Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jak daleko jste to měly holky do porodnice? My máme dojezd 50 minut, jenže nás dnes Dr vylekal že jestli jsme normální, že jestli chceme porodit někde na benzince tak ať do toho jdeme. A spoustu další nevhodných poznámek. Partnerka bude prvorodička. Díky
My sme to měli cca půl hodiny a dokonce v porodnici neměli v tu dobu místo, takže sme jeli pak ještě jinam. Kde sem byla dalších 10h takže ja bych stihla přijet klidně i z druhého konce replibliky.
No asi se mesic pred porpdem neubytujete vedle nemocnice, takze spis nejet na poslední chvili. Radsi driv nez pozdeji. My jsme u prvních dvou bydleli kousek, ale u třetího jsme jeli z vedlejšího mesta a jeste jsme cestou vezli deti babicce, takze ta cesta byla cca tech 50 min a dcera se narodila chvilku po příjezdu. Ale to asi proto, ze jsem se dlouho válela doma v posteli, bylo mi tam dobre… rozhodne líp nez u prvního, kdy jsem cca tu stejnou do u strávila uz v porodnici. Ale to clovek nikdy nevi, jak dlouho od zacatku to bude trvat, no..
Asi pul hodky po dalnici/rychlostce. Byla jsem tam potom jeste dalsich 12 hodin, nez se maly narodil.
Pokud porodite po ceste, aspon to bude mit partnerka rychle za sebou. Na 112 jsou na asistenci u porodu po telefonu skoleni, tak kdybyste meli pocit, ze uz je to za chvilku, volejte si tam.
Asi 7 minut, takže krása, jsme z vesnice, ale nemocnici máme hned vedle ve městě. S prvním jsem jela brzo jak začaly kontrakce kvůli pozitivnímu streptokokovi, dcera se narodila za 6 hodin. Se synem jsem jela hned po prasknutí vody, bez kontrakcí, narodil se 3 hodiny po příjezdu. Tchyně bydlí tam co my a před 30 lety to do porodnice nestihla, manžel se narodil v autě před porodnicí (ano, i těch 7 minut je dlouhá cesta). Kamarádka jela do porodnice skoro dvě hodiny s druhým a v pohkdě to stihla…🤷♀️ je to prostě loterie. Ale třeba tě uklidním, první porody většinou trvaji dýl. Žádnou bližší porodnici nemáte? Třeba jako zálohu, kdyby náhodou🙂
Asi 30 minut, plus minus. Pan doktor je trochu padly na hlavu, ne? Naprosta vetsina prvorodicek rodi podstatne dele. Jasne, jsou vyjimky, ale statisticky bych se tim fakt netrapila.
Spis to muze byt dost nepohodlne, ja byla docela rada, kdyz jsem se i po te pul hodce z toho auta dostala a mohla jsem se hybat dle potreby, ale nevim, co jako mysli, ze udelate, jestli nemate nic bliz…i kdyz dle tech poznamek spis cicham, ze nechcete rodit v te nejblizsi?
Nicmene…s klesajici porodnosti je dost mozne, ze se budou mensi porodnice rusit cim dal tim vic a klidne to muze byt naprosty. standard ![]()
3 hodiny
Začala jsem rodit na návštěvě u rodičů. Ale teda cestou jsem měla po hodině další porodnice. U druhého hodinu. Nepřijala me spadova porodnice kde jsem měla registraci.
@Sandra-93 píše: Více
To jste si asi vybrali jinou porodnici, nez tu nejblizsi, ze?
A je cestou?
Pokud bude rodis rychle, stejne te odvezou do te blizsi
No tak to doktorovi zjevne lezi v zaludku, komentare mel neprofesionalni, ale jeho problem. Dovolim si tvrdit, ze naprosta vetsina zen, kor prvorodicek, neporodi do hodiny od prijezdu do porodnice. Cest vyjimkam samozrejme, muze se stat, na 100% to urcite vyloucit nejde…tak konec koncu, kdyby to u vas nabralo rychly spad, tam pojedete do te blizsi.
Prvni porod - bydleli jsme 5 minut chuze od porodnice, takze jsem si dosla pesky ![]()
Druhy porod - cca 25 min autem, zrovna mely byt ruzne uzavirky a opravy na cestach tak jsem mela celkem strach jak to bude ale nakonec mi porod vyvolavali, takze v pohode.
10 minut mimo špičku, ale jak je to tu u nás všechno rozkopané, tak klidně i hodinu
Nicméně já třeba porodila až za nějakých 30 hodin od příjmu (praskla voda a pak nic
), takže i s tou hodinou bych to stihla ![]()
Komentáře doktora mi přijdou fakt mimo, vůbec nechápu, o co mu jde ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.