Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den,
poreferoval byste mi prosím někdo,jak to aktuálně vypadá v Apolináři, co se týče prostředí? Rodila jsem tam v roce 2021 a byla jsem víceméně spokojená, až na pár věcí - viz níže.
Prý tam proběhla rekonstrukce a nyní je:
Je to tak?
@notily zkus Recenze porodnice jsou tam starší, ale i novější z tohoto roku ![]()
Já tam rodila císařem před 9 lety a platila si nadstandardní pokoj, tak moc neporadím a novinkami.
Rodila jsem tam minulý rok v létě. Ano, porodní pokoje jsou oddělené, je tam sprcha, wc… Někde tam snad je i vana. Je to tam moc hezký. Na 6N jsem byla tuším na oddělení B a byly jsme po třech a WC se sprchou bylo na chodbě.
@lucynka25 Díky, recenze jsem pročítala, ale na moje dotazy ohledně modernizace a rekonstrukce jsem tam moc informací nenašla.
Hodne informaci i videa, jak to tam ted vypada, najdes na www.apolinar.eu pripadne ve fb skupine Rodime u Apolinare - rady a zkusenosti.
Zkoušela si na FB i skupinu Recenze porodnic?
Denně je tam několik dotazů i zkušeností a Apolinář se tam objevuje docela často ![]()
Zkušenosti ze začátku roku 2026:
Ahoj, rodila jsem tam teď v březnu. Je to tak jak říkáš - na jednom porodním sále jsou oddělené porodní pokoje. Dostaneš se tam, pokud bude porodní pokoj volný, nebudeš mít plánovaného císaře a pokud budeš rodit v termínu. Nedonošené děti, plánované císaře, a pokud je plno- tak se rodí na těch starých boxech. Na šestinedělí jsem byla tuším na béčku, a měla jsem obrovské štěstí na jednolůžkový nadstandard. (Všechny nadstandardy se platí. A řekla bych že za nadstandardy jje považováno to, co by mělo být standard.) Jinak na béčku jsou pokoje po dvou a sprchy a záchody jsou společné na chodbě. Na jiných oddělení - na áčku a na c jsou myslím povětšinou nadstandarty po dvou, kde je sprcha a záchod na pokoji. Z šestinedělí je nejmodernější céčko. Jinak co se týče nějaké velké vybavenosti, to nevím. Na mém porodním pokoji bylo akorát porodnické lůžko standardní věci k porodu a pokoj je poměrně malý. Nevšimla jsem si že by tam byl například míč. Byla tam koupelna se sprchou. Ten krásný pokoj na kterém je porodní gauč a vana je jenom jeden. Pokud já vím, nic z toho si nemůžeš zarezervovat a musíš mít štěstí když zrovna rodíš na pokoj, nebo když porodíš tak na šestinedělí.
A v té FB skupině recenze porodnic je opravdu hodně recenzí a zkušeností i z Apolináře kdyby tě to zajímalo. Pak je ještě skupina rodíme u Apolináře., tak když by tě zajímalo ještě něco konkrétního můžeš se zeptat tam.
Díky moc všem, o FB skupinách jsem nevěděla, je tam toho ale opravdu hodně. ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.