kojeni a prebalovani ve meste

89
30.9.05 20:55

kojeni a prebalovani ve meste

Ahoj maminky,

kde kojite, kdyz si miminko zmysli, ze chce pit hned ted a nemate cas jit domu? v lete se jeste da jeste najit slusna lavicka a kojit v satku, ale co v zime?
A kde prebalujete?
diky za rady a tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
932
30.9.05 21:10

Ahoj Marco,

taky jsem nad tím nedávno přemýšlela a rozhodně bych to řešila někde uvnitř - v obchodě, obchodním centru nebo restauraci (jedna známá nakojila např. v obchodě s obuví). Určitě jsou někde přímo přebalovací koutky pro maminky s dětmi. Já osobně se snažím při kojení sice neprovokovat, ale přece nenechám Aničku plakat hlady - pohled na kojící maminku není nic špatného. Beru si s sebou vždycky bavlněnou plenku, kterou si přehodím přes rameno, takže mám prso s Aniččinou hlavičkou zakryté. A s přebalováním je to podobné - s jednorázovými podložkami je to tak jednoduché - dají se rozložit na jakékoliv ploše (stole, lavici apod.). Tak neměj strach a směle koj a přebaluj - kdo by měl námitky, tomu bych pěkně ostře odpověděla!

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
30.9.05 22:19

Ahoj, syn se narodil v cervenci, takze nejintezivnejsi kojeni probihalo pres leto a podzim, takze casto jsme kojili venku na prochazce, ale i v zime jsme jeste plne kojili a musim rict, ze jsem kvuli kojeni nezustavala rozhodne doma :) Kojit se da kdekoliv , kde je trosku klidu, tepla a muzes si sednout, tj. jakakoliv restaurace, kde neni nakoureno, bistro, super je treba Mac Donald, obchodni centra jsou uplne dokonaly, protoze se tam nekouri, kojila jsem casto v aute, v cekarne u Dr.. V za:,–(e musim rict, ze kdekoliv jsem poprosila, jestli muzu nakojit dite, tak mi vysli vsemozne vstric. Nejlepsi zkusenost je ale z Prahy v Myslebek centrum je v HaM koutek na kojeni a prebalovani. I kdyz pravda je ze nejlepsi zkusenost je stejne ze zahranici, protze tak vybaveny prebalovaci mista jako treba na dalnici v Nemecku v Cesku bohuzel porad jeste nejsou. Ja si ale myslim, ze ke kojeni toho mnoho nepotrebujes a chce to jenom odhodit zbytecne obavy a predsudky, protoze kojit je neco uplne normalniho! Hodne spokojenych „odkrknuti“ :) preje Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
827
1.10.05 10:33

Ve městě v mekáčích v KFC a pod., v obchodních centrech, v nouzi i v cukrárnách, pizzeriích a pod., ale tam už si musí člověk aspoň něco dát. Dle zkušeností mé kamarádky se dá malinké mimi kojit i mimo civilizaci (hory, lesy) v šátku pod bundou. Používala uvaz kolíbka na dvě ramena (dají se měnit strany bez převazování šátku), bez podprsenky, přímo na těle měla flanelovou košili a na ní dítě v šátku (ten si nechávala na těle i když vyndala dítě) a na tom větší péřovou bundu. Takže nebyl problém na chvíli trochu rozepnout bundu a dva knoflíky na košili, přiložit mimi a zapnout bundu tak aby na ně nefoukalo.
Moje dcera byla v té době už celkem velká, takže jsme i na běžkách vždycky stihli dojet do „civilizace“ před kojením :lol: . Takže to na sobě vyzkouším tuto zimu :wink:
Bludička + Kamča + Janeček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital