Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kolikrat za tehu se dela, resp. da delat 3D UTZ? Na vasich metricich a profilovkach vidim fotky z ruznych stadii, tak by me zajimalo, kolikrat a v jakych tydnech se dela. Diky moc za info!
mě říkali tohle :
Důležité jsou optimální podmínky při snímání dat (období kolem 26 týdne, dostatek plodové vody před zobrazovanou částí, relativní klid plodu, nepřítomnost jizev a obezity)
Ahoj
já byla ve 24tt to byl prcek ještě hubeňour tak jsme šli ještě jednou ve 29tt a to už měl krásné papulky.
U nás se platí 300 za video + 100 fotka.
U nás se chodí od 22. týdne, když není nic vidět, tak si tě doktor objedná znova, ale platíš jen jednou. V ceně je hodina strávená v ambulanci, video a fotky na DVD, 5 fotek vytisklých a stojí to 900Kč. Všechny straší, že vadí obezita, ale prý je to vidět dobře. Já měla hodně plodovky a taky to šlo vidět dobře.
ahojky
ja jsem se objednala na screening v prvním trimestru ktery zahrnuje odbery krve a 3D utz a chodi se tam kolem 12.tt a miminko je pekne videt cele a dokonce jde poznat i pohlavi..ale to neni 100%..nam ho tehdy nerekli..
a pak jsem byla ve 22.tt na 3D..to posíla muj gynekolog automaticky a tam nam rekli pohlavi a rekli ze uz v tom prvnim 3D slo poznat pohlavi..
a segre kdyz byla ve 20.tt rekli at rekne doktorovi aby ji tam poslal i ve 30.tt takze asi zalezi na domluve a mozna se tam muzes objednat sama..a podle me teda muzes jit aspon na tyhle tri velky UTZ na 3D…v tom 30.tt to asi ale uz nema ani cenu protoze neni skoro nic videt..v prvnim trimestru a kolem toho 20.tt ti miminko poradne vysetri jestli je zdrave a to je preci nejdulezitejsi
Ahoj, já byla na 3D poslána zároveň kvůli genetice. Většinou se to dělá ve 12 a 22týdnu. V prvním berou krev a zjišťují možnost Downova syndromu. V druhém rozštěpy, anatomické vady, popř. Tě pošlou na echo srdce apod. Každý UTZ nás vyšel na 1000kč s videem a cca 7 fotkama. Určitě to stojí za to!