Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ty 56 bych nebrala… Místo nich vem radši 62.
56 jsem zahodila po třech týdnech ![]()
@Anonymní píše:
@tutulka123 Dobrý den a co jste dala pod dupačky? Body s dlouhým?
Dupackami bylo myšleno pyžamo na cvocky/zip. Pod to jsem nedávala nic.
@LilyJane Ahojky myslíš že to je dost oblečků nebo až moc? A co dle tebe by tam mělo být? Myšleno tak jaké kousky by mělo mít mimčo doma?
@Anonymní píše:
Které z vás přišli tepláčky nebo legíny jako zbytečnost? Přeci nebude děťátko jen v overalu na spaní přeci
Mi to prijde jako zbytecnost. Moje mimco nosilo pres den zasadne bodycko (kvuli tomu, ze krasne sedi na tele a neshrnuje se jako kosile), a dupacky. Kdyz uz jsem davala neco jineho, tak polodupacky. Protoze jsem nemusela resit ponozky, jrstli nestahuji, a jestli si je mimco nezkoplo. Mela jsem teplacku, kalhot plnou skrin a vubec jsme je u mimca nevynosili. Pro me je prednejsi drzet ledviny a celkove zada v teple, a hlavne porad neupravovat obleceni. A v noci spinkalo v overalu. Opet kvulu tomu, at neprochladne na zada, a at nemusim porad upravovat obleceni. Ale tot je muj zpusob a muj nazor. Ostatni muzou mit samozrejme jiny ![]()
@LilyJane Presne tak. Taky jsme meli od 62, a jelikoz mimco bylo opravdu mini, pod 5o cm, tak jsme dokoupili jen dvoje dupacky a overal. Protoze opravdu tu 62 melo obri. Ale souhlas, ze netreba zbytecne kupovat mini obleceni. Navic v porodnici mimco oblecene bude v nemocnicnim a mezitim zakladatelka staci doobjednat mensi kousky, kdyby nahodou mela stejnou situaci jak ja
@Anonymní píše:Mi to prijde jako zbytecnost. Moje mimco nosilo pres den zasadne bodycko (kvuli tomu, ze krasne sedi na tele a neshrnuje se jako kosile), a dupacky. Kdyz uz jsem davala neco jineho, tak polodupacky. Protoze jsem nemusela resit ponozky, jrstli nestahuji, a jestli si je mimco nezkoplo. Mela jsem teplacku, kalhot plnou skrin a vubec jsme je u mimca nevynosili. Pro me je prednejsi drzet ledviny a celkove zada v teple, a hlavne porad neupravovat obleceni. A v noci spinkalo v overalu. Opet kvulu tomu, at neprochladne na zada, a at nemusim porad upravovat obleceni. Ale tot je muj zpusob a muj nazor. Ostatni muzou mit samozrejme jiny
Které z vás přišli tepláčky nebo legíny jako zbytečnost? Přeci nebude děťátko jen v overalu na spaní přeci
@Anonymní píše:
Holky mrkněte prosím.. Myslíte že to stačí? Díky
Opet - muj nazor. Moc bodycek, malo dupacek. To bude mit hole nozky?? Urcite pridej dupacky. Vymaz vsechny 56. Jinak nevim jak ostatni, ale u nas kdyz melo mimco 61 cm, tak v klidu nosilo uz 68. Ono i zalezi, jak je to site. Objednala jsem dvoje polodupacky, kazde jiny vyrobce, a 56 byly vetsi nez 62 ![]()
Jinak na pocet kusu to bude stacit, i kdyby ti mimco ublinklo. Vzdycky se to da vyprat v rukou a dat na topeni (tedy nevim, kdy mas termin). Zaklad mas, prikoupit muzes vzdycky 🙂
Já jsem nejčastěji dávala body, ideálně zavinovací nebo celorozepínací. Ty s lodičkovým výstřihem jsem měla nakoupené zbytečně, synovi hrozně plandaly kolem krku a měl pak veliký výstřih. K tomu buďto dupačky nebo polodupačky. Na spaní buďto overálek, ale spíš to body a dupačky, to jsem dávala nejradši. Nejmenší velikost jsem měla nakoupenou 56, ale manžel pak narychlo dokupoval velikost 52, když jsem byla v porodnici. Syn měl jen 47 cm.
@Anonymní píše:
@LilyJane Ahojky myslíš že to je dost oblečků nebo až moc? A co dle tebe by tam mělo být? Myšleno tak jaké kousky by mělo mít mimčo doma?
Hele, pokud máš pračku a sušičku brala bych tak 5 bodyček, 5 dupaček/polodupaček (ke každému body měj co na nohy), 4 overaly, kup si bryndáky (stačí tesco F&F - jsou super hrubé, savé, s jedním cvočkem NABOKU - boží věc, stojí pár kaček a vydrží dlouho.) Dokoupit můžeš cokoliv později.
Overaly kupuj zásadně větší - menší než 62 fakt ne, protože na rozdíl od rukávů a nebo nohavic, se ta noha prostě musí vlézt dovnitř.
Bodyčka můžu doporučit opravdu ty zavinovací. Nenáviděla jsem ty co se přetahují přes hlavu, ale každý to má jinak. Tepláčky a legíny jsou super, ale za chvíli tě začne štvát neustále dávat ponožky, které si dítě bude skopávat (pokud mu nebudou fakt dobře sedět.) To je stejné jako ten hit čelenek pro holčičky. Vypadá to super, ale vůbec to nedrží a akorát tě to točí.
Pro malé mimino to fakt není, to spíš už pro větší dítě.
Rozhodně nakup ještě ponožky… a připrav se na peklo, protože všude je mají jinak velké. Moc velké nebudou držet, z malých ti zase brzo vyroste a budou mu stlačovat nožku.
Pokud chceš nějakou krásnou fotku miminka, tak si můžeš koupit nějaký set do porodnice - 52ku. Ten ale fakt využiješ tak max dvakrát.
Na cestování v kočárku na podzim/jaro doporučuju nějaký fleesový overal (nebo nějaké takové chlupatiny), dítě necháš jak je doma - body, dupačky, přidáš čepku, zapneš do overalu (s kapucí), položíš do kočárku kde budeš mít buď lehký fusak a nebo ho alespoň podložíš a zakryješ dekou, korbu přikryješ krytem od kočárku a je to v pohodě.
Rukavičky jsem nikdy moc nepotřebovala, protože jsem brala fleesové overaly, kde se daly zahnout rukávy tak, aby dítěti netrčely prsty ven. Navíc byly tak tenké, že jsem dítě mohla v nich nechat i ve vajíčku a ve velké zimě přes ně jen přehodila deku. Čepky ber takové kde máš protažení dolů na uši a nejlépe na zavazování šňůrkama. Takové ty hučky mají tendenci se sundávat, když mimino kroutí hlavou - a že všechno co dělá je, že jenom kroutí hlavou.
@Anonymní píše:
@Capricorn61 Mimčo už je 5 týdnu na světě a děkuji:)
Gratuluji teda! ![]()
@kocourGarfield Ahojky
Můžu se zeptat v čem máš nebo jsi měla oblečené mimi doma a jak obléci mimčo na podzim ven? Děkuji