Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
HOlky prosím Vás o radu,
objednavam dort dceři k narozeninám.. Dostala jsem tip na cukrářku - ochutnavala jsem a dorty jsou opravdu perfektní.
Chtěla jsem dort pro 16 lidi - ale paní mi říkala, že ji to vychazi na 5kg dorty a to by bylo 1500kč
což mi trošku vyrazilo dech..
tak jsem paní říkala at se vleze do 1000kč tak mi říkala, že to budou jenom 3kg dorty a to neví jesli mi pro 16 lidí stačí.
tak se Vás ptám stačí mi to? Ja nechci žádné obří kousky.. prostě každý kousek dortu..
Děkuji
@jessikka píše:
Dorta podle vzoru žena?
omlouvám se, jsem s pohraničí tady se to tak říká.. ![]()
Tak bych vzala ten tříkilový a pro jistotu doma upekla na plech buchtu, poskládala třeba ovocem a zalila želatinou. Ne každý dort taky má rád a plátek pro každého ze tří kil podle mě i tak vystačí ![]()
@Moniulik to mi prijde v pohode, ono to jejich počítání je trošku jiné, jeden kousek u nás doma stačí pro 3 lidi ![]()
krájet to budeš ty, tak to rozkrájíš, aby to vyšlo
@Moniulik píše:
HOlky prosím Vás o radu,objednavam dort dceři k narozeninám.. Dostala jsem tip na cukrářku - ochutnavala jsem a dorty jsou opravdu perfektní.
Chtěla jsem dort pro 16 lidi - ale paní mi říkala, že ji to vychazi na 5kg dorty a to by bylo 1500kč
což mi trošku vyrazilo dech..
tak jsem paní říkala at se vleze do 1000kč tak mi říkala, že to budou jenom 3kg dorty a to neví jesli mi pro 16 lidí stačí.
tak se Vás ptám stačí mi to? Ja nechci žádné obří kousky.. prostě každý kousek dortu..
Děkuji
Mno jako já myslím, že 5 kilo dortu za 1500 je velmi slušná cena. Pokud to chceš pro 16 lidí.. ![]()
@Moniulik tak my jsme na poslední oslavě měli 5 kilový dort pro 9 lidí jako bylo ho dost, každý dostal kousek domů, ale pro 16 by se mi zdál akorát, spíš bych ještě vzala asi víc
ale my jsme žravá rodina
My měli 3Kg dorta a byl obrovský, myslím že tolik bude stačit bohatě.
Měli jsme objednaný 3,5 kg dort pro dceru k narozeninám, taky asi pro 15 lidí a bylo toho až moc. Rozdávali jsem to, komu jsme mohli, takže si myslím, že 3 kg budou bohatě stačit! ![]()
@Moniulik vychází to cca 180 g na osobu, při 3 kilech dortů. ![]()
Myslím, ze ten 3kg bude bohatě stačit. My jsme včera slavili i s dortem. Byl klasicky kulatý, cca 2,5 kg a půlka stačila pro 8 lidí.
Myslím že ti dort o hmotnosti 3kg stačí-pokud na něm nebude kupa marcipánu-taky záleží na tvaru dortu.
@lleennttiillkkaa píše:
Mno jako já myslím, že 5 kilo dortu za 1500 je velmi slušná cena. Pokud to chceš pro 16 lidí..
ja se v tom pravě vůbec nevyznám.. proto se s Váma radím.. minule jsem měli dort za 700kč bylo ho dost(sice nevím kolik kg..
ale chuťově byl nic moc… )