Kočka cukrovka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Hanka1
1.9.19 17:22

Mmch zadna kocka ti u plne misky zradla dobrovolne hlady nepojde, takze az se vyhladovi, tak je sezere a rad :P

• Citovat
  • Upravit
12
1.9.19 17:31

No jde mi o to aby nehubnul už, tak pro chci vědět o dobrých granulích. Nikdy jsem neměla nemocnou kočku a ještě když se léčí s tou slinivkou. A jo na veterine mi taky nabízeli Royal Canine, ale zajimaji mě i ostatní značky, pokud jsou i nějaké lepší? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
1.9.19 18:02

@Věrka 11 Diabetické granule dělá několik značek, my máme Hill's. Může si dát třeba i normální granule se sníženým obsahem tuku a hlavně bez obilnin. Kapsičky vůbec, to je sajrajt včetně těch dia. Raději maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
1.9.19 18:12

Díky, nad těma Hills jsem taky přemýšlela, chci pro něj to nejlepší, ale těžko říct co mu sedne, kdyby měli u veta aspoň testry :roll: jo ty kapsičky nebo konzervy stejně žrát nebude :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.9.19 20:38

Jak vám přišli na tu slinivku - moje má všechny krve v pořádku - tak prý je ok - kromě té cukrovky teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.9.19 20:42
@Věrka 11 píše:
Ahojte, chtěla bych se zeptat na stravu při cukrovce. Mojemu kocourkovi(skoro 11let) objevili cukrovku, píchám mu inzulín dvakrát denně a zajímá mě jaké značky granulí jsou dobré?vet.ma Royal Canine Diabetic, máte zkušenosti i s jinou značkou? Kocourek je moc vybíravý v granulich, nesni jen tak něco :roll: :) a konzervy nebo kapsičky, ty nechtěl nikdy, zkoušela jsem více značek a vždycky jsem si to mohla sežrat sama :D léčí se i se slinivkou skoro tři týdny. Mate tady taky někdo tak nemocnou kočičku nebo zkušenosti s tím?
Děkuji za rady, typy :)

Jak vám zjistili tu slinivku - z krve? Granule by mohly chutnat Vet life.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
1.9.19 20:45

Dělali celkový krevní test, z toho už šlo poznat že je špatná a pak ještě jeden test přímo na tu slinivku a potvrdil se zánět, hodnoty mají být tři a bylo 32 tuším ale už mu to kleslo na 4,5 a ve středu budou dělat zase ten test na slinivku, ale jak se ten test jmenuje to fakt netuším…no pokud má krev v pořádku, tak buďte jen ráda :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.9.19 20:54
@Lulina999 píše:
@Věrka 11 Diabetické granule dělá několik značek, my máme Hill's. Může si dát třeba i normální granule se sníženým obsahem tuku a hlavně bez obilnin. Kapsičky vůbec, to je sajrajt včetně těch dia. Raději maso.

Proč jsou kapsičky, nebo konzervy diabetes sajrat?- ) ráda bych krmila konzervama.. mám krmit ze 2/3 dia (a zbytek že může maso) Ale protože má problémy - chtěla jsem jí nechat jen na diabetes dietě - ale už ji mám dost dlouho jen na granulích..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
1.9.19 21:29

@helea Protože tam není skoro žádné maso, jen náhražky a obilí, to by kočky neměly žrát ani bez cukrovky. Podívej se na složení.
Jen granule jsou dostačující. Přesto, že se jedná o suché krmivo, jsou takové, které obsahují přes 90% masa a jsou bez obilovin. Konzervy a kapsičky obsahují třeba 4% masa. Některé samozřejmě třeba 20%, ale nikdy to nebude tolik jako u granulí. Snad jen jediná značka konzerv tady k dostání (název si nevzpomenu), která se navíc vyrábí u nás, je v podstatě 100% masová konzerva. Dle toho se samozřejmě odvíjí i cena, ale to už pak můžeš kočce vařit sama. Nejideálnější strava je čisté maso, nejlépe vařené. Ale jen masem krmí opravdu malý zlomek lidí. To samé platí samozřejmě i u psů.

Ještě edit: Rozdíl mezi normálními a dia (i granulemi) je v tom, že mají nižší obsah tuků, jsou bez přidaného cukru a obsahují látky snižující krevní cukr. Obilí tam ovšem nacpou tak jako tak a to je prostě špatný. Značky granulí jako Royal Canin, Hill's i další (dia) obilniny obsahují a lépe vyjde koupit třeba granule Orijen, které sice nemají látky snižující cukr v krvi, za to neobsahují obilí, které cukr naopak zase zvyšuje. Jsou bez přidaného cukru. Podobných granulí je spousta. My to střídáme, kupujeme to i to. A občas si dá i tu kapsičku, třeba Brit premium jsou bez cukru, nebo ty z DM,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.9.19 22:58
@Lulina999 píše:
@helea Protože tam není skoro žádné maso, jen náhražky a obilí, to by kočky neměly žrát ani bez cukrovky. Podívej se na složení.
Jen granule jsou dostačující. Přesto, že se jedná o suché krmivo, jsou takové, které obsahují přes 90% masa a jsou bez obilovin. Konzervy a kapsičky obsahují třeba 4% masa. Některé samozřejmě třeba 20%, ale nikdy to nebude tolik jako u granulí. Snad jen jediná značka konzerv tady k dostání (název si nevzpomenu), která se navíc vyrábí u nás, je v podstatě 100% masová konzerva. Dle toho se samozřejmě odvíjí i cena, ale to už pak můžeš kočce vařit sama. Nejideálnější strava je čisté maso, nejlépe vařené. Ale jen masem krmí opravdu malý zlomek lidí. To samé platí samozřejmě i u psů.Ještě edit: Rozdíl mezi normálními a dia (i granulemi) je v tom, že mají nižší obsah tuků, jsou bez přidaného cukru a obsahují látky snižující krevní cukr. Obilí tam ovšem nacpou tak jako tak a to je prostě špatný. Značky granulí jako Royal Canin, Hill's i další (dia) obilniny obsahují a lépe vyjde koupit třeba granule Orijen, které sice nemají látky snižující cukr v krvi, za to neobsahují obilí, které cukr naopak zase zvyšuje. Jsou bez přidaného cukru. Podobných granulí je spousta. My to střídáme, kupujeme to i to. A občas si dá i tu kapsičku, třeba Brit premium jsou bez cukru, nebo ty z DM,…

Tak to je pro mě naprostá novinka - čili pokud mi vet řekne - krmit ze 2/3 diabetes konzervy - tak mě vlastně navádí - krm kočku šrotem. Zas mám o čem přemýšlet - asi se ho na to optám. Čili na jedné straně cukr snižuju - na druhé straně naopak. Začarovaný kruh - díky

P. s: Krmím od března granule Calibra Diabetes obezity. Nemůžu kočku stabilizovat, díky nepravidelnosti ve stravě a občas excesům v podávání inzulínu… Před 14 dny se při odběrech ukázalo, že se fruktosamín drží stejně vysoko, jako na začátku v březnu.. tak se musím držet striktně rad vet. - dokud neklesne cukr na nějakou slušnou hodnotu a nezačne inz. zabírat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.9.19 23:11
@Věrka 11 píše:
Dělali celkový krevní test, z toho už šlo poznat že je špatná a pak ještě jeden test přímo na tu slinivku a potvrdil se zánět, hodnoty mají být tři a bylo 32 tuším ale už mu to kleslo na 4,5 a ve středu budou dělat zase ten test na slinivku, ale jak se ten test jmenuje to fakt netuším…no pokud má krev v pořádku, tak buďte jen ráda :wink:

Nám kočka neprospívá - takže jsem šla znovu na odběry - ale podle krve naštěstí zatím nic - tak se budem držet - díky. Jinak jestli chcete radu - tak se držte přesně časů v podávání jídla - u kočky je to skoro nemožné jí naučit žrát ráno a večer ve stejnou dobu - ale jde to. Já jsem se to teď už snad skoro naučila. Hlavně jí odvážím jídlo - a pak prostě řeknu - loudíš - tak to máš smůlu - hlavně taky proto, že při dalším krmení - by vlastně neměla hlad. A neměla by žrát nepravidelně. Hubnout vám nebude - pokud začne inzulín zabírat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
2.9.19 05:37

@helea Doufám, že to zabere. Náš kocour má cukrovku přes 5 let. Má nejvyšší možnou dávku inzulinu, vyzkoušel jich několik druhů, přesto cukr vysoký, jak kdyby inzulin neměl… Testy už měl na všechno možný, fruktosaminy rovněž vysoké. Doktor říkal, že takhle do roka umře. Kocour je evidentně zázrak. Prý je už jen jediné možné vysvětlení, proč mu cukr neklesá a to je určitý typ nádoru v mozku. Mohl by na to udělat celkem drahé testy, ale i kdyby se to potvrdilo, nedalo by se s tím nic dělat. Kocourovi je 10, jsme rádi za každý další rok. Je na něm poznat, když je mu fakt špatně, ale má i hodně těch lepších dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
2.9.19 10:58

Helea, děkuji za radu…ještě tak kdyby tady byl někdo ze Zlína a poradil dobrého veterináře (ku).Vám přeji ať je kočičce lépe ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.9.19 14:13
@Věrka 11 píše:
Helea, děkuji za radu…ještě tak kdyby tady byl někdo ze Zlína a poradil dobrého veterináře (ku).Vám přeji ať je kočičce lépe ❤️

Tak přesně s tím mám taky problém - jsem z L. Libverda (okr. Hejnice, Liberec) - a vím o čem mluvíte - bohužel, mohla bych vyprávět - moje kočky by mohly vyprávět - hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.9.19 14:18
@Lulina999 píše:
@helea Doufám, že to zabere. Náš kocour má cukrovku přes 5 let. Má nejvyšší možnou dávku inzulinu, vyzkoušel jich několik druhů, přesto cukr vysoký, jak kdyby inzulin neměl… Testy už měl na všechno možný, fruktosaminy rovněž vysoké. Doktor říkal, že takhle do roka umře. Kocour je evidentně zázrak. Prý je už jen jediné možné vysvětlení, proč mu cukr neklesá a to je určitý typ nádoru v mozku. Mohl by na to udělat celkem drahé testy, ale i kdyby se to potvrdilo, nedalo by se s tím nic dělat. Kocourovi je 10, jsme rádi za každý další rok. Je na něm poznat, když je mu fakt špatně, ale má i hodně těch lepších dnů.

chudák.. ale 5 let už s tím bojujete - to je taky výhra - kdo to dokázal? Já už jsem kolikrát mimo po půl roce - držím mu pěstičky - ať vám vydrží.. hezký den :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný