U kojení se vzteká, nebolí ho v krku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
nepřihl. LLenča
22.9.12 01:27

@Granda
V lednici se má mléko skladovat max. 24 hodin a v mrazáku 3 měsíce. ;)
Já zkoušela mrazit, ale po rozmrazení to mléko smrdělo. A to jsem dodržela vše. :zed: Vylila jsem deset lahviček a teď už nemrazím, ale nechávám mléko jen v lednici a dávám ho malému lahvičkou. Rozdíl mezi námi ale je, že já nekojím a nekojila jsem, protože se malý na prso nechytil (je narozený o dva měsíce dříve). MM odstříkávám už víc jak půl roku. ;)

• Citovat
  • Upravit
2435
22.9.12 01:43
@nepřihl. LLenča píše:
@Granda
Já zkoušela mrazit, ale po rozmrazení to mléko smrdělo. A to jsem dodržela vše. :zed: Vylila jsem deset lahviček a teď už nemrazím, ale nechávám mléko jen v lednici a dávám ho malému lahvičkou. Rozdíl mezi námi ale je, že já nekojím a nekojila jsem, protože se malý na prso nechytil (je narozený o dva měsíce dříve). MM odstříkávám už víc jak půl roku. ;)

to ale já mám mléka dost, tudíž to mléko nemusím skladovat. spíš bych potřebovalo, aby vydrželo déle, když by mi hlídala ségra, abych se mohla někdy vyspat. ted jsem odstříkala asi 100ml odhadem, tak nevím co s tím. zkusím to hodit do mrazáku na zkoušku, jak to bude vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
22.9.12 07:09

Ja se taky priklanim k sprutu, je potreba prikladat co nejvic, klidne po hodine, u nas jeden trval i tyden, nez se to upravilo

• Citovat
  • Upravit
660
22.9.12 07:37

Tak mne to syn par dnu ve 3mes. taky delal, ale jen pri vecernim kojeni.mno a ted se nemuze odlepit uz 26mesicu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
22.9.12 08:03

Tak malý toho v noci moc nevypil, ale ted ráno to bylo v pohodě. neslyšela jsem ho chvíli v postýlce (spíš mi trvalo než jsem se probrala) a chvíli si poplakal, tak měl asi pak chudák z toho řvaní hlad. jinak ho plakat nenechávám, ale někdy prostě usnu tak silně, že nejsem schopná vstát. moc díky za rady, snad to opravdu nic není a za pár dní budeme ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
22.9.12 08:10

Určitě to bude dobrý, uvidíš, jen upozorním, že pár takových spurtů ještě přijde, ať víš s čím počítat, +- se objeví v 6týdnech a pak v 3 a 6ti měsících.

Jinak za mě, odstříkávej jen do úlevy tlaku, zaprvé si můžeš zrasit bradavky a za druhé se opravdu tvorba mlíka může zvednout a jeslti máš naopak problém s nalitými bolavými prsy, tak by sis moc nepomohla.

A hlavě fakt přikládat, jak často si malej hejkne ;) nekoukej se, jestli ti doktorka nařídila kojit minimálně po dvou nebo třech hodinách, prostě se přizpůsob mimču ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
22.9.12 08:51

Ahoj, tak mně to taky připadá na spurt. Můj synáček byl taky takhle strašně „milý“, chtěl pít, ale jakmile jsem ho dala k prsu, cukal se, prskal, řval a přitom měl hlad! Jinak spurt může trvat tři dny, ale klidně i deset, víc snad ne. :-) Vydrž! :hug:

Ještě můžeš zkusit kápnout mlíčko na prst a podat mu na to prstu, počkat až se přisaje a pak hned prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5795
22.9.12 10:20

Ahoj, mě napadá ještě zadní rýma nebo bolest v krku…to máme my teď a přisávání bylo trochu horší, párkrát při tom dokonce kašlala a brečela než se přisála :nevim: zadní rýma nevytéká ven, dokonce ani moc odsát nemohu, spustila se trochu po podání Nurofenu na noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
22.9.12 20:11
@nepřihl. LLenča píše:
@Granda
Já zkoušela mrazit, ale po rozmrazení to mléko smrdělo. A to jsem dodržela vše. :zed: Vylila jsem deset lahviček a teď už nemrazím, ale nechávám mléko jen v lednici a dávám ho malému lahvičkou. Rozdíl mezi námi ale je, že já nekojím a nekojila jsem, protože se malý na prso nechytil (je narozený o dva měsíce dříve). MM odstříkávám už víc jak půl roku. ;)
:mrgreen: já říkala radši ověřit, tím jsem si nebyla jistá, pravda, že z mrazáku jsem to nikdy nepoužila, protože nikdy nebylo třeba a pokud jsem to dala do lednice, tak druhý den se to zužitkovalo :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
24.9.12 00:37

Děkuji všem za rady. malý vypadá už relativně v pohodě, sice se občas pouští, ale v pohodě se zase přisaje. dneska mi spal od rána od 7 do odpoledne do 16,30hod. už jsem o něj měla strach a musela jsem ho vzbudit na krmení, déle jsem ho nechtěla nechat. a pak zase spal. ten vysavač dělá divy :-) a přes den nám na spaní zabírá čerstvý vzduch, to spí jak nemluvně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
24.9.12 08:52
@Granda píše:
Děkuji všem za rady. malý vypadá už relativně v pohodě, sice se občas pouští, ale v pohodě se zase přisaje. dneska mi spal od rána od 7 do odpoledne do 16,30hod. už jsem o něj měla strach a musela jsem ho vzbudit na krmení, déle jsem ho nechtěla nechat. a pak zase spal. ten vysavač dělá divy :-) a přes den nám na spaní zabírá čerstvý vzduch, to spí jak nemluvně.
:potlesk: :palec: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna