Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Chtěla bych se zeptat po jaké době můžu kojit po císaři. Jsem slyšela, že min. 1 den nesmím kojit. Je to pravda?
Ahoj,
mně malou poprvé přiložili, když jsem se probrala z narkozy. Jinak plně bez příkrmu jsem kojila od 4.dne po porodu. Mleziva jsem měla málo, tak do toho 4.dne se přikramovalo injekční stříkačou.
Příspěvek upraven 22.04.10 v 06:51
zaploska píše:
Chtěla bych se zeptat po jaké době můžu kojit po císaři. Jsem slyšela, že min. 1 den nesmím kojit. Je to pravda?
první den snad nemá mlíko nikdo, ne?
Ahojky mě dali malého k prsu po císaři hned jak jej umyli. Mám fotky a potvrdil mi to i můj přítel, který byl u toho. No a potom hned jak sem se probrala.
Já měla celkovou narkózu, malého mi přinesli na přiložení za pár hodin, co jsem se probrala z narkózy. Tam nejde o kojení, ale spíš o přiložení mimča, aby sálo…
Ahoj já měla také celkovou narkozu a malého mi přiložili k prsu po několika hodinách rodila jsem v noci a rozkojila jsem se asi po 3 dnech.
Příspěvek upraven 22.04.10 v 10:50
Malou mi přinesli hned jak jsem se vzbudila, tj. cca půl hoďky po narození a pak mi ji nosily pravidelně, když se vzbudila. Mlezivo jsem měla hned, mlíčko asi třetí den. Et
Ahoj, malého mi donesli asi po 4 hodinách po narození na JIP, přikládala jsem pravidelně po 3 hodinách (kromě noci) a na pokoji pak taky. A kojím do dnes
Prsa jsem měla nalitá myslím 3. den po porodu. Držím palce ![]()
Ahoj, já jse porodila v noci a hned ráno mi Matyáše přinesli na pooperační na kojení. Nosili ho pak každé 3 hodiny, rozkojili jsme se za 3 dny.
Doktor mi říkal, ať po císaři hodně piju (alespoň 3 litry tekutin), že se po císaři spouští laktace později, tak ať to pitím co nejvíc podpořím.
Ahojky, mě malého přinesli o půlnoci na první kojení. Na svět ho vytáhli 18:55h. Takže prakticky za pár hodin. A mlíčko se mi rozjelo normálně zhruba 3.den. Takže ani ne za dlouho, jak se při císaři vyhrožuje.
Taky jsem dostala na přiložení ještě na sále a potom po několika hodinách na JIPku. nevím proč by to mělo vadit… ![]()
Ahoj
Malou mi přiložili ještě na sále,hned jak jí umyli.To jsem byla ještě v narkóze.POtom až na JIP po dvanácti hodinách.Na JIP sem byla 32 hodin a za tu dobu mi jí přinesli třikrát!
Prý nemají čas ![]()
A to maj v Krči Laktační ligu!
Ahoj,
oba mí kluci jsou po císaři.
Járu mi přiložili prakticky poté, co jsem se probrala. Bez problémů se chytil, ale mně se ještě nespustila laktace, a tenhle deficit jsme už nedohonili. Ač Jára ještě v nemocnici řval hlady a mně nutili kojit prakticky furt, aby se mléko spustilo. Takže pak doma jsem kojila, současně jsem ale musela dokrmovat Nutrilonem.
Jindra se narodil předčasně a byl v inkubátoru. Já jsem od začátku odstříkávala do zkumavky, Jindru nejdřív krmili sondičkou, pak stříkačkou a kojila jsem poprvé asi až po 10 dnech. Jindra se chytil jak zdtaný savec a už se nepustil. V jednu chcvíli (Cca v měsíci) jsem měla problémy, prsa mně bolela, ale problém se vyřešil sám - asi nějaká malá trhlinka - Jindra má fakt tah! Nyní mám mléka dokonce nadbytek Jindra nádherně prospívá.
Tak nevím, ale možná mi ten odložený start trošku pomohl. Kdo ví.
mě malého přinesli až druhý den, byl maličký a já mám ještě ploché bradavky, takže to vypadalo bledě, ale 3 den už jsem odstříkávala a nakonec se malej chytil, když mě 4 den převezli na normální pokoj, už jsem kojila v pohodě ![]()
Mě přikládali na sále, měla jsem spinální anestezii, pak normálně po 3 hodinách, akorát mi malá začla blinka plodovou vodu, tak se to pak na chvíli přerušilo, že prý to nejdřív musí vyblít.