Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ti naši celých osm let mazlíci největší, ale teď se dvakrát spolu servali jako koně. Tak nebudu čekat až se to stane příště a nachomýtne se k tomu dítě lezoucí po zemi. Je to těžký, jsou to členové rodiny, ale samozřejmě dítě a jeho bezpečnost je na prvním místě.
Za 12 roku, co obě ty kočky mám jsem byla zdrapana jen jednou, když mi kocour spadl do vany. Terezka byla i sama v pokoji s nima tolikrát a nikdy by neublížili. Tohle zase opravdu mám dobře promyšlene.
@MarieOVMUC
Neříkám že ne
určitě je znáš sama nejlíp.
U těch našich ta možnost nastala, nepatrná - ale je tam, takže nebudu riskovat. A alespoň tím odpadne to ostatní okolo, vysávání a vytírání denně, přestavěná linka aby nekontaminovaly nádobí pro dítě, žádné kytky a záclony, nábytek né co se líbí nám ale co je „kočka resistant,“ hektolitry chemických čističů, každý půlrok nové koberce, desítky ikea odchlupovacích válečků, mňoukání a skákání na kliku (tj. rambajz) když dítě konečně usne..
To je užasný, vyhodit kočku ven a nechat ji napospas osudu, to vyhodíš dítě až bude mít pubertu a nebude poslouchat taky na ulici.
Tak já doufám, že se jedná o kočky, co stejně chodily i ven a majitelé se o ně budou dál starat, ikdyž budou pak venkovní!! Stejně je to smutné ![]()
Já to chápu, je to opravdu težké, mám 4 kočky jenom doma, ven nechodí, ani nemají tu možnost a jak jsem psala jeden má s moč. cestami problém. Taky jsem si užila mimo jiné těsně před porodem a po porodu s mrnětem ještě jednoho počůránka, ale jsou jako moje děti, takže holt jsem to přetrpěla, ikdyž to byla fuška
Pryč by šly jedině, pokud bych se bála, že malému něco provedou nebo při zdrav. problémech dítěte. A pryč znamená k rodičům do baráku, takže by se také neměly špatně…
Já neustále nadávám a neustále je vyhzuju a nakonec stejně do 2 hodin od vyhození valí šunky v polstarich na gauci a nutí mě hledat odchlupovaci valecky.
@Rada32
Tvoji hlášku nechápu. Kočku nevycvičíš jako psa, je to lovec. Nejde ji vychovat tak abych měla jistotu že dítěti neublíží. A vyhození na ulici? Kde jsi to četla?
O kočkách vím dost, mám leta 4 kočky, každá je jiná. Přečti si komenty, kdo vyhodil kocoura. A ještě jsem neslyšela, že by úmyslně ublížila kočka dítěti. Vetšinou dítě kočku bere jako hračku a té se to nelíbí. Pomáham i s opuštěnýma kočkama a vidím jak se lidi dokážou zachovat a ty devastující následky. V televizy udělají reportáž o nemocích, rázem pár jedinců své miláčky vyhodí. Fak užasné.
@Rada32
Nevím jestli se ti mezi těmi čtyřmi kočkami plazí malé dítě. Prásknou dveře v průvanu nebo venku za oknem pták, a v tu chvíli jsou to lovci. Nevím jestli narážíš na předchozí diskuzi. Tady se nikdo o bezdůvodném vyhazování zvířat na ulici nebaví. Naopak, vidím tu lidi kteří mají zvířata léta a léta se o ně starají i si kvůli nim vytrpěli dost.
@Rada32 píše:
O kočkách vím dost, mám leta 4 kočky, každá je jiná. Přečti si komenty, kdo vyhodil kocoura. A ještě jsem neslyšela, že by úmyslně ublížila kočka dítěti. Vetšinou dítě kočku bere jako hračku a té se to nelíbí. Pomáham i s opuštěnýma kočkama a vidím jak se lidi dokážou zachovat a ty devastující následky. V televizy udělají reportáž o nemocích, rázem pár jedinců své miláčky vyhodí. Fak užasné.
Lidí, co jsou tak primitivní a koukají na mediálně rozmazane nemoci a pak než aby se dověděli něco víc prostě zvíře vyhodi, nejsou u mě lidí a nestotoznuji se s nimi. Některé kočky jsou divocejsi a pokud ma člověk u baráku třeba teplý sklep, tak může být kočka tam. On takový šrám od drápu přes dětský naivní oblicejik musí být super věc. A předpokládám, že mamina, co tu psala, že kočku vyhodí, že je u baráku a že ji bude mít dál, ale venku. Útulky dnes neberou a lidí jsou bez zodpovědnosti, tak co se dá pak dělat? Je tu i diskuze, kde se ptají maminy, jak kočky zabít, jestli jedem nebo puškou, že jim kadí a moci na zahonku…
@MarieOVMUC Budete se divit, ale dost lidí je ještě ochotno pomoc. Pár hovad co mají takovou diskuzi, nelze nazvat Homo sapiens. Je mi líto, ale jinak než hovada se jim říct nedá, dalo by se, ale nebudu se snižovat na jejich úroveň. V každém případě, když máme zvířátko doma a miminko, musíme být stále ve střehu. Ale maminka která má rozum to moc dobře ví. Nechci nikoho urazit, ale někdy mě ty hlouposti co si člověk přečte štvou. Moji chlupáči se dětem obloukem vyhnou, nejsou zvyklé. Vždy když přijde návštěva s dětičkama, seberou kožíšky a prchají
jsou rozumné. A to, že mi nakadí kočka do záhonku je to nejmenší. Kdyby se mi v životě přihodilo jen to, tak jsem ta nejštastnější ženská pod sluncem.
Docela mě mrzí kam se tahle diskuze zvrhla. Myslela jsem že jde o tipy jak zvládnout úklid a život s čůrajícím mazlíčkem. Né o polemiky nad tím jací jsou lidé..
Na druhou stranu si pamatuju známé kteří nechali utratit psa, protože jim napadl dítě. Tehdy jsem to nechápala a odsuzovala je. Teď co jsem sama máma, to vidím jinak. A dám kočky pryč dřív než dítěti ublíží, když mám indície že by se to mohlo stát. Jinde se budou mít taky dobře, ale i kdyby neměly tak v prvé řadě budu řešit bezpečí dítěte.
No, popravdě, kdyby mi nás ořech napadl dítě, bezdůvodně, tak by to byl jeho poslední čin u nás. Kočky se ji taky vyhýbají a kočka už to pomalu vzdává a nechá se natahovat, ale protože jsou to jen zvířata, jsem vždy u toho a když vidím uši dozadu nebo syceni, tak končím hru. Také jsem zažila kočku, co vyloženě útočila na všechny a byla nevrlelá a víte co? Žije s rodinou, kde je roční dítě a nikdy se nic nestalo. Oheň taky používáme, ale jen s dozorem. K diskuzi: teď jsem uklizela počurane dětské botičky.. venku je minus, takže kočky jsou obě v koupelně.. už nějak nemám sílu to hrotit.