Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jela jsem hodinu myslim na blind na pohotovost ve španělsku, protože jsem nechtěla do porodnice v našem městě, je to asi 70km
Vyjeli jsme myslim kolem poledne a dítě se narodilo až ráno. Takže dost záleží, jak to budete mít rychlý
Jeste mne napadlo, mela treba jeji matka prekotny porod?
Nebo proc se toho doktor boji?
Do půl hodiny. Jenom přes město. Ale teda já šla na vyvolání, takže jsme to nemuseli honit. Maminka co rodila ve stejný den to měla taky kolem hodiny a málem to nestihli. Rodila sice v nemocnici a na chodbičce k porodnímu sálu. Kamarádka řídila v okresním městě což je od nich do hodiny a pro jistotu byli asi dva týdny u tchanovců. Od nich by to bylo do cca. 20 minut.
Asi bych nechtěla být takhle daleko od porodnice. Buď bych si vybrala nejbližší porodnici a nebo nějaké ubytování poblíž.
Půl hodiny, v okolí byly v tu dobu 2 porodnice, jedna půl hodiny, druhá asi 25 minut. No tu bližší teď nedávno zavřeli. Takže v okolí máme místa odkud to bude do porodnice minimálně hodina cesty (pokud napadne sníh tak podstatně déle, vlastně možná mě napadá, že z některých oblastí to bude blíž do Německa).
@Sandra-93 píše: Více
no a ta co je 30 minut je alespoň po cestě? Kdyby to náhodou bylo rychlé. Ale jako 30 a 50 minut mi nepřijde tak zásadní rozdíl. Tak je třeba vyjet včas. A pokud by to byl překotný porod, tak tam někdy nepomůže ani porodnice 10 minut od baráku.
Nám to trvalo pět minut, nemocnice je v naší čtvrti.
U prvního mi praskla voda a pak docela dlouho nic, to si umím představit jen někam klidně hodinu, ale u druhého přišly napřed kontrakce a byla jsem z nich tak hotová, že představa delší cesty by mě zabila. Navíc se narodil dost rychle, možná bych fakt rodila na pumpě, záleží jak pohotově bychom vyrazili.
Poprvé jsem šla 40 minut pěšky.
Podruhé kdyby nesněžilo, tak také. Ale než dojel tchán, tak to trvalo déle, jsk ta cesta pěšky.
Máme porodnici doslova za rohem, ale s prvním miminem neměli zrovna místo a museli jsme jet do vzdálenější…porodila jsem až za x hodin. Druhý porod byl překotný a porodila jsem málem ve dveřích porodnice (naštěstí měli místo v té naší za rohem). Člověk nikdy neví, mám dvě kamarádky, které měly překotný porod jako prvorodičky a stejně tak jiné kamarádky, které měly druhý porod vyvolávaný a zdlouhavý.
10 minut. Sama jsem se odvezla. Měla jsem ale plánovaný porod.
Porodnici máme 15 min.
Za mě ti doktor nasadil zbytečně brouka do hlavy. U prvního porodu jsem strávila v porodnici 4 hodiny. Ale už celou noc předtím jsem měla kontrakce, takže jsem jen čekala, až budou mít ten správný interval, abychom nejeli moc brzo.
Samozřejmě to můžeš mít jinak. Zas pokud bys měla překotný porod, tak ti nepomůže ani těch 30 min ![]()
Divny. Me vsichni rikali, ze nemam zpechat. Kdyz praskne voda, povkat 4 hodiny. Kdyz kontrakce tak cekat na pravidelne x minut po sobe (uz nevim kolik)…zprava byla jasna, hlavne nezpechat ![]()
Rozhodně se neřídit tím co všichni říkaj, praskne voda tak nespěchat, no nejsme všichni jak přes kopírák…jsou totiž různý případy s komplikacemi, může dojít k předčasné odloučení placenty, atd… je potřeba rychle jednat. Porodnice do max 20-30 minut cesty, počítat i se zdržením pokud se nepojede v noci.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.