Kočka cukrovka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22
6.8.23 18:40

@Jana0208
Dobrý den,

Co nám kdysy před 3 lety řekl veterinář a to je není důležité jesrli pichnete a hned dáte jídlo nebo čekáte musíte si s kocourem domluvit vy dva potažmo rodina kdo ji píchá. Nejdůležitější je rozsah 12 hodin. A pravidelně takže jesrli odejdete ve 4.30 tak ho pichnete a hned mu dejte jídlo (on si sám určí jestli má hlad nebo ne) a hned jak přijdete tak ho pichnete a dejte mu jídlo. Chovejte se jako kdyby to byl člověk s cukrovkou. Nejdůležitější je že to nesmí být méně než 12 hodin. Ze začátku odměňujte aby věděl že mu neublížujete ale pomáháte. Udělejte si prostě spolu rituál on sám se to naučí během pár měsícu.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
6.8.23 19:06

@Jana0208
Dobrý den, se směnami Vám nepomůžu, to chce někoho druhého kdo vás zaskočí, ale s odběrem z ouška Vám ráda poradím. My máme odholený jen kousek ucha na okraji, tam je žilka, při odběru mám rozsvícené světlo na lince, aby žilka prosvítala a hezký ji třetím a kocourek sedí na okraji linky. Když se trefíte do žilky, máte krásnou kapku a kocourek o tom ani neví. Samozřejmě pár granulek musí být za odměnu až po změření ;) přikládám fotku červeně je vyznačeno kde ta žilka je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
6.8.23 20:34

Jinak co se týká naší Megii tak jsme na tom tak že děda zanedbal pravidelnost píchání inzulínu 2× denně po dobu 3 měsíců a zdravotní stav naší Megii šel z 4kg jsme teď na 2kg. Jen pro představu měli jsme 6kg než tohle začalo.. Vypadá jako kdyby jsme ji týrali ale neděje se tak. S veterinářem bojujeme stále ale jsme v koncích. Sní úplně všechno co je po ruce. Je nám 11 let a jsme v tom od roku 2020 což je podle veterináře až zázrak že ještě žije. Máme dáváme různé proti prujmové pasty a tabletky(drtime sypeme na jídlo) máme gastro granule (calibra), diagranule (Brit vet) je aktivní a jí. Takže jsme museli inzulín vysadit. Ve vzduchu vysi i nechat ji uspat.. Na to nemáme :srdce: a proto ji necháme dožít. Tak to teď vypadá u nás. Blbé 3 měsíce změnili ji život rapidně. Dělám maximum i to nestačí.

Rada za mě je jedno kdo a v kolik pichne inzulín hlavně to musí být víc jak po 12 hodinách(časem se přihlásí sám naučí se to).

S měřením hladiny cukru to děláme pouze u veterináře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
6.8.23 22:08

@Magje
Přesně tak to máme i my že je kocourek hrozně žravý a máme ještě další dva kocourky a psa, takže veškeré jídlo je schované, naštěstí pracuji z domu tak v průběhu každému zvlášť podávám jídlo a hlídám, že diabetik nesmí nic jiného sníst. My to máme nakonec spojené s nádorem hypofýzy -akromegalii tak nám inzulín zabírá méně než má a musí se léky dodržovat, i když je to nevyléčitelné. Vse jsme pro kocourka přizpůsobili a doufáme v ještě hodně let, že s námi bude. Je spokojený vrnivy, doplňujeme léčbou homeopatiky i bylinkami a je to stále fáze zlepšování a zhoršování. Právě i kvůli té žravosti ho nemůžeme svěřit nikomu na hlídání (třeba kvůli dovolené), i kdyby pichli inzulín tak kdo nezažil nevěří, že by určitě pojedl vše na co by přišel. A s průjmem byl i týden hospitalizován od té doby několik měsíců musel mít antibiotika Entizol, ten zabral na příjem, ale aby mohl být bez antibiotik tak nám teď zabralo přidat kromě diabetických Hills i krmivo i/d Hills na gastro potíže a zároveň dlouhodobě probiotika Fortiflora a zatím pár týdnů je bez prujmu, snad to tak bude fungovat. Komu se stane že se zjistí u zvířátka cukrovka tak ještě dobře za to, pořád je možnost vyléčení, když by to zůstalo jen u cukrovky. My jsme vše uzpůsobili pro kocourka a nakonec je to komplikovanější a nevyléčitelné :( ale je šikovný a má jen 8 let tak se modlime ještě za každý další rok, je to člen rodiny :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.8.23 08:47

@Mia301
Držím palečky všechny co najdu ✊. Já můžu říct že jsme udělali maximum s veterinářem ale prostě je to i stářím přece jen 11 let z toho 3 roky cukr. Věřím že kdyby se nestalo 3 měsíční ne píchání tak by na tom byla úplně jinak třeba i lépe. Má granule po celej den a prostě hlídáme aby co je v dohledu jejím nesnedla. Včera skočila na stůl začala jist rybu, mamce snědla kus koláče. 🙆‍♀️ Jakoby se tomu smějeme protože nikdy tohle nedělala a je prostě změna chování o 360°. Průjem nás trápí a trápit bude to jsme si zvykli (laborka všechno v pohodě) střídavě oblačno.

Když se ohlednu zpět tak naše kočka než umřela tak měla bobky jako koza a mohla snít i mamuta. Takže vždy je to o tom organismu kočky.

Jinak jsme s veterinářem testovali inzulinove pero ✒ s možností doplňovat stávající náplně. Kdyby jste měli zájem poradím ráda kde to sehnat a jak to doplnit. Inzulínove pero je přesnější a rychlejší pro ty co se bojí jehli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
7.8.23 12:44

@Magje děkuji, ano před pár dny jsem nemohla věřit videu rok starém, kde sedíme doma s přáteli, na stole jídla a zobání a vedle nás spinká náš nynější diabetik a jídlo ho nezajímá. Dnes abychom poobedvali tak ho musíme zavřít, okamžitě skočí po jídle a je úplně smyslu zbavený a pokousal by i nás. Nakonec jsem ráda, že čtu že to máte s jídlem podobně, protože s tím jsme přicházeli do ordinace jako první, že hodně pije, ztratil na váze ale žral by cokoliv a začal se najednou zajímat i o naše lidské jídlo - změna chování. To mu ale zůstalo. Tak se nám Dr divila že je tak žravý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
7.8.23 15:08

@Mia301
Nás nejvíce trápil úbytek na váze a pak úplně změna z nezájmu na zájem sníst i mamuta.

Ale s čím já půjdu konzultovat tak nějaké sypaní na srst a klouby atd. Protože kvalita srsti je už špatná.
Zkuste taky se poradit a začít mu něco takového dávat do jídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
7.8.23 15:27

@Magje to právě nyní nemusím, úplně žasnu, jak se mu teď přidala i/d strava od Hills proti průjmu tak má srst snad už po 2dnech od nasazení této stravy úplně nádhernou. Už se těším za 2dny k veterinářce na kontrolu, že bude Theoška určitě chválit, vypadá úžasně, má zpět 4,8kg a srst krásnou. Určitě můžu jedině doporučit i/d Hills :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jana0208
8.8.23 14:47

Vsem moc dekuju za informace. Pichani uz zvladam 👍to je to nejmensi. Nedam ten odber z ouska😰to jezdime na vet. A inzulin jsou proste 2-3 dny v mesici kdy nemam zastoupeni aby mu nekdo pichl.To musime nejak vymyslet😰sice nevim jak😰.Napadlo me, ze kdyz budem mit s manzelem spolecnou smenu 12 hod tak den pred tim mu ten inzulin pichnu rano o hodku drive a vecer taky a tim padem mu to v den kdy pojedem do prace pichnu o hodku taky drive.Ale lepsi asi tak nez natvrdo mu to pichnout o 3 hod driv.Ja proste tu u sebe nikoho uz nemam.Jen babicku ktery je 75 a o tu se starame spis my. Bydli sama ale chodit uz moc nemuze

• Citovat
  • Upravit
22
8.8.23 20:36

@Jana0208

Není potřeba z toho dělat vědu prostě mezi dávkami musí být víc jak 12 hodin rozestup nevím kolik máte jednotek, my jsme byli na 2,5 jednotkách. Když ho pichnete dneska ráno 4.30 a pichnete ho po příchodu domu v 8 hodin ráno. Je to blbý ale jiné řešení není. Dejte mu víc kapsičky a nechte mu tam misku s granulemi a čistou vodu (u nás se osvědčila miska 1,5l).. Věřte mi že jedno vynechání je dobrý oproti 3 měsícům.
My jsme to ještě dělali tak když jsme ani jeden z nás doma byli prostě fuč tak jsme přidali malinko víc (fectacky jehli to šlo) u pera jsme věděli že to nejde.

Jesrli jste v fázi nastavování jednotek inzulínu. Tak to je hledání minimálně na 3 měsíce..

Hlavně máte doma babičku ta to očko na něj hodí jesrli je v cajku.

Zeptejte se veterináře ať vám dá ampule s glukózou pro případ glykickeho záchvatu. My ho měli dvakrát.. Bylo to z toho že se hned nenajedla. Hned jsem letěla do lednice pro to a snažila se jí pomoc. Jednou jsme jeli k veterináři a byl to boj napíchnout kanylu.

Nechci vyvolávat paniku. Jen říkám z vlastní zkušenosti jak to chodí jesrli se z 30 dní jedna o 72 hodin tak to mu určitě neublíží… Kdyby něco tak se ozvěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.8.23 17:40

Dobrý den, mám kocourka, 11tileteho a před měsícem mu diagnostikovali cukrovku, pícháme inzulín dvakrát denně a pořád přes dvacet tento týden. Doktor vymyslel, že se mu bude pichat třikrát denně a já nemohu, chodím do práce a jednak mi to přijde divný. Tvrdí že, že mu nemůže zdvihnout dávku, dáváme 2dilky ráno a dva večer, že by mu to rozdělil prý. Máte někdo zkušenosti s inzulínem? Jestli je možné mu dávat třikrát denně? Má přes 8 kilo a nechtěl jíst diabetické granule od vetlife, tak jsem zajistila od Royal Canin a ty miluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
24.8.23 19:34

@Helii999
Dobrý den,

Týden je moc krátká doba na to aby jste zjišťovali na to jaký má cukr my hledali správnou dávku 3 měsíce vždy po 14 dnech na měření k veterináři. A to jsme měli 2× denně… Já rozhodně za sebe a za svou kočku můžu říct že to je jen o vás a tom zvířeti.. Jaký inzulín používáte? Caninsulin nebo jiný? Kocour by měl při 8kg mít vyšší dávku než kočka s 5kg takže bych se nebála klidně přidat ještě jeden dílek na feťácké jehle jak ráno a večer. Za to že to zkusíte nic nedáte. Vždy říkám konzultovat to s veterinářem ( je to kus od kusu ) otázkou zůstává kolik koček má v péči jako vet ve své ordinaci!.. Dávejte mu klidně české superpremium řady granulí jako je brit care, carnilove, ontario, fitmin… Hlavně aby jedl. Já to první rok hrozně hlídala každý cukr.. Teď sní i mamuta. Opravdu bych se zvýšení dávky nebála ráno 3 a večer 3 a veterináři klidně řeknete že pícháte i v poledne :D… Taky jsem si vždycky vzala do ruky složení DIA a neDIA granule víte co mě překvapilo že jsou naprosto složením stejné jako ty neDIA premiových řad. Sřídejte granule ( taky nejíte celej měsíc jen svíčkovou se 6 knedlíky)…Zkuste si viz výše v diskuzi přečíst co už tu několikrát zaznělo. Doma jste vy a kocour vy sdílíte prostor né veterinář. zkuste navýšit a uvidíte reakce se může dostavit že buď bude unavený a ležet a nebo bude mít třeba průjem a nebo sní i mamuta víc reakcí pak už není… :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
24.8.23 19:51

@Magje
Já Vám děkuju, nepřesně jste mi potvrdila, či mu řekla jedna veterinářka a náš Doktor mám pocit že experimentuje a já se začínám bát. Možná ho změním.
Ono to není týden ale už od 21.7. A hned z kraje měl tendenciu ho pichat v poledne. Každopádně je to divný, co na nás zkouší
Děkuji Vám a hezký večer ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
24.8.23 20:20

@Helii999
Tak to bych se bála. My v Praze máme úžasného veterináře.. Záleží odkud jste no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
25.8.23 07:54

@Helii999 dobrý den, to jsem ještě nikdy neslyšela 3× denně, co veterinář to názor. Měla by se zvýšit dávka, ale nic nesmíte bez veterináře. My máme kocourka s diabetem a ještě s nádorem hypofýzy, proto se mu cukr i přes 9dilku stále držel půl roku kolem 17-22. Ten nádor mu neumožňuje, aby inzulín zabral jak má. Máme lidský inzulín Lantus, který má dlouhodobý účinek a tento měsíc jsem objevila nejúžasnější kapky, které kocourka i s jeho diagnózou výrazně upravil. Jmenuje se to Gynevet od Energy volně k prodeji na netu, jsou to bylinky v kapkách, dávám denně ráno a večer 1kapku do jídla a máme cukr na vymodlenych 11-13. Je to pro nás zázrak. To jsem jen veterinářce řekla, že toto přidáváme a je to v pohodě. Můžete vyzkoušet, bylinky mu nemůžou ublížit. Držím palce a určitě bych se obrátila na názor jiného veterináře. My už jsme byly v kontaktu s veterináři po celé republice, ale 3× denně to jsem opravdu neslyšela. Lantus je určitě lepší inzulín než Caninsulin :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný