Kolik je nízký příjem 2+1?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@le220 píše: Více
Pokud máte něco našetřeno tak to bude v pohodě, ale musíte počítat s tím že ty náklady nebudou pořád stejný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Manžel si obědy málokdy kupuje. Maximálně si zajde 2× v měsíci na meníčko za 150 Kč. Já se snažím vařit na 2-3 dny a dělám teplé večeře. A jídlo ve školce tam nepočítám, to mám další výdaj, nerozděluju školné a stravné. Jinak jídlo v MŠ stojí kolem 700 Kč/měsíc.
- Citovat
- Upravit
Ale tak musis snad počítat jidlo vsude. Ano 700 Kč je malá částka, ale pak tu někdo bude mít komplet rodina stravování ve škole, v práci a napíšou, že za 4 utratí 5 tisíc měsíčně.
Jako u tebe to není takový rozdíl, ale někdo tu už psal, že vyjdou s málem a pak dopsal, že maso dostávají od rodičů, zeleninu a ovoce od tety, vajíčka od babičky atd.
- Citovat
- Upravit
Při takových výdajích za jídlo můžete mít v budoucnu problém s nájmem bytu. Někde bývají dveře na WC jen 60 cm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych si to ze srandy psát třeba tři čtyři měsíce… Já si taky kdysi myslela že za jídlo utratíme mín… Velký nákup za 3-4tis na dva týdny, a pak tam maso za 2tis, a pak ty malé nákupy po 500…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je super, že už nad tím přemýšlíš dopředu a zjišťuješ si informace. Některé komentáře ti možná přijdou tvrdší, ale píšou to holky, které už mají nějaké zkušenosti. Zkus si i tady projít nějaké starší diskuze, jak se život někdy vyvrbí, ať už finančně, s partnerem nebo dítětem.
Za mě, co by sis měla promyslet:
- Jak se přítel podílí na domácích pracích - co když jsi třeba nemocná? Dělá vše on? Nebo to čeká na tebe? To, že tě to teď baví neznamená, že to je tvoje povinnost.
- Vzít se nebo ne?
- Rozdělení financí. Navazuje to na otázku č. 2. Jak platíte společné výdaje teď s podobnými příjmy a jak budete až tobě poklesne příjem.
- Období těhotenství - máš náročnou práci, zvládneš ji jako těhotná? Zjisti si, jak je to s přeřazením na vhodnou pozici, pokud jsi těhotná. Je zbytečné jít na nemocenskou, pokud budeš zdravotně OK
- Období rodičovské dovolené. Nevím, co máš za vzdělání, ale můžeš ho využít na dodělání si kurzů/školy, pro lepší uplatnění po rodičovské.
- Návrat do práce. Jsi si opravdu jistá, že návrat nebude možný? Matky s malými dětmi mají nárok na úpravu pracovní doby, pohledej si. Proč hned na zkrácený úvazek? Není možnost pracovat jinde s lepší pracovní dobou?
To, že jsi matka neznamená, že do školky přivádíš/odvádíš jen ty. To samé OČR, rodiče jste oba, střídejte se. Nemusíš se v pracovním životě omezovat jen ty.
Přidám ještě hororový scénář, který se tady v diskuzích v různých obměnách opakuje. Čest výjimkám. Nedělej stejné chyby. Žena s mužem 2 děti, nesezdaní, ona 6 let doma s dětmi. Chlap mezitím postupuje v kariéře, získává praxi a plat se postupně zvyšuje. Ona doma na stále stejném rodičovském příspěvku. Výdaje platí napůl. Zatímco ona nic nenašetřené, on za 6 let pěkných pár set tisíc. Skončí ji rodičovská dovolená s posledním dítětem, pracovní poměr měla na dobu určitou, takže hledá práci. Může jen takovou, kterou skloubí s dětmi, protože chlap vydělává. Takže práce nic moc, za málo peněz a ještě se klepe, když má jít s dětmi na OČR, že jí neprodlouží smlouvu. Žena utahaná, protože kromě dětí, lítá také kolem domácnosti a svojí práce. Za 10 let oba zjistí, že si nerozumí a jsou každý někde jinde. On odchází s našetřenými penězi, děti na víkendy pro zábavu a žena bude ráda, jestli bude včas platit alimenty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mi přijde že ty výdaje jsou dost vysoký, dalo by se nakupovat za levněji třeba. Já koupím třeba kuřecí prsa v akci, zamrazím a pak podle potřeby vytahuju z mrazáku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit