Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dítě je k nezaplacení co se týče vlastního..
a co se týče koupení dítěte…
Si vem treba nahradni materstvi. Tam se cena pohyuje i kolem pul mega. Ale zas si plati genove svoje dite. Takjle cizi bych chtela jen kdyby nebyla opravdu zadna jina moznost jak mit vlastni.
Kolik bych byla ochotná zaplatit? to vím úplně přesně, nepočítaně ![]()
@LuMiTa s tím souhlasím… není to myšleno jako vysloveně koupení, jen pokrytí náhrad.. snad jsem to dobře popsala.. pořád někde slýchám čtu, proč potrat, to je vražda apod.. dej dítě k adopci.. ano, proč ne, je to určitě lepší, ale i těhotenství nese spoustu rizik - zdravotních, sociálních, finančních.. tak zda nějaký takovýto extremik by té dotyčné uhradil náklady, když by mu tedy to dítě „nabídla“ a řídila se jeho radami… je to uhozené, ale nevím jak jinak to vysvětlit..
Masakralni dotaz, na ktery podle me neni odpoved… je to tak osemetne, nejiste, ze si nedokazu predstavit tu situaci, ktera by me do toho dohnala…
@Blešík prosím kolik? zajímá mě částka.. ale seriózně, kolik si opravdu můžeš dovolit.. zakl.
No to kolik by „dali“ ti asi muzou odpovedet jenom lide, co se leta snazi a nevychazi to a pak jeste nekolikl et zoufale cekaji na adopci…
Tak já, abych měla vlastní děti, jsem musela zaplatit asi 50 000. A kdybych nemohla a měla ho koupit? Myslím, že by tyto maminky daly vše, co mají…
@Anonymní píše:
@Blešík prosím kolik? zajímá mě částka.. ale seriózně, kolik si opravdu můžeš dovolit.. zakl.
Naklady… plus dejme tomu 200.000 - 300.000 Kc??? ![]()
Myslíš jako té ženě platit náklady a pak si to dítě po porodu vzít, nebo jí platit náklady a mít dobrý pocit z toho, že to dítě donosí a vychová? ![]()
Náhradní mateřství je super věc!!! milionkrát obdivuju holky, co to dělají.. já bych to asi nedokázala..
@ivodička píše:
Tak já, abych měla vlastní děti, jsem musela zaplatit asi 50 000. A kdybych nemohla a měla ho koupit? Myslím, že by tyto maminky daly vše, co mají…
Presne, napsala jsem nejakou sumu, o ktere bych ze zacatku uvazovala… pokud by to ale zajistilo pul milionu, predpokladam, ze kazda zena, ktera OPRAVDU touzi, by byla schopna udelat vse pro to, aby to bylo…
@Pratt píše:
Myslíš jako té ženě platit náklady a pak si to dítě po porodu vzít, nebo jí platit náklady a mít dobrý pocit z toho, že to dítě donosí a vychová?
Predpokladam platit naklady a pak si ho vzit, jako osvojit.
@Pratt po porodu vzít.. ovšem s riskem, že si to třeba rozmyslí.. nikdy nevidíš lidem do hlavy..
Prosím berte tuto diskuzi s nadhledem a trochu jako „výzkum“. rozhodně se tím nechci někoho dotknout a pokud to někoho hodně pobuřuje, ať nepíše.. Jen poslední dobou tu stále častěji narážím na různé komentáře lidí ohledně potratu. Nejsem jejich zastánkyně, ale ani je neodsuzuji, je to každého věc, každého rozhodnutí, nikdo nejsme v kůži dotyčné, ale jakmile se zde něco podobného objeví, dostane dotyčná sprchu kritiky o tom, jak by si měla dítě nechat, jak by ho měla dát k adopci apod. a to mne dostává k zamyšlení, zda by někdo byl ochoten za takovéto dítě „zaplatit“. je to myšleno v tom smyslu, že pokud dejme tomu otěhotní žena, která ví, že by si další dítě, popřípadě těhotenství nemohla dovolit a rozhodla se ho dát některé z vás po porodu k adopci s tím, že byste jí hradili po dobu těhotenství její náklady - přeci jen musí udělat určitá omezení, podstoupit rizika.. vzdát se třeba práce, kupovat oblečení, vitamíny popř. léky, platit ultrazvuky, vyšetření, pobyt v nemocnici, nemůže se věnovat svým dosavadním dětem tak jak by chtěla a to nemluvím o změnách, které se jí dějí v těle, které nejsou třeba úplně příjemné, tak za to nějaké jako " bolestné" a tak by mně zajímalo, zda existují ženy, které opravdu chtějí dítě - za každou cenu - které by podstoupili risk platit cizí ženě a doufat za její dítě, kolik byste byli ochotni dávat, nebo zda jsou příspěvky v různých diskuzích jen útoky na dotyčné osoby jak ony by se měli zachovat a jak by případně měly dát děti k adopci jen z dobrého srdce za cenu toho, že budou trpět jejich dosavadní děti, vztahy, ony apod. Prosím pište anonymně a nechci se s nikým hádat.. díky zakladatelka