Kolegyni vyhodili po mateřské
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Záleží jak dlouho byla doma, drží místo jen 3 roky. Pak nazdar. Navíc ona sama podepsala dohodu, její smůla. Nechápu proč řešíš její práci..
- Citovat
- Upravit
@mackA159 tak místo se drží 3 roky, ale i pak ji musí nabídnout jinou pozici nebo výpověď s odstupnym. Ne, nestalo a rozhodne bych nic nepodepsala. Akorát můj zaměstnavatel je nadnárodní korporat s německými odbory, takže tohle by ani nezkusili. Já se teda vracela v roce a čtvrt na jejich zadost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Treba ji dali dohodou odstupne, ktere ji vyhovovalo. Predpokladam, ze je vazana mlcenlivosti rikat podminky dohody po firme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Byla doma 6 let, protože měla po sobě hned 2 děti. Takže navázala, ale i tak má nárok na svoje místo po mateřské?? ne?? Dohodu o odstupném nepodepsala, co vím, odcházela pěkně naštvaná. Říkám si, čím ji tak mohli dohnat k tomuto jednání.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Byla doma 6 let, protože měla po sobě hned 2 děti. Takže navázala, ale i tak má nárok na svoje místo po mateřské?? ne?? Dohodu o odstupném nepodepsala, co vím, odcházela pěkně naštvaná. Říkám si, čím ji tak mohli dohnat k tomuto jednání.
mohli jí říct, že jí budou dávat směny, které by s dětmi časově nedala třeba…nebo jí nabídli místo uklízečky
víš jak pokud na ní začali tlačit, tak třeba si prostě řekla, že jí to za to nestojí a může se na to vykváknout…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ano, pokud si požádala o uvolnění po dobu rodičovské dovolené tak ji místo musí držet s nebo dát odstupné. To máš těžký, někdo je dobrej manipulant a když člověk nezná zákoník práce a co si může zaměstnavatel dovolit tak se dá donutit člověk k čemukoliv. Ale nemusí ji držet úplně to stejný místo, mohli ji nabídnout nějaký jiný, ona nesouhlasila tak to už má pak smůlu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Ano, pokud si požádala o uvolnění po dobu rodičovské dovolené tak ji místo musí držet s nebo dát odstupné. To máš těžký, někdo je dobrej manipulant a když člověk nezná zákoník práce a co si může zaměstnavatel dovolit tak se dá donutit člověk k čemukoliv. Ale nemusí ji držet úplně to stejný místo, mohli ji nabídnout nějaký jiný, ona nesouhlasila tak to už má pak smůlu.
Nemusí ji držet úplně stejné místo, ale musí ji přidělit místo podle pracovní smlouvy. Pokud by jí nabídli něco jiného, mohla to odmítnout a o odstupné by se tím nepřipravila. Ale je pravda, že spousta lidí nezná svoje práva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to byla bohužel její blbost, že podepsala dohodu. Měla nárok na výpověď s výpovědní lhůtou a odstupným, pokud už tedy zaměstnavatel pro ní neměl práci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@welovefashion píše:
mohli jí říct, že jí budou dávat směny, které by s dětmi časově nedala třeba…nebo jí nabídli místo uklízečkyvíš jak pokud na ní začali tlačit, tak třeba si prostě řekla, že jí to za to nestojí a může se na to vykváknout…
Já mám dojem, že Ti nemohou po mateřské nabídnou místo uklízečky, když si předtím byla třeba(např.) manažerka marketingu.
PLUS NAVÍC VE SMLOUVĚ MÁ NAPSANÉ MÍSTO PRACOVIŠTĚ. Takže ani nemohli operovat s tím, že by ji třeba převeleli na druhý konec republiky.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já mám dojem, že Ti nemohou po mateřské nabídnou místo uklízečky, když si předtím byla třeba(např.) manažerka marketingu.PLUS NAVÍC VE SMLOUVĚ MÁ NAPSANÉ MÍSTO PRACOVIŠTĚ. Takže ani nemohli operovat s tím, že by ji třeba převeleli na druhý konec republiky.
Nemohli by jí navrhnout uklízečku, musí jí navrhnout práci podle smlouvy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Já mám dojem, že Ti nemohou po mateřské nabídnou místo uklízečky, když si předtím byla třeba(např.) manažerka marketingu.PLUS NAVÍC VE SMLOUVĚ MÁ NAPSANÉ MÍSTO PRACOVIŠTĚ. Takže ani nemohli operovat s tím, že by ji třeba převeleli na druhý konec republiky.
no takhle většinou tam je něco jako obdobná pozice, takže z manažerky uklízečku neudělají, ale třeba tam má, že souhlasí s občasnými výjezdy na jiné pobočky, nebo se stáží v cizině a pak jí mohou říct, že jí na týden pošlou do Německa nebo do Polska a zařiď si to s dětma za zadkem
nebo jí řeknou, že bude mít klouzavou pracovní dobu, ta taky nebývá ve smlouvě často pevně stanovena… ono je dost způsobů. jak matce práci znepříjemnit, pokud nemá doma babičku v důchodu nebo muže na HO…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Nebo by mohla být housekeeper manager
neboli manažerka uklízeček… ![]()
Dělám si samozřejmě srandu, ale pokud jí tam fakt nechtějí, tak věř, že jí mohou připravit takové podmínky, aby se vracet nechtěla a podepsala dohodu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj všem,

v úvodu prosím o anonym. Moje kolegyně se vrátila po mateřské v době vrcholu covidu. Zaměstnavatel ji oznámil, že pro ni nemá místo. Ona podepsala dohodu a odešla. Stalo se to někomu? Já v její kůži, bych dohodu nepodepsala a trvala si na svém, že mi musí umožnit vrátit se do zaměstnání, byť např. na jiné pozici apod. nebo bych chtěla odstupné. Ale v naší firmě za 20 let, nikdo odstupné nedostal. Tak si říkám, čím ji k tomu donutili? - aby podepsala dohodu. Já bych osobně třeba si trvala na svém a pak bych aspoň šla na neschopenku, ale dobrovolně odejít? Máte některá taky s tímto zkušenost prosím? Člověk, aby měl strach si pořídit dítě