Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Helii999
Ano vyšší dávka inzulínu sníží hladinu cukru a po třeba 3-4 hodinách začne hladina klesat a ustalovat na nějaké hodnotě a když z 20 klesne na 2-3 tak může upadnout do glykemického šoku ( proto by jste měli mít v lednici i GLUKÓZU 40% označovanou jako G-40%… Na to bacha právě je potřeba opravdu kočku či kocoura sledovat a prostě nepodcenit to že jen unavený… prostě vaše stvoření znáte a víte jeho normální projev..
Názorná ukázka toho jak jsme to měli my.
Caninzulin 2,5 jednotky v 7 ráno. veterinář otevírá v 9hod. takže tam rozhodně na měření nejedu na 9hod ale tak na 11hodinu to je optimální čas pro změření hladiny cukru ( doporučuju si zapisovat jak váhu tak glukózu to tu asi všichni děláte předpokládám ). Hlavně jsme neměřili denně. zvíře se po inzulínu začne projevovat okolo 11-14 hodiny a my jsme večerní inzulín měli v 19hod. takže se třeba stalo že v 21hod jsem seděla na veterinární pohotovosti protože prostě nebyla OK. Ale malátná po podání glukózy jsem ve finále v 22 hodin podle krve měla pak cukr 8 takže ono je to prostě o kočce a o Vás.. Vím že Praha je velká a díky za to že tu máme i veterinární pohotovost.. Prostě když vidíte že to vaší kočce nebo kocourovi nedělá dobře prostě upravte to snižte a nebo přidejte podle VAŠÍ kočky či kocoura.. To co zabere jednomu nemusí fungovat jinde. ztráta váhy je asi nejviditelnější znak. My teda už inzulín nebereme protože s 2kg už prostě nemáme kam píchnout a taky prostě už střeva nepracují jak mají prostě to co sníme to vysereme ( je jedno v jaké části bytu ) takže u nás je to už o tom že jsme vyzkoušeli všechno co šlo a prostě nic a máme dvě možnosti buď jí nechat dožít a budeme hajzlbabky a nebo prostě uspat ( jenže na to je moc aktivní a sežrala by i mamuta )..
Všem co s tím bojujete nezvádvejte to my jsme 3 roky a máme pocit že by zestárla tak o 6 let a to nám je 11 let..
Naše kočka se nedožila 19 let taky měla svoje problémy ale prostě umřela doma a v náručí v roce 2018 prostě je to nejlepší kočka co jsme doma měli a prostě moje srdcová záležitost..
byla a bude to moje nejúžasnější kočka co jsme doma měli..
Za to tohle střevo je prostě od mala prostě nezmar.. Jo životní změny a stress jí dohnali tam kde je teď ale má holka naše tuhý kořínek…
Všem vám držím palečky ať je to jen lepší a mají radost ze života…
![]()
Krásné dobré ráno lidičky bojující s cukrovkou u Vašich tlapiček.
Já vám musím oznámit jednu smutnou zprávu a to že po 3,5 letech jsme boj prohráli dne 9.10.2023 v ranních hodinách nás opustila do duhového nebe naše Meggí. Teď už sedí na obláčku a kouká na nás. usnula doma. ![]()
Držte se mazlete se
@Magje dobrý den, to mě moc mrzí, zapaluji svíčku za Meggí. Byla to bojovnice a buďte v dalších letech bdělá, jistě se Vám vrátí v podobě jiné kočičky nebo pejska. Myslím na Vás, ať brzy překonáte toto těžké období a zase se vám všem vrátí úsměv na tváři. Mohu Vás potěšit, že tak bych si moc přála, aby to jednou proběhlo i u nás. Moc se desim nějakého rapidního zhoršení kdy nám bude muset uspávat veterinářka. To nechci, kéž by to tak jednou bylo i u nás v klidu a lásce domova.
držte se ![]()
@Mia301 děkujeme ![]()
Záleží na jedinci u nás to bohužel přišlo pomalu až do stavu kdy ležela a knikala včera celej den po telefonu jsem volala s veterinářem a řekl buď uspat nebo počkat a usla doma
prostě bojovala 3, 5 roku. Já mám klidné svědomí že jsem udělala všechno proto aby tu dobu měla krásnou a lásky plnou.
Meggii by určitě rozdala plno dobrot. Tak dejte svým tlapkam něco dobrého za ní.
Děkujeme a držím Vám všem palečky. ![]()
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, protože jsem úplně bezradná. Kocourkovi (4 roky) zjistili cukrovku (naměřeno 16). Veterinářka řekla, že inzulín zatím ne, ale stravu nahradit diabetickou stravou. Dostali jsme diabeticke calibra granulky a royal canin kapsičky. Všude jsem četla, že se má krmit 4-6× denně v malých dávkách a pravidelně. Problém je v tom, že pracuji v gastru a čtyři dny v týdnu jsme od 9-21 hod v práci a nemohu tedy krmit na etapy. Poradíte mi někdo jak to děláte prosím? Děkuji ![]()
@Katka897 Dobrý den, zavolejte mi prosím 734 638 310 poradím ráda bude to rychlejší forma než to vypisovat ![]()
S pozdravem
Michaela B.
Dobrý den,
našemu kocourkovi (8), byla diagnostikována cukrovka (naměřená hodnota 30). Aby jsem do kocourka nemusel píchat, začal jsem podávat lék Senvelgo 15mg/ml. Prý je to novinka a pomáhá. Má s tím někdo zkušenosti? Prosím o podělení vědomostí
.
Děkuji a přeji hezký den.
Martin