Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@helea On sám má tuhý kořínek, kromě dia diety a péče mu my ani veterináři bohužel víc dát nemůžeme. Špatně se mu hojí zranění - i třeba škrábnutí cizí kočkou, jednou ho dokonce kousla myš…
Moc děkujeme.
@Lulina999 píše:
@helea On sám má tuhý kořínek, kromě dia diety a péče mu my ani veterináři bohužel víc dát nemůžeme. Špatně se mu hojí zranění - i třeba škrábnutí cizí kočkou, jednou ho dokonce kousla myš…
Moc děkujeme.
To je lovec
Ještě jenom jak jste psala, že máte cukr vysoko a nejvyšší možnou dávku - zkuste začít od znova. Od nejnižší dávky. A postupně zvyšovat - vyčetla jsem to.. Možná to není váš případ. Já jsem to udělala.. ještě jsem to tak „vyšperkovala“, že jsem vysadila jednu dávku - abych měla čistej stůl - což bylo možná zbytečný..) Ale zase jsem viděla, že kočce sice není dobře, ale chová se jinak, než při dávkách co měla - byla zmatená a spala skoro 24h. denně. Zvyšovat se má prý (nebo měnit dávka) nejdřív po týdnu.. a měřit při tom - Tak děkuji za rady a za postřehy… hezký den
@Věrka 11 babicka ma kocku s cukrovkou,pichala.ji.inzulin asi 5mesicu a diky diete a striktnimu dodrzovani uz mesic nepichaji a je v pohode. Basti granule od veterinare Royal Canin, ale presne co nevim, ono toho.zas tolik pro cukrovkarky neni.
Lucinka25 Tak to je super že se z toho dostala
já v to taky doufám u mojeho Toma
a granule vím Royal Canin Diabetic ty samé má i moje vet, ve středu jdeme na kontrolu tak si vezmu na zkoušku balení, můj kocour je celkem rozezrany, tak doufám že je bastit bude
ještě se jí musím zeptat jak často ho krmit a snad už ten cukr půjde dolů…mám doma glukometr, ale je mi celkem na nic, protože nejsem schopná ho píchnout do ucha, zkoušela jsem to třikrát a krev furt netekla, tak už jsem ho nechala chudáka ![]()
@helea Taky děkuji. To už jsme taky zkoušeli a navyšovalo se vždy až po kontrole u veterináře - tedy po 3 týdnech. Musí to být prostě tím nádorem… Ještě bere bioaktivní chrom, inzulin má dvakrát denně. Má takhle nejlepší výsledky, přesto strašně vysoké. Ale už je to senior a věřím, že jednou umře v klidu na stáří
Také přeji hezký den a jen vše dobré. ![]()
@Lulina999 píše:
@helea Taky děkuji. To už jsme taky zkoušeli a navyšovalo se vždy až po kontrole u veterináře - tedy po 3 týdnech. Musí to být prostě tím nádorem… Ještě bere bioaktivní chrom, inzulin má dvakrát denně. Má takhle nejlepší výsledky, přesto strašně vysoké. Ale už je to senior a věřím, že jednou umře v klidu na stáříTaké přeji hezký den a jen vše dobré.
@Věrka 11 píše:
Lucinka25 Tak to je super že se z toho dostalajá v to taky doufám u mojeho Toma
a granule vím Royal Canin Diabetic ty samé má i moje vet, ve středu jdeme na kontrolu tak si vezmu na zkoušku balení, můj kocour je celkem rozezrany, tak doufám že je bastit bude
ještě se jí musím zeptat jak často ho krmit a snad už ten cukr půjde dolů…mám doma glukometr, ale je mi celkem na nic, protože nejsem schopná ho píchnout do ucha, zkoušela jsem to třikrát a krev furt netekla, tak už jsem ho nechala chudáka
Granule raději jiné.. Calibra diabetes, Animonda, Vetlife, Katovit - všechno diabetes. Odběr na glukometr jsem se naučila tak, že jsem zabalila kočku do deky - deku přeloženou na půlku na zem - na ní postavit kočku a zabalit pevně z jedné a z druhé strany.. Ucho je potřeba zahřát v dlani.. píchat spíše po okrajích - studené dole, teplé nahoře, jde to krásně..
![]()
Helea, prosím proč jiné granule
?už jsem si je objednala u vet.,na netu si je taky chválili a že to kočky jedly, to potřebuju, protože on je dost vybíravý
jinak zkoušela jsem ho píchnout do ucha a prostě to nedám, dnes jsme byli na kontrole, cukr měl 16,je lepší než minule, to měl 22…a nechci ho nějak stresovat, bolí ho ještě ta slinivka, není mu úplně dobře…
Dobrý den, chci se ještě zeptat kdo má kočku s diabetem a prošel si tím haprovanim cukru v krvi, jak měřili ten cukr, když ouška už jsou dopichane? Já jsem na veterine pořád, používá někdo to pero místo jehly? já už jsem z toho nešťastná
![]()
@Věrka 11 na zem dám ubrus, nebo deku, postavím na ní kočku, vezmu rohy a obmotám kolem krku kočce-aby neměla venku tlapy. Kleknu si za ní (na tu deku)) a můžu si dělat co chci) za ten úspěch to stojí.. ještě jenom - to ucho se vezme jako do dlaně-zahřeje v dlani(to trvá celkem asi minutu-takže dlouho. Pokud má uši STUDENÝ.. JINAK TEČE HNED) a jak má ucho „kontury“ prostě ty konce (ne doprostřed kde jsou žilky atd.. i když je to jedno, ale nahoře to prostě teče) Tak tam nahrnu prstama jako krev - prostě promnu v prstech tochu víc - a vidím, že je to plnější, tak pak píchnu (netlačím, jen přiložím zlehka k uchu, mám Contour plus a mám ho na 4..)) jde to jako po másle - po 14 dnech. Dělám to několikrát denně, bez deky (ubrusu) jen tak - kočka drží - a to z počátku hryzala
proto deka..=)) Jinak po roce píchání jsme bez inzulínu - z ničeho nic šel cukr dolů z 16 na 4 mmol. Měli jsme Lantus a krutopřísnou) dietu poslední 2 měsíce před tím - jen granule diabetes a obden rybu.. Od listopadu 2019 jsme bez inzulínu ![]()
@Věrka 11 Jestli je ještě příspěvek aktuální - docela by mě zajímalo, co má, nebo měl váš kocourek se slinivkou..? Moje 10letá má bolesti (měla a nyní má dost..
) ale slinivka to prý nebude - při odběrech se prý nikdy neukázaly známky zánětu.. ještě má problémy s dásněma - ale nikdo mi neporadil co s ní mám dělat..
@helea píše:
@Věrka 11 Jestli je ještě příspěvek aktuální - docela by mě zajímalo, co má, nebo měl váš kocourek se slinivkou..? Moje 10letá má bolesti (měla a nyní má dost..) ale slinivka to prý nebude - při odběrech se prý nikdy neukázaly známky zánětu.. ještě má problémy s dásněma - ale nikdo mi neporadil co s ní mám dělat..
Dobrý den, už to aktuální není…kočička může mít problémy se slinivkou a taky nemusí, na to je speciální test na slinivku. Tomasek měl zánět slinivky, zjistilo se to z toho testu, vaše kočička může mít zánět tlustého střeva taky, to měl můj taky, zvracel a měl trochu krve ve stolici, byl zdravý než mu nasadili kortikoidy, nepozornost veterináře může zabít…dělali vaši kočičce sono bříška? Možná to chce lepšího veterináře i když já jsem jich taky s Tomáškem prošla a nepomohl nikdo, ale vy tu smůlu mít nemusíte jako my😔
@Věrka 11 dobrý den - tak to mě mrzí - mám stejnou zkušenost jako vy - to už musí být „zapálený“ veterinář, nebo „dobře motivovaný…“ tuhle zkušenost mám taky.. také zánět střev, ale kortikoidy nám nedali, nám zas nedali NIC) až když měl uzliny jako třešně, tak nasadili kortikoidy ale to bylo pozdě
@helea píše:
@Věrka 11 dobrý den - tak to mě mrzí - mám stejnou zkušenost jako vy - to už musí být „zapálený“ veterinář, nebo „dobře motivovaný…“ tuhle zkušenost mám taky.. a protože zapálených vet. je JAKO ŠAFRÁNU.. a správně motivovat taky neumím - na to nemám dost objemnou peněženku.. tak mám taky bohužel smůlu. Věřte mi, že vím o čem mluvím (a vy asi také..) pokud se nejedná o očkování nebo drápky, musím k vet přijít rovnou s diagnózou, nebo ho prostě přeplatit.. aby aspoň dokázal slušně říct - promiňte já nevím - ale nevzdávejte to, běžte ještě jinam…
No je to smutné, člověk aby hledal veterináře který se vyzná v kočkách a jejich nemocech a přesně jak píšete, byl do své práce zapálený a hledal varianty a nebral zvíře jako jedno v pořadí, ale jako člena něčí rodiny, po Tomáškovi je mi moc smutno, ale bylo to to jediné co jsem pro něj mohla udělat, protože nikdo s ním nic nedělal a in se trápil a já už nevěděla jak mu pomoci.Na jedné veterine mi ho dodělali kortikoidama a to ještě než jsme začali tu léčbu kortikoidama jsem mu nechala udělat krevní testy za dva tisíce a měl vše. ok a po léčbě mi zkolaboval, dali mi ho tam kol tol dohromady ale nelíbil už se mi jejich přístup a nepřiznali chybu, vet byla arogantní, tak jsem šla jinam, tam jsem si taky musela vydupat sono břicha, no péče taky o ničem, pak jsem jezdila ještě jinam a tam se doktor ani nijak nesnažil a to jsem se nebránila dát víc peněz, ale musela jsem mu vše nadiktovat co chci aby mu udělal za testy😡no prostě děs, jsem z nich znechucená, a někdo má to štěstí a zvíře jim vyléčí, nevím čím to je…taky. e mrzí čím si procházíte 😥nepřeji to nikomu…nevím z kama jste a jaké máte možnosti fin.,auto, výběr veteriny, ale určitě by bylo dobré sono, možná rtg a ten test přímo na slinivku, ráda bych vám víc pomohla😥
@Věrka 11 Děkuju za podporu - souhlasím s vámi ve všem, je to jak píšete, zkušenost otřesná - stále mi tvrdí, že je to krev zdravého zvířete (po odběrech..)) Kočka stále leží na břiše, celé dny, se zavřenýma očima - packy pod sebou.. pozoruju to na ní už dlouho, ale teď jsem jí ještě našla v papule jako „odřené“ dásně (se zubama prý problém nemá..!))) Pak vidím, že „padne“ vždy po jídle - a ožije podle mě jako po vytrávení - než má zas hlad.. takže buď ty dásně, nebo něco v břiše… Takže se zeptám v pondělí ještě, co mi tady radí.. a pak poprosím rodinu - aby se toho ujali - odvezu ji do HK, jsou tam lepší veteriny - a snad se jim to povede vyřešit - ať se vám daří
![]()