit nebo se alespon castecne vyhnout prekazce! A je jedno, jestli to je kocka, pes, trubka spadla z nejakyho nakladaku nebo dite! U ditete si taky reknes, ze predopkladas, ze neni retardovany a popobehne? Nebo ho naberes, bo ty jsi ridic a kdo je vic???
@PetraJ píše:
No jistě. Přece je lepší, když se člověk vyhne kočce a že to pak napálí třeba do stromu, tak co, že jo. Hlavně, že žije kočka.Zajímalo by mě, jestli by se k tomu zakladatelka pak postavila čelem a opravu toho auta zaplatila, když by se to stalo kvůli její kočce.
Venkovní kočka je holt jako spotřební zboží, pokud někdo nechce, aby mu jí přejelo auto, tak ať ji má zavřenou doma.
Tak pokud jezdis po meste jak prase, tak chapu, ze pokud by ses mela v pikovterine rozmyslet, jestli prejedes kocku nebo vrazis do stromu, zvolis kocku.
Ja jezdim 23 let a v zivote jsem zadny zvire neprejela. Jezdim tak, abych mohla kdykoliv pribrzdit, zastavit, treba kdyby mi tam vlitlo dite. Ja ale nejezdim jak dobytek a nehraju si na pani silnic.
Je videt, ze te ten studenej odchov dost ovlivnil ![]()
@Anonymní píše:
Chci vidět vás kdyby se vám to stalomluvily by jste jinak.. @IcePlanet7 @PetraJ @Wilík kočička několik let tak chodila a vždy se vyhýbala silnici. Byla jen na na kraji nešla do prostred silnice..
Vzdyt jsem psala, ten ridic to udelal schvalne. A to, ze ani nazastavil a nezjistil situaci tomu odpovida. Jen delal blbyho a hlavne rychle ujet, at nemusi nic resit.
Nektery lidi jsou studeny cumaci.
@marcellia píše:
Tak pokud jezdis po meste jak prase, tak chapu, ze pokud by ses mela v pikovterine rozmyslet, jestli prejedes kocku nebo vrazis do stromu, zvolis kocku.
Ja jezdim 23 let a v zivote jsem zadny zvire neprejela. Jezdim tak, abych mohla kdykoliv pribrzdit, zastavit, treba kdyby mi tam vlitlo dite. Ja ale nejezdim jak dobytek a nehraju si na pani silnic.
Je videt, ze te ten studenej odchov dost ovlivnil
No vidíš, já jezdím ještě dýl a taky jsem žádný zvíře nepřejela, dokonce jsem ani nikdy nebourala, takže si myslím, že fakt jako dobytek nejezdím. A přesto mi je moje zdraví a i auto cennější než nějaká cizí kočka. A mimochodem, kočky choděj po silnici i mimo město. A tam fakt 50 nejezdím. ![]()
Prošli jsme si tím samým cca před rokem, také pro nás byla naše kočička člen rodiny, ta první a vyjímečná.
Doteď na ni myslíme každý den. Dneska máme 2 kocoury a máme je jen doma, ven je vůbec nepouštíme, takže máme záruku, že se jim nic nestane. A rozhodně to byli oni, kdo nám nejvíc pomohli tu bolest překonat.
Doporučuji adoptovat nějakého kočičáka/kočičáky z útulku, pomůžete si navzájem, oni vám v těžké chvíli a vy jim, že jim dáte domov. A to nejdůležitější: už nikdy je ven nepouštět… venku jim hrozí nespočet nebezpečí jako přejetí autem, ulovení dravcem, zabití psem, zabití zlým člověkem. Vše z uvedeného se děje denně. Taky jsem si dřív naivně myslela, že naše kočička je opatrná, bojácná, jí se to stát nemůže… Dnes vím, že si to člověk jen namlouval.