Porodnice Apolinář aktuálně (2025 a 2026)

24
2.7.26 14:51

Porodnice Apolinář aktuálně (2025 a 2026)

Dobrý den,
poreferoval byste mi prosím někdo,jak to aktuálně vypadá v Apolináři, co se týče prostředí? Rodila jsem tam v roce 2021 a byla jsem víceméně spokojená, až na pár věcí - viz níže.
Prý tam proběhla rekonstrukce a nyní je:

• nový porodní sál, kde jsou oddělené pokoje s veškerým moderním zázemím a ne jen ty boxy, které jsem tam zažila já,
  • „hekárna“ je už zrušená,
  • pokoje na šestinedělí už nejsou po 3, ale max. po 2,
  • a že to tam je celkově modernější a vybavenější, co se týče komfortu rodiček.

Je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23004
2.7.26 15:31

@notily zkus Recenze porodnice jsou tam starší, ale i novější z tohoto roku ;)
Já tam rodila císařem před 9 lety a platila si nadstandardní pokoj, tak moc neporadím a novinkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.26 15:42

Rodila jsem tam minulý rok v létě. Ano, porodní pokoje jsou oddělené, je tam sprcha, wc… Někde tam snad je i vana. Je to tam moc hezký. Na 6N jsem byla tuším na oddělení B a byly jsme po třech a WC se sprchou bylo na chodbě.

• Citovat
  • Upravit
24
2.7.26 16:06

@lucynka25 Díky, recenze jsem pročítala, ale na moje dotazy ohledně modernizace a rekonstrukce jsem tam moc informací nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cirrus fibratus
2.7.26 18:30

Hodne informaci i videa, jak to tam ted vypada, najdes na www.apolinar.eu pripadne ve fb skupine Rodime u Apolinare - rady a zkusenosti.

• Citovat
  • Upravit
6189
2.7.26 20:31

Zkoušela si na FB i skupinu Recenze porodnic?
Denně je tam několik dotazů i zkušeností a Apolinář se tam objevuje docela často :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.7.26 22:06

Zkušenosti ze začátku roku 2026:

• Zrekonstruovaný je pouze jeden porodní sál. Je na něm 4-5 samostatných porodních pokojů vč. WC/sprchy. Porodní pokoje jsou vybavené hezky - je tam míč, křeslo, na jednom pokoji je myslím i vana (ale do vany z hygienických důvodů rodit nelze). Na porodní pokoj, kde s tebou může být partner, se dostaneš až ve chvíli, kdy je porod rozjetý (na druhou dobu porodní). Pokud by se porod nejdříve musel vyvolat, tak umísťují na čekací pokoj, který je společný pro více žen.
  • Druhý porodní sál ještě neprošel rekonstrukcí a vypadá tak, jak si ho pamatuješ, tzn. porodní boxy a společné sprchy/WC.
  • Porodní asistentka na kurzu říkala, že drtivá většina porodů se odrodí na zrekonstruovaném sále. Mně na starém sále dělali sekci a několikrát jsem se tam vyskytla na kontrolu a nikdy tam nikdo nerodil, když jsem tam byla.
  • Pokoje na šestinedělí byly i po třech. Snaží se to třetí lůžko neobsazovat, ale když porodnice praská ve švech, tak jim nic jiného nezbyde. Dopředu se dá zapsat do nějaké čekatelské listiny na nadstandard, ale nárok na něj samozřejmě není, záleží na momentální kapacitě. Co se týče modernosti/vybavenosti pokojů, tak záleží, na jaké oddělení se dostaneš. Po nějaké novější rekonstrukci je myslím jen jedno ze tří oddělení.
  • Citovat
  • Upravit
564
3.7.26 18:46

Ahoj, rodila jsem tam teď v březnu. Je to tak jak říkáš - na jednom porodním sále jsou oddělené porodní pokoje. Dostaneš se tam, pokud bude porodní pokoj volný, nebudeš mít plánovaného císaře a pokud budeš rodit v termínu. Nedonošené děti, plánované císaře, a pokud je plno- tak se rodí na těch starých boxech. Na šestinedělí jsem byla tuším na béčku, a měla jsem obrovské štěstí na jednolůžkový nadstandard. (Všechny nadstandardy se platí. A řekla bych že za nadstandardy jje považováno to, co by mělo být standard.) Jinak na béčku jsou pokoje po dvou a sprchy a záchody jsou společné na chodbě. Na jiných oddělení - na áčku a na c jsou myslím povětšinou nadstandarty po dvou, kde je sprcha a záchod na pokoji. Z šestinedělí je nejmodernější céčko. Jinak co se týče nějaké velké vybavenosti, to nevím. Na mém porodním pokoji bylo akorát porodnické lůžko standardní věci k porodu a pokoj je poměrně malý. Nevšimla jsem si že by tam byl například míč. Byla tam koupelna se sprchou. Ten krásný pokoj na kterém je porodní gauč a vana je jenom jeden. Pokud já vím, nic z toho si nemůžeš zarezervovat a musíš mít štěstí když zrovna rodíš na pokoj, nebo když porodíš tak na šestinedělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
3.7.26 18:51

A v té FB skupině recenze porodnic je opravdu hodně recenzí a zkušeností i z Apolináře kdyby tě to zajímalo. Pak je ještě skupina rodíme u Apolináře., tak když by tě zajímalo ještě něco konkrétního můžeš se zeptat tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
3.7.26 18:58

Díky moc všem, o FB skupinách jsem nevěděla, je tam toho ale opravdu hodně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková