Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj
Mám takový problém.Jsem v 17+1tt a teď mě celkem často bolí v podbřišku.někdy jenom na levé straně,někdy na pravé ale většinou oba vaječníky a když si třeba lehnu,podbřišek mi najednou uplně ztvrdne.Neni to ale časté a většinou ne na dýl jak 1 minutu.Někdy mi na malinkatou chvilku ztvrdne třeba i jedna půlka břicha.Zkoušela sem chvíli brát magnesko ale to nepomáhá.U doktora sem nebyla
pracovala sem na zahrádne tak nevím,jestli to může být tim? byla sem dost ohnutá..
Tak co myslíte? ![]()
to bude tvrdnutí bříška, napínání dělohy a stahy dělohy.. magnézko ber dál, mělo by to „povolit“…
A neboj, je to úplně normální.. a je možné, že to máš z námahy.. pokud začneš něco takového cítit, tak si lehni, hoď nohy nahoru a odpočívej ![]()
je to normální, pokud je to do cca 10-15× za den. tvrdnutí se objevuje po námaze nebo i jen tak. magnézko ber dál, klidně 3× denně.. chce to v tu chvíli se uvolnit a odpočinout. já to měl aobě těhu. teď v tom druhém, ho mám tvrdé permanentně, jak jsem v kalupu..
více na to trpí hubenější holky, ale není to pravidlem.. při KO to znam..
a odpočívej ![]()
Ahoj - mně to začalo ve 21. týdnu - 15× a víckrát denně a trvá to doteď - už to nepočítám, byla jsem z toho taky vyklepaná, postupně jsem si zvykla a hlavně se neotvírám …
Nejdůležitější je, aby se nezačal zkracovat čípek, což pozná jen doktor - palpačně + na UZ při cervikometrii, ty sama můžeš zkusit klidovej režim, magnézko, zbytečně se neohýbat, neosahávat si břicho, žádný těsný oblečení, mi vadila ze začátku jízda v autěa apod… Když je to víckrát než 10× denně, asi by na tebe měl v brzký době mrknout gynekolog, předem se nedá říct, jestli to zrovna u tebe bude mít nějakej vliv na čípek nebo ne
…
me zaclo bricho tvrdnout od 16.tt a dostala jsem na to magnezko a narizenej naprostej klid a zadnej sex..asi mi trochu pomohlo ale i tak tvrdne pak bricho sem tam dal..kord kdyz se miminko „nahnaca“ na jdenu stranu tak tam ja osobne mam pak tvrdou bouli..ted uz jsem 32.tt a minuly tyden mi namerili nejaky kotnrakce takze mame zase zakaz sexu a opet naprostej klid a skoro ani nesmime na prochazky…takze ja ti doporucuji aby jsi hodne lezela a odpocivala a brala to magnezko a zasla si k doktorovi…
Hanzbl jestli muzu poradit na nic necekej a bez k dr. Ja mela to samé. Tvrdlo mi cca od 20.tt a to tak ze porad. Myslela jsem ze je to normalni a k dr. Taky jsem cely den plela, zohnuta pres brisko a dr. mi pekne nadal, ze mohlo byt po miminku. Tim ze nechci strasit. Jsem ale vdecna, ze me tam kamoska donutila hned jit. Dal mi mmagnesko, neschopcu a musim lezet na ,,spalkach,, a mit klid. Jen lezet. Zkracoval se mi cipek. Tak radeji bez at na tebe jukne, traba to bude ok. Ale neber to na lehkou vahu jako Ja tehdy… Ted nemuzu nic. ![]()
Díky všem ![]()
Mě už teda netvrdne spíš mě pořád bolí v podbřišku ![]()
Ahoj holky. Me tvrdne brisko skoro porad. Az des. Pritom me jeste boli podbrisko. Neni to sice zadna priserna bolest, ale lechtani take ne. Od zacatku tehotenstvi me boli zada. U lopatek a zebra na zadech. Ted ke konci tehu. Jsem 35+6 se mi k tomu jeste pridali bolesti v krizich a syndrom neklidnych nohou a bolest hlavy. Ta hlavne tedz rano. To je strasny. Co mam delat? Vydrzela sem toho vzdycky hodne, ale tohle tehu me dostalo. Sem nevyspana a na pokraji zhrouceni.
Co magnezko? to nezabira?…nic si nedelej, to das, ja ma tlak vysokej, migreny,2 v nemocnici co by jsme ale pro ty mrnousky nevydrzely.