Kočka cukrovka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12
21.2.20 18:53
@helea píše:
@Věrka 11 Děkuju za podporu - souhlasím s vámi ve všem, je to jak píšete, zkušenost otřesná - stále mi tvrdí, že je to krev zdravého zvířete (po odběrech..)) Kočka stále leží na břiše, celé dny, se zavřenýma očima - packy pod sebou.. pozoruju to na ní už dlouho, ale teď jsem jí ještě našla v papule jako „odřené“ dásně (se zubama prý problém nemá..!))) Pak vidím, že „padne“ vždy po jídle - a ožije podle mě jako po vytrávení - než má zas hlad.. takže buď ty dásně, nebo něco v břiše… Takže se zeptám v pondělí ještě, co mi tady radí.. a pak poprosím rodinu - aby se toho ujali - odvezu ji do HK, jsou tam lepší veteriny - a snad se jim to povede vyřešit - ať se vám daří :srdce: :kytka:

Určitě zajděte někam jinam, tato veterina se mi nezdá už podle toho co píšete a kočička určitě v pořádku není…může to být cokoliv, s odřenýma dasnema zkušenosti nemám, ale Tomášek měl jak když odřenou pusinku nahoře a to bylo možná imunita nebo stres a dostal na to ty kortikoidy, ale dá se to léčit i ATB…vaše kočička určitě potřebuje lepšího veta aby ji pořádně vyšetřil, takže pokud tu možnost máte, neváhejte ❤️Budu držet vám a kočičce palce, ať se podari ji vyléčit ❤️ 😻

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
21.2.20 20:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
13.7.20 07:13

@Věrka 11
Dobrý den je to sice asi skoro rok ale mám doma kočku které se taky objevila cukrovka a je jí 8 let..
Veterináře máme úžasného žádný speciální granule nemáme.. U granulí jsme u carnilove (jsou bez cukru a bez škrobu a obilovin)
U kapsiček jsme u Brita, carnilove a dm (jsou bez cukru)
A že. Ta naše je taky vybirava takže nesni taky plno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
11.1.23 19:52

Málo zabírá inzulín

@Lulina999 Dobrý den, jsme na tom s kocourkem podobně a zkoušíme jak to ještě s inzulinem zabere. Můžu se prosím zeptat kolik měl Váš kocourek hodnoty cukru, jak jste psala vysoké, vzpomenete ještě kolik to bylo? 20 nebo vyšší? Děkuji, je to už pár let ale kdyby jste ještě věděla děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.1.23 06:38

Je to běh na dlouhou trať

@Mia301 dobrý den, jestli jste na začátku cesty inzulinem poradím po těch 2,5 letech to že si s veterinářem stanovte hranici cukru která je pro zvíře přijatelnější my to s Veterinářem máme nastavené na 12 protože někdy prostě nelze zachytit cukr mezi 5-8 taky máme za sebou 2 glykemicky záchvaty a čas strávený na veterine. Já už asi přes půl roku testuji inzulinove pero pro kočky a psy moje mamka která nemá ráda jehli to zvládá s přehledem. Dal je asi důležité říct že skladba jídelníčku za mě jsme se za poslední půl rok posunuli i k veterinarim granulím a to z toho že můj děda u kterého kočka převážně je je lempl a teď tam váha z úžasných 5,5 kg spadla na 3,3kg jsem na konci všech možných variant veterinář řekl z tempem mého dědy půl roku a ende… Má chuť k jídlu ji to co normálně nejedla.. Za těch 2,5 roku vím jedno a to že hresit každou granuli a kapsičku nemá význam jako správná a pravidelná medikace a nastavení správné dávky inzulínu..

edit admin: smazán e-mail, pro kontaktování využijte SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
12.1.23 10:58
@Magje píše:
@Mia301 dobrý den, jestli jste na začátku cesty inzulinem poradím po těch 2,5 letech to že si s veterinářem stanovte hranici cukru která je pro zvíře přijatelnější my to s Veterinářem máme nastavené na 12 protože někdy prostě nelze zachytit cukr mezi 5-8 taky máme za sebou 2 glykemicky záchvaty a čas strávený na veterine. Já už asi přes půl roku testuji inzulinove pero pro kočky a psy moje mamka která nemá ráda jehli to zvládá s přehledem. Dal je asi důležité říct že skladba jídelníčku za mě jsme se za poslední půl rok posunuli i k veterinarim granulím a to z toho že můj děda u kterého kočka převážně je je lempl a teď tam váha z úžasných 5,5 kg spadla na 3,3kg jsem na konci všech možných variant veterinář řekl z tempem mého dědy půl roku a ende… Má chuť k jídlu ji to co normálně nejedla.. Za těch 2,5 roku vím jedno a to že hresit každou granuli a kapsičku nemá význam jako správná a pravidelná medikace a nastavení správné dávky inzulínu..edit admin: smazán e-mail, pro kontaktování využijte SZ

@Magje Dobrý den děkuji, my jsme začali na začátku listopadu s Caninsulinem, do toho se spustil kocourkovi průjem, který trval skoro 2měsíce a až při poslední 7denní hospitalizaci kocourka se konečně vyléčil, že měl zvětšený žlučník a od té doby máme hezké bobky, to se mu výrazně ulevilo a musíme mít lidský inzulín Lantus. Teď je kocourek měsíc v pohodě doma, ale i na dávce 6jednotek Lantusu jsme stále na hladině cukru 18-22. Už to nejsou ty hrůzy co byly, ale moc se tomu zabírat nechce. Stravu máme teď diabetickou, musíme dodržovat pravidelné příděly jídla, jinak jsou granule schované a i přes to už pěkně nabral (měl léta 5,3kg, pak při zjištění onemocnění byl vyhublý na 3,8kg a teď máme 4,4kg) je spokojený, stará se o sebe, je výrazně lepší, ale na těch vytoužených 12 cukru neklesáme. Ještě nás drží naděje, že je to brzy a že ten Lantus se má skladovat po otevření při pokojové teplotě, to zkoušíme od včerejška, protože do teď nám všichni dr říkali, že má být vše v lednici po otevření, ale Lantus to tak má i psané v příbalovém letáku - po otevření neskladovat v lednici. Tak snad to bude lepší. Kocourek je v pohodě, mazlí se je evidentně úplně spokojený a tak si říkám páni to bude hodnota nízká, změřím a šup 22 :-) klame nás :-D ale je mu dobře ale snad to bude lepší. S aplikací zvládám, vše si hlídáme, tak teď ještě to skladování uvidíme zda pomůže. Děkuji za napsání, třetí měsíc googlím a čtu zkušenosti, ale moc toho není tak jsem ráda, že jste se ozvala :-) a ať se i vaší kočičce daří :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.1.23 16:57

Bude to chvíli trvat než se to srovná

@Mia301 nemáte vůbec za co.. Nestresujete kocoura měřením hladiny nám pan veterinář řekl že není nutně měřit každý den.. My máme ten pro kocky bereme 2,5 jednotky a musí se skladovat v lednici (jako když se nechá v pokojové teplotě tak to úplně nevadí ale přes noc to tam soupnout) jen mě trošku zaráží úbytek na váze… 5,3kg na 4,4 kg to není dobrý má moc inzulínu… U nás to je to že ona má nízkou hladinu cukru pro nás je to takhle. Pak je druhý případ že má naopak vysokou hladinu cukru… Na to se optejte svého veterináře.. A další je případné měření my máme inzulín 2× denně 2,5 jednotky po 12 hodinách.. Když ji pichneme v 6 ráno a hned dostane jídlo (kapsičku) a jedeme na měření k veterináři tak až někdy v 10 hodin a to naměři okolo 12.. Takže nepichtete a nemerte hned nechte tam tak 3-4 hodiny rozestup… Naše to má ze stressu takže minimálně ji trápím tím že ji píchnu do ucha to abych si na to brala skafandr… Takže my spíš hlídame váhu.. Naše normálně měla 6 kg má velký předky :D a teď je na hraně 3,3 kg a veterinář mi řekl že jesrli děda nebude dodržovat medikaci (1,5 měsíce jak si vynechal) tak ji dává půl roku.. Takže žádný schovávani jídla jen mu tam dejte granule čistou vodu (musí mít jídlo po celou dobu dne) nemusí tu misku mít plnou až bude přetykat ale prostě půl misky granulí prostě tam být musí tak to dosypete.. Cukrovkari prostě musí jíst. Jestli vám mužu poradit zkuste granule od Britu Brit Care diabetes máme a chutná a mají řadu i pro zažívání a když to namíchate tak se to zprumeruje.. :palec: já těch poznatků mám hrozně moc až se to sem pomalu nevejde.. Kdyby jaká koliv ráda viz předchozí zpráva s emailem a tam jsem aktivnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
12.1.23 19:01

@Magje jee děkuji, tak to je opravdu u každé kočičky jiné.. náš měl léta 5,3kg. Jak zhubl ve třech týdnech na 4kg tak jsme jeli na odběry že se něco děje, zjistili cukrovku ale k tomu se přidal ten průjem tak ještě zhubl na 3,8. To bylo v listopadu. Teď už má krásných 4,4 tak má i Dr radost že to vypadá dobře ale cukr měříme né denně ale on den ve stejný čas a máme stále okolo 19. Tak snad už se blížíme aspoň na těch 12. Právě konkrétně ten Lantus to má od výrobce uvedeno že po otevření uchovávejte při pokojové teplotě. My právě první krmíme, po půl hodině picháme, tak nám to naordinovali a přibírá i tak, u nás je to opačně že co měl vzdy volně granulky k dispozici, zobal i v noci tak pak byla hrůza, cukr 30, přestaly fungovat zadní nohy a hned jsme jeli k Dr a hospitalizace. teď už jedeme v režimu měsíc že musí mít jen 3× denně porci, jinak granulky schované a tím se mu ten cukr drží jakš takš nižší, ale není to stále ono. Naštěstí se s ním v pohodě domluvím sama tak měření do ouška aj inzulín si nechá píchnout. Ale i přesto leží spokojeně vrni :D Tak ještě uvidíme :⁠-⁠)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.1.23 19:11

@Mia301 No je to boj nikdy to nebude pohoda vždy to bude jako na kolibacce cukrovka neboli takže prostě je to nahoru dolu.. Vy tím pádem máte opačný problém a to ten že máte vysoký cukr takže srazite… 🙈 Takže my teda máme to že nejprve pichneme a hned dáme kapsičku.. Má to tak naučené. Este se koukněte na složení stavajich granulí na obsah cukru… Ja kupuju prémiové značky granulí bez obsahu cukru.. Co máme my carnilove, firmin, bravery, shelmu. Tohle jsou značky které máme a jsme spoko.

Zkuste píchnout a hned dát najíst třeba to zabere 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
12.1.23 19:51

@Magje máme diabetické Hills, naši co má ještě kocouriho brášku jsou zvyklí na Hills tak jsme na nich, ale přesně souhlasím jak jste prvně psala že nám Dr také říkala, až to zabere tak bude moci jíst normálně akorát se počítalo, že to zabere dřív, ale ten začátek s tím průjmem jsme měli blbý tak je to na dýl. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.1.23 20:30

@Mia301 My celou dobru jíme normálně a naše dohoda s veterinářem byla ta že nejprve to že zkusíme kompromis a jsme tam už 2,5 roku.. Takže už víme o čem mluvíme a ono to může dělat i ten Hills že tam je něco mu prostě nesedí.. My zkusili Royal cannin a nejedla to takže jsme se vrátili zpět ke svým oblíbencům a jsme spoko všechny strany.

Typ za mě zeptejte se na vzorky od svého VET. na brit a jiné značky a zkus te to… Pak můžete napsat na Fitmin třeba a tam vám taky pošlou vzorky granulí zdarma.. ( Vím psala jsem tam ). Vy jste z Prahy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
12.1.23 21:44

@Magje nene my jsme ze Zlína. Oni oba kocourci jak jsou z jednoho vrhu tak jsou na Hills celý život skrz ještě močové ústrojí to mají geneticky od malička ale to rozebírat ani nemusím :D takže na Hills nedám dopustit a pak se musí ten s cukrovkou stejně vrátit zpět k dietě na čůrání takže toto je teď jen přechodné, kuriózně tím že teď skrz cukrovku víc pije tak jsou močové cesty lepší a může se vynechat dieta a důležitější jsou diabetické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
12.1.23 22:00

@Mia301 Tak jim ty granule klidně smíchejte a mají 2v1.Co se týká močových cest naší kočky taky jsme si užili svoje…Ale naštěstí je z ní velbloud furt má čumák namočený ve vodě takže pít musí…Já se časem naučila to moc neřešit. Dnes mi to přijde normální jen prostě jsou těžší a lehčí fáze…

Vedete si dobře jen máte před sebou ještě kus cesty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
12.1.23 22:04

@Magje děkuji ano přesně tak právě už to nezmiňuji, bereme je jako zdravé jen na dražších granulích a kapsickach ;⁠-⁠) ale teď cukrovka a šup učit se novým věcem :⁠-⁠D děkuji a mějte se s kočičkou hezky :⁠-⁠)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jana0208
6.8.23 14:46

Cukrovka

Dobry den,
zjistili nam cukrovku. Kocourek ma 11 let(ragdoll).Inzulin uz zvladnu pichnout😰jen ty odbery na zmereni z ouska 🙈to mi dava zabrat.Ale muj dotaz zni. Pichnu inzulin a pak do pul hod dat krmeni.Ale nevim jak to udelat davat inzulin vecsteuny cas🙈 😰delam na smeny, tudiz si nevim rady.At vymyslim jak vymyslim stejne bude den kdy mu to pichnout ve stejnou dobu nemuzu. V 8 rano je pro me dobry ale kdyz budu mit celodenni smenu jedu do prace uz ve 4.30 rano 😰be volnu ok po nocni ok ale pri denni smene nevim jak to vymyslet😰

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný