Kolik peněz mi stačí na měsíc?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak ono životní minimum na jednotlivce je 3410 Kč (existenční dokonce 2200 Kč) na všechno kromě bydlení a je spousta lidí, co za to zvládá žít. Já za tu částku taky jednu dobu zvládla fungovat. V době, kdy jsem se osamostatnila a nebyla jsem dost trpělivá na to, si na věci do bytu našetřit
Takže sem koupila nějaký ten kousek nábytku a pak měla na měsíc pár korun. A neumřela jsem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neboli jak píšeš, co tě nezabije to tě posílí:-) měj se fajnově
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to asi OT, ale opravdu je nutné jít od rodičů s tímto příjmem? Nechceš se raději vypracovat? Nevím, z jakého jsi kraje, ale i tak se mi to zdá docela málo. Vždyť i v Lidlu nabízí víc. Tenhle příjem se mi zdá rizikový a navíc nic neušetříš do budoucna…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, čím déle bude parazitovat na rodičích, tím déle ji bude trvat, než se naučí o sebe sama postarat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa Proč hned parazitovat. Samozřejmě předpokládám, že bude doma přispívat poměrnou část, ale náklady budou logicky nižší. Otázka také je, zda je zakladatelce 18 nebo 25.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Diké90 píše:
Tak ono životní minimum na jednotlivce je 3410 Kč (existenční dokonce 2200 Kč) na všechno kromě bydlení a je spousta lidí, co za to zvládá žít. Já za tu částku taky jednu dobu zvládla fungovat. V době, kdy jsem se osamostatnila a nebyla jsem dost trpělivá na to, si na věci do bytu našetřitTakže sem koupila nějaký ten kousek nábytku a pak měla na měsíc pár korun. A neumřela jsem
S 3400,– se rozhodně vyjít nedá… 3-4t. je třeba na cigarety, kolem 100,–Kč na kafe a kde je nějaký jídlo apod.???
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
@bse.pedro Jídlo? To je už prohulené.
Sociální dávky jsou špatně nastavené, dokud nebudou kromě příspěvku na bydlení dávat i příspěvek na cigára, musím pracovat…
Jinak na jídlo by mi ty prachy v pohodě stačily, jedl bych jednou týdně, aspoň bych možná pár kilo shodil…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro Vidíš, jak máš těžký život. A teď si představ, jak to maj těžký lidi, kteří nejen hulí, ale i chlastaj. To si vůbec neumím představit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bse.pedro píše:
S 3400,– se rozhodně vyjít nedá… 3-4t. je třeba na cigarety, kolem 100,–Kč na kafe a kde je nějaký jídlo apod.???![]()
však jídlo ti daj v potravinové bance, né ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:
však jídlo ti daj v potravinové bance, né
Na jídlo bych měl asi potravinovou banku v matčině lednici, ale maminka by mi asi nesponzorovala cigára, ty mi koupí jen k narozkám a na vánoce… A navíc mám takový pocit, že moje máti by si i ve svých 77 letech přistavila štafle a dala mi přes hubu, kdybych nechtěl makat…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zumpa píše:
@bse.pedro Vidíš, jak máš těžký život. A teď si představ, jak to maj těžký lidi, kteří nejen hulí, ale i chlastaj. To si vůbec neumím představit.
Možná, že když máš oba tyto koníčky, tak na ně sociálka přispívá? ![]()
Alespoň u určité skupiny spoluobčanů to tak vypadá… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše:…a přitom je sama nevychovaná… Nedávno jsem jí musel málem násilím nacpat do auta a odvézt k doktorovi…
@bse.pedro tak to je správná máti, vychovává v každém věku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit