Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,
chtěla by jsem malou už odstavit, ale nevím kolik by vlastně měla mlíčka vypít. Při kojení jsem to nikdy neřešila, malá se napila, kdy chtěla. Váží kolem 7 kg a bude mít 8 měsíců. Zajímá mě množství ráno a večer. Jinak přikrmuji. Koupila jsem totiž Sunar a tam nějaké váhové rozdělení není, tak ať jsem v obraze. Díky za odpovědi.
Ahojky,
my jsme taky přecházeli na UM v 8měsících,Niki se odtavila sama.Popravdě mi to bylo líto a kojila bych klidně dál.
Dr.mi doporučila Nutrilon a tam je psáno/tedy Nutrilon 2-do ukončeného 10m/,že takto staré mimi by mělo mít 3 mléčné dávky denně a já to zkoušela spíše méně než více.Nejdřív vypila sotva 120ml,pak už 150ml a dneska skoro 11m vypije k snídani/v 5hod./ 210ml.Dělej si ho ty nejmenší dávky a pak uvidíš,co Ti malá vypije.Zbytečně bys to nedopité musela vylít,to je pak škoda.
Teď pijeme ráno 210ml a k večeří 250ml ovocné kaše.Připravím si převařenou vodu do lahviček,pak ohřít v mikrovl.a do toho odpovídající počet odměrek.
Tak snad jsem malinko poradila.
Ahoj Naďa a Niki 11m
Naďo moc děkuji.
Vyzkouším tu nejmenší dávku a uvidíme. Moje mlíko už ji moc nezasytí
, pořád má hlad, takže ji už musím odstavit. Snad bude spokojenější.
Jana
Ahoj, 7mes. mimi by melo mit 3-4 davky/24h./150ml. A aby se ti na noc vic zasytila zkus kasi nebo se prodava mliko(um) „Forte“ a to je pro jedliky nebo vhodny na noc. Sany.
Ahoj,
souhlásím s holkama, ale místo té lahve bych se přiklonila k hrníčku s pítkem, vytvoří se tam podtlak a mimi musí tahat jako z prsa. Je to lepší, kvůli zubnímu kazu atd. Chvili mimi potrvá než pochopí co to vlastně je a jak z toho pít,ale uvidíš že to oceníš i v pozdější době-odpadne ti odnaučování na lahev.
My máme taky 8 m a pijeme ráno a večer Sunar 130ml. Víc nevypije. A na noc kašičku.
Ahoj Radka a Sabinka 8m
@janulas V osmi měsících mi pil ráno (cca v pět) po probuzení 180 ml. Pokud měl na sváču jen mlíko, tak 150. Po obědě (jedl mi jen poloviční dávku zeleniny) 120 ml a před spaním 210 ml. Každý dítě je ale jiný, musíš to vyzkoušet. Z počátku jsem dělala menší dávky. Pokud to vypije „rychle“ a bude po dopití řvát, ještě mu dodělej. Párkrát udeláš málo, párkrát moc a pak už budeš vědět ![]()