Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mlsalkaM píše:
@Moniulik vychází to cca 180 g na osobu, při 3 kilech dortů.
to mi připadá celkem dost ne? ja fakt nevím.. ![]()
@Zacharova píše:
Myslím že ti dort o hmotnosti 3kg stačí-pokud na něm nebude kupa marcipánu-taky záleží na tvaru dortu.
marcipan tam bude a bude kulaty
@Moniulik píše:
to mi připadá celkem dost ne? ja fakt nevím..
To je podle mě opravdu dost. A já bych tedy pro jistotu udělala i nějaký další sladký zákusek (buchtu apod.), ne proto, že by dort nestačil, ale kdyby dort někomu nechutnal. A pokud jsou v těch 16 lidech i děti, nebála bych se vůbec - ty se v tom taky můžou povrtat a nesníst skoro nic.
Tak cena se mi zdá docela velká, u nás je cca kg za 250kč. Měli jsme dort pro dceru jednou 5kg a jinak kolem 3kg a ten 3kg byl tak cca pro 10lidí. Takže mi přijde těch 5kg pro 16lidí přiměřené, ale záleží hodně na tom jaký bude. My míváme pro děti s marcipánem, takže ta potahová hmota taky něco váží + ty ozdoby pro děti, taky záleží kolik má náplně atd. ![]()
Dost bude vazit marcipan a taky zalezi, jestli tam bude treba maslovy krem, karamelovy a nebo tam bude napriklad jen slehacka s mascarpone.na vaze to je urcite znat. a i na typu korpusu.ja nejsem cukrarka, ale dort obcas delam a kdyz udelam piskotovy korpus, tak je lehci nez treba korpus red velvet…
@Moniulik píše:
to je v pohodě, na 16 se to dělí dobře. z každý čtvrtky 4 dílky, bude to tak akorát kousek.
… mamka dortařka říká, že 3 kg jsou úplně dostačující, řez dortu v cukrárně váží cca 135 g a tady to vychází na těch 187g
@Moniulik píše:
Pokud to bude něco takového jako na obrázku, tak si myslím, že na 16dílků toho bude fakt pro každého kousek tak cca klínek 4,5cm. Zkus zjistit obvod dortu a vyděl si to 16ti, uvidíš jak bude dílek velký. ![]()
My měli dortík 4kg za 1200kč, ale byl 3D, za kulatý bych tolik nedala. Myslím, že ten 3kg bude stačit pro 16 lidí. Nás bylo sice jen 7,ale ještě jsem každému nabalila domů a půlku jsem dávala na mrazák. Je to fakt syté a byla jsem sladká ještě 3 dny ![]()
foto pro představu, fakt byl velký
@Moniulik píše:
To bude stačit.
Určitě to bude stačit, my měli 3.5kg pro 13 lidí a kus ho zůstal a někteří ještě křičeli, ať jim nedávám tolik
Jinak u nás krásný a chuťově výborný dort stojí 550Kč/kg, jsem ho loni kupovala ještě za 350, ale paní cukrařka se stala slavnou, tak to trošku zvedla, ale dorty má fakt úžasné
Jenom letos už si budu muset díky té ceně nechat zajít chuť…
@wej_a píše:
My měli dortík 4kg za 1200kč, ale byl 3D, za kulatý bych tolik nedala. Myslím, že ten 3kg bude stačit pro 16 lidí. Nás bylo sice jen 7,ale ještě jsem každému nabalila domů a půlku jsem dávala na mrazák. Je to fakt syté a byla jsem sladká ještě 3 dny
foto pro představu, fakt byl velký
jeee opravdu krásný dort.. i super cena ![]()
Ja jsem pekla dceri vcelku Maju taky 3D za kulaty bych tolik penez nedalabs tim extra prace neni. Byl asi 5kg. Bylo nas 24 a jeste jsem davala domu rodicum s segre. Vysel me cca na 400 potazeny marcipanem. Foto nemuzu ted pridat nama v tabletu ulozene.
My meli dort pro 12 lidi necely 3kg, stal 795kc, chutove i vzhledove vybornej