Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Vsechny zdravim ![]()
Mam 3 mesicni miminko - chlapecka. Po celou dobu peclive kojim. Kdyz jdeme ven tak si odstrikam mliko a dam malemu z lahvicky. Pres de papa kazde priblizne kazde 3 hodiny. Muj dotaz je; „A jak v noci“?
Malej mi totiz uz skoro 2 tydny celou noc spi. Usina asi tak v 11 v noci a budi se v 10 rano. Mela bych ho vzbudit a nakrmit ho? Neni 11 hodin moc dlouha doba bez jidla pro 3 mesicni miminko?
Ahoj,bud ráda že se v noci vyspíš
Já osobně bych ne nebudila kdyby měl hladík tak se určitě vzbudí.
Ahoj,
nám malý spinká celou noc taky nějak od tří měsíců.
Já ho tedy nebudila, byla jsem ráda, že spí ![]()
Kdyby měl hlad, určitě se Ti probudí neboj ![]()
Buď ráda, že nemusíš v noci co tři hodinky kojit!
Pa
určitě se ti sníží tvorba mlíčka, taková doba je znát, podobně jsem já přišla skoro o mlíčko, jelikož moje dcera spinkala od narození celou noc, takže jsem nejdřív vstávala po 3 hodinách na odstříkání, ale to víš, pak jsem byla línější a ráda jsem se vyspala
a taky jsem četla že miminkovské bříško by se nikdy němělo úplně vyprázdit a vzhledem k tomu že mlíčko od tebe má rychle strávené mi to přijde jako dlouhá doba, a porodnici nám říkaly nechat bez MM max. 4 hodiny
Názory se budou asi různit..ale mně spaly obě děti od 3 měsíců (syn ještě o nějaký týden dříve) celou noc vkuse a já nebudila. Ale 11 hod.to nebylo,max.9.U nás se totiž vstává dodnes docela brzo ![]()
Těch 11 je asi dost,ale zase když jemu to jídlo nechybí..
Já za sebe bych asi nebudila.
ahoj to máš super, ale asi bych se snžila mimi naučit pít dřívea vstávat cca kolem 8 aby si zvykalo na nějaký rozumný režim
jinak závidím tohle jsem nezažila
Moc dekuji za vase rady!
Je super, ze se clovek muze konecne takhle vyspat
![]()
Rezim miminku delat nemuzu, protoze bych ho musela nejprve naucit sebe a manzela. Chodime hodne pozde spat (ve 2 rano) a stejne tak pozde vstavame (v 9 rano). Takze mimi usina v tech 11 v noci a budi se v 10 rano.
Cely den radne papa, ale v noci proste chrni. Ja si pred usnutim odstrikam mliko a pak az v 10 rano kojim. Takze nejakych 8 hodin se mi to plni.
Takze muzu byt bez obav ![]()
A necham toho maleho space pres noc chrnet ![]()
Buď ráda, že se vyspíš, ale dej si pozor, ať nepřijdeš o mlíčko… někdo je na to citlivější, já jsem s tím třeba měla problémy, jeden čas jsem musela Helenku budit. Ale určitě max. odstříkej, malého nebuď.
Beatito tak to tedy závidím, já už bych se potřebovala vyspat, malý vydrží max. do čtyř do rána.
Holky jak je to tedy s tou tvorbou mlíčka, kolik hodin maximálně může být pauza a dále mně to zajímá u kvůli menzes, ještě bych ji nerada dostala - jsem dva měsíce od porodu a antikoncepci brát nemůžu.
Mišelko, to je strašně individuální… někomu nevadí prospaná noc, jiná potřebuje pravidelné intervaly v kojení. Poznáš to sama na sobě - jak začneš mít pocit, že je mlíčka míň, prostě budeš pár nocí odstříkávat a ono se to zase upraví.
A s menstruací to tak stoprocentně nesouvisí - já třeba už kojím minimálně, 2× denně a 1× v noci, a kámoška stále nikde
A u Helenky jsem ji dostala už půl roku po porodu, při téměř plném kojení ![]()
Tak já se přikláním k tomu, malého nebudit a pokud by ti klesala tvorba mléka, tak třeba jen odstříkat jednou v noci.
Píše se, že by pauza mezi kojením neměla být delší než 6 hodin. Ale záleží na každé mamince.
Adámek asi od 2-3 týdnů do 3 měsíců spal v noci 8 až 9h v kuse, pak se jednou vzbudil, nakojil a spal dál. To byla pohoda, já byla happy. Nemusela jsem odstříkávat a mlíčka bylo stále dost. Po 3. měsíci přišel zvrat a malý se mi budí po půlnoci asi 4×. Ještě donedávna jsem to neřešila, ale teď jsem se zařekla, že v noci už kojit nebudu, maximálně mu dám napít čaje. Budí se ze zvyku dál, je to děs. Ráda už bych se taky vyspala alespoň dvě tři hodiny v kuse
. Chtěla jsem napsat, že jak už teda v noci nekojím, hodně je znát, že už je mléka míň
me terez takhle spala do 4 mesicu..pak se zacla jednou v noci budit…s mlikem to ma kazda jinak…ja jsem mlecna azaz…ted se snazim 14 dni prestat kojit a nende to a nende ![]()
Ahoj. Buď ráda že se vyspíš. Já mám skoro 8 měsíční holčičku a vstávám každé 2 hodiny
![]()
Pokud máš strach o mlíčko, tak si v noci vstaň odstříkej si ale mimčo nebuď ![]()
Mě malá spala celou noc až do 5 měsíce, byla jsem ráda a nebudila jsem. Schválila mi to i Mudr, protože malá rozhodně nestrádala ![]()
A co trošku odstříkat v ty 2 ráno,než jdeš spát????
jinak bych nebudila.užívej si to.....