Kojeni v noci

436
22.6.10 22:41

Kojeni v noci

Vsechny zdravim :-D

Mam 3 mesicni miminko - chlapecka. Po celou dobu peclive kojim. Kdyz jdeme ven tak si odstrikam mliko a dam malemu z lahvicky. Pres de papa kazde priblizne kazde 3 hodiny. Muj dotaz je; „A jak v noci“?
Malej mi totiz uz skoro 2 tydny celou noc spi. Usina asi tak v 11 v noci a budi se v 10 rano. Mela bych ho vzbudit a nakrmit ho? Neni 11 hodin moc dlouha doba bez jidla pro 3 mesicni miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
144
22.6.10 22:45

Ahoj,bud ráda že se v noci vyspíš :-) Já osobně bych ne nebudila kdyby měl hladík tak se určitě vzbudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1568
22.6.10 22:45

Ahoj,
nám malý spinká celou noc taky nějak od tří měsíců.
Já ho tedy nebudila, byla jsem ráda, že spí :)
Kdyby měl hlad, určitě se Ti probudí neboj ;-)
Buď ráda, že nemusíš v noci co tři hodinky kojit!
 Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
22.6.10 22:48

určitě se ti sníží tvorba mlíčka, taková doba je znát, podobně jsem já přišla skoro o mlíčko, jelikož moje dcera spinkala od narození celou noc, takže jsem nejdřív vstávala po 3 hodinách na odstříkání, ale to víš, pak jsem byla línější a ráda jsem se vyspala

a taky jsem četla že miminkovské bříško by se nikdy němělo úplně vyprázdit a vzhledem k tomu že mlíčko od tebe má rychle strávené mi to přijde jako dlouhá doba, a porodnici nám říkaly nechat bez MM max. 4 hodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
22.6.10 22:49

Názory se budou asi různit..ale mně spaly obě děti od 3 měsíců (syn ještě o nějaký týden dříve) celou noc vkuse a já nebudila. Ale 11 hod.to nebylo,max.9.U nás se totiž vstává dodnes docela brzo :wink:
Těch 11 je asi dost,ale zase když jemu to jídlo nechybí.. :nevim: Já za sebe bych asi nebudila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
22.6.10 22:54

ahoj to máš super, ale asi bych se snžila mimi naučit pít dřívea vstávat cca kolem 8 aby si zvykalo na nějaký rozumný režim :-) jinak závidím tohle jsem nezažila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
22.6.10 23:34

Moc dekuji za vase rady!
Je super, ze se clovek muze konecne takhle vyspat :-D :-D
Rezim miminku delat nemuzu, protoze bych ho musela nejprve naucit sebe a manzela. Chodime hodne pozde spat (ve 2 rano) a stejne tak pozde vstavame (v 9 rano). Takze mimi usina v tech 11 v noci a budi se v 10 rano.
Cely den radne papa, ale v noci proste chrni. Ja si pred usnutim odstrikam mliko a pak az v 10 rano kojim. Takze nejakych 8 hodin se mi to plni.
Takze muzu byt bez obav :-D
A necham toho maleho space pres noc chrnet :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
23.6.10 07:20

Buď ráda, že se vyspíš, ale dej si pozor, ať nepřijdeš o mlíčko… někdo je na to citlivější, já jsem s tím třeba měla problémy, jeden čas jsem musela Helenku budit. Ale určitě max. odstříkej, malého nebuď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
23.6.10 07:24

Beatito tak to tedy závidím, já už bych se potřebovala vyspat, malý vydrží max. do čtyř do rána.
Holky jak je to tedy s tou tvorbou mlíčka, kolik hodin maximálně může být pauza a dále mně to zajímá u kvůli menzes, ještě bych ji nerada dostala - jsem dva měsíce od porodu a antikoncepci brát nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22006
23.6.10 07:30

Mišelko, to je strašně individuální… někomu nevadí prospaná noc, jiná potřebuje pravidelné intervaly v kojení. Poznáš to sama na sobě - jak začneš mít pocit, že je mlíčka míň, prostě budeš pár nocí odstříkávat a ono se to zase upraví.
A s menstruací to tak stoprocentně nesouvisí - já třeba už kojím minimálně, 2× denně a 1× v noci, a kámoška stále nikde :nevim: A u Helenky jsem ji dostala už půl roku po porodu, při téměř plném kojení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
23.6.10 08:34

Tak já se přikláním k tomu, malého nebudit a pokud by ti klesala tvorba mléka, tak třeba jen odstříkat jednou v noci.
Píše se, že by pauza mezi kojením neměla být delší než 6 hodin. Ale záleží na každé mamince.
Adámek asi od 2-3 týdnů do 3 měsíců spal v noci 8 až 9h v kuse, pak se jednou vzbudil, nakojil a spal dál. To byla pohoda, já byla happy. Nemusela jsem odstříkávat a mlíčka bylo stále dost. Po 3. měsíci přišel zvrat a malý se mi budí po půlnoci asi 4×. Ještě donedávna jsem to neřešila, ale teď jsem se zařekla, že v noci už kojit nebudu, maximálně mu dám napít čaje. Budí se ze zvyku dál, je to děs. Ráda už bych se taky vyspala alespoň dvě tři hodiny v kuse :zed:. Chtěla jsem napsat, že jak už teda v noci nekojím, hodně je znát, že už je mléka míň

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
23.6.10 09:41

me terez takhle spala do 4 mesicu..pak se zacla jednou v noci budit…s mlikem to ma kazda jinak…ja jsem mlecna azaz…ted se snazim 14 dni prestat kojit a nende to a nende :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10704
23.6.10 09:43

Ahoj. Buď ráda že se vyspíš. Já mám skoro 8 měsíční holčičku a vstávám každé 2 hodiny :zed: :zed: :zed:
Pokud máš strach o mlíčko, tak si v noci vstaň odstříkej si ale mimčo nebuď :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
23.6.10 09:55

Mě malá spala celou noc až do 5 měsíce, byla jsem ráda a nebudila jsem. Schválila mi to i Mudr, protože malá rozhodně nestrádala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65331
23.6.10 09:59

A co trošku odstříkat v ty 2 ráno,než jdeš spát????
jinak bych nebudila.užívej si to.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna