Kolik je nízký příjem 2+1?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3.11.25 15:22
Poku
@le220 píše: Více

Pokud máte něco našetřeno tak to bude v pohodě, ale musíte počítat s tím že ty náklady nebudou pořád stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.25 16:41
@Anonymní píše: Více

Manžel si obědy málokdy kupuje. Maximálně si zajde 2× v měsíci na meníčko za 150 Kč. Já se snažím vařit na 2-3 dny a dělám teplé večeře. A jídlo ve školce tam nepočítám, to mám další výdaj, nerozděluju školné a stravné. Jinak jídlo v MŠ stojí kolem 700 Kč/měsíc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.25 17:21

Ale tak musis snad počítat jidlo vsude. Ano 700 Kč je malá částka, ale pak tu někdo bude mít komplet rodina stravování ve škole, v práci a napíšou, že za 4 utratí 5 tisíc měsíčně.
Jako u tebe to není takový rozdíl, ale někdo tu už psal, že vyjdou s málem a pak dopsal, že maso dostávají od rodičů, zeleninu a ovoce od tety, vajíčka od babičky atd.

• Citovat
  • Upravit
2361
3.11.25 18:32

Při takových výdajích za jídlo můžete mít v budoucnu problém s nájmem bytu. Někde bývají dveře na WC jen 60 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7528
4.11.25 07:39

Zkusila bych si to ze srandy psát třeba tři čtyři měsíce… Já si taky kdysi myslela že za jídlo utratíme mín… Velký nákup za 3-4tis na dva týdny, a pak tam maso za 2tis, a pak ty malé nákupy po 500…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3556
4.11.25 12:37

Je super, že už nad tím přemýšlíš dopředu a zjišťuješ si informace. Některé komentáře ti možná přijdou tvrdší, ale píšou to holky, které už mají nějaké zkušenosti. Zkus si i tady projít nějaké starší diskuze, jak se život někdy vyvrbí, ať už finančně, s partnerem nebo dítětem.
Za mě, co by sis měla promyslet:

1. Jak se přítel podílí na domácích pracích - co když jsi třeba nemocná? Dělá vše on? Nebo to čeká na tebe? To, že tě to teď baví neznamená, že to je tvoje povinnost.
  2. Vzít se nebo ne?
  3. Rozdělení financí. Navazuje to na otázku č. 2. Jak platíte společné výdaje teď s podobnými příjmy a jak budete až tobě poklesne příjem.
  4. Období těhotenství - máš náročnou práci, zvládneš ji jako těhotná? Zjisti si, jak je to s přeřazením na vhodnou pozici, pokud jsi těhotná. Je zbytečné jít na nemocenskou, pokud budeš zdravotně OK
  5. Období rodičovské dovolené. Nevím, co máš za vzdělání, ale můžeš ho využít na dodělání si kurzů/školy, pro lepší uplatnění po rodičovské.
  6. Návrat do práce. Jsi si opravdu jistá, že návrat nebude možný? Matky s malými dětmi mají nárok na úpravu pracovní doby, pohledej si. Proč hned na zkrácený úvazek? Není možnost pracovat jinde s lepší pracovní dobou?

To, že jsi matka neznamená, že do školky přivádíš/odvádíš jen ty. To samé OČR, rodiče jste oba, střídejte se. Nemusíš se v pracovním životě omezovat jen ty.

Přidám ještě hororový scénář, který se tady v diskuzích v různých obměnách opakuje. Čest výjimkám. Nedělej stejné chyby. Žena s mužem 2 děti, nesezdaní, ona 6 let doma s dětmi. Chlap mezitím postupuje v kariéře, získává praxi a plat se postupně zvyšuje. Ona doma na stále stejném rodičovském příspěvku. Výdaje platí napůl. Zatímco ona nic nenašetřené, on za 6 let pěkných pár set tisíc. Skončí ji rodičovská dovolená s posledním dítětem, pracovní poměr měla na dobu určitou, takže hledá práci. Může jen takovou, kterou skloubí s dětmi, protože chlap vydělává. Takže práce nic moc, za málo peněz a ještě se klepe, když má jít s dětmi na OČR, že jí neprodlouží smlouvu. Žena utahaná, protože kromě dětí, lítá také kolem domácnosti a svojí práce. Za 10 let oba zjistí, že si nerozumí a jsou každý někde jinde. On odchází s našetřenými penězi, děti na víkendy pro zábavu a žena bude ráda, jestli bude včas platit alimenty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.11.25 12:41

Taky mi přijde že ty výdaje jsou dost vysoký, dalo by se nakupovat za levněji třeba. Já koupím třeba kuřecí prsa v akci, zamrazím a pak podle potřeby vytahuju z mrazáku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat